This is Mika

14.04.2018 20:09 6min luku 0

Treeniatlakseen tulossa toista sataa liikettä - Making of -kuvia julki!

Heippa kaikille!

Käytiin Treeniatlaksen tekijätiimin kanssa kuvailemassa liikkeitä kirjaan. Mentiin aamusta Järvenpään Fox Centerille. Homma etenee siis koko ajan, mutta täytyy sanoa, että huh mikä duuni tuossa on. Kirjaan tulee sen verran massiivinen määrä erilaisia liikkeitä, ettei sitä saada ihan yhdessä päivässä kasaan. Jokaisesta liikkeestä tulee kuvat ja tekniikoiden osalta ohjeet. Salilla ollessamme meillä on aika tarkka rytmi miten tuota tehdään käytännössä.

Lehtosen Jounin kanssa otetaan kuvat. Virtamon Jounille selostan tekniikan siinä samalla, koska tavallaan paikan päällä tehdessä liikettä, pystyy parhaiten havainnollistamaan itselleen ja muille miten tekniikan osalta liike on fiksuinta tehdä ja mitä siinä on huomioitava. Virtamo sitten kirjoittaa mun selostuksen helposti luettavaan muotoon.

Tässä tutkitaan liikelistaa Virtamon Jounin kanssa Fox Centerillä

Kuvien ottaminenkin vaatii suunnittelua. Jokainen kuva on liikkeen osalta mietittävä tarkkaan, sillä kuvasta on tultava liikkeen tekniikka esille. Lehtosen Jouni katsoo kuvakulmat ja ensin otetaan parista vinkkelistä muutama testikuva, joita Lehtonen näyttää minulle. Näitä kuvia katsotaan kameran ruudulta ja minä sitten loppukädessä vahvistan Jounille täyttääkö kuva kriteerit. Joidenkin liikkeiden kohdalla ei ole niin merkitystä näkyykö liike teknisesti juuri tietystä kulmasta ja tällöin voidaan vähän leikkiä kuvakulmien kanssa. Pääosin pyritään ottamaan siistejä ja hyvän näköisiä kuvia, mutta tekniikoiden on kuitenkin hahmotuttava niistä.

On siis melkoisen tarkkaa ja samalla aikaa vievää touhua noiden liikkeiden kuvaaminen. Huomasimme jo ensimmäisen kirjan kohdalla, että kuvien ja liikeohjeiden kombinaatio on erittäin tehokas ja toimiva tapa kertoa miten liikkeet tulisi tehdä.

Aminohappoja paloi melkoisesti yli 6 tunnin kuvaussessiossa.

Voin kertoa, että olen ollut elämäni aikana varmasti enemmän salilla kuvauksissa kuin kukaan muu suomalainen kehonrakentaja. Maksimissaan ehkä joku Wilenius tai Utti Hietala pääsee aika lähelle samoihin näissä kuvausmäärissä mitä itse olen ollut. Enkä siis puhu videokuvauksista vaan nimenomaan stillikuvista salilla. Stillikuvaukset ovat yllättävän raskaita juttuja. Pidät staattisessa pidossa painoja pari tuntia saa paikat aika jumiin ja väsymyksen päälle. Nyt kuvattiin tosiaan tauotta kuutisen tuntia ja lisää on tiedossa. Painojen paikoillaan pitäminen eri liikkeissä saa olon aika väsyneeksi.

Täytyy kuitenkin sanoa, että kaiken kaikkiaan tällaiset jutut ovat ihan mahtavia hetkiä, mitä saa elämässä kokea. Jokainen kuvaussessio jättää oman jälkensä historiaan. Tämänkin teoksen osalta saadaan upeita liikekuvia ihasteltaviksi kirjan sivuille ja tietysti omaa treenifilosofiaa jätän jälkeeni teidän käytettäväksi. On fantastisen hienoa olla näin etuoikeutetussa asemassa ja saada tehdä tällaista työtä lahjakkaiden ihmisten kanssa.

Tekemisen pitää olla hauskaa. Itse pyrin positiivisuuteen. Aina on aikaa hymyyn.

Olin valtavan ylpeä ensimmäisestä kirjastani, joka julkaistiin viime vuonna maaliskuussa. Rehellisesti sanottuna en olisi koskaan uskonut kirjoittavani mitään kirjaa. Ajatuskin kirjan tekemisestä tuntui mahdottoman hankalalta. Kaiken lisäksi tällaisten tietokirjojen tekeminen on huomattavasti monimutkaisempaa touhua, kuin vaikka perus kaunokirjallisuuden kirjoittaminen. Varsinkin tällainen tekninen tietokirja, johon tulee paljon kuvia ja teknistä tekstiä. Tarvitaan tavallaan tekijätiimi homman tekemiseen. Meillä on toki valtavan hyvä tuuri, koska mukana on valokuvaaja Lehtonen, joka samalla toimii kirjan taittajana. Virtamon valtava kokemus kirja- ja lehtialalta on iso etu, kun tehdään tällaista kaiken kattavaa treeniatlasta. Jouni on sitä paitsi ennenkin ollut mukana tekemässä treenikirjoja ja toiminut vuosikausia päätoimittajana monissa kehonrakennus- ja fitnessalan lehdissä. Tällainen kokemus on varsin harvinaista.

Tässä tavallaan olemme yhdistäneet omat osaamisalueemme ja luomme mielenkiintoista sekä innostavaa kirjasarjaa jokaiselle tosissaan treenaavalle ihmiselle.

Edellinen teos ihailtavana…

Treeniatlaksen voit ennakkotilata kirjakauppa.comista, jolloin siihen tulee vielä minun signeeraus.


Testotimon Road to Iron Rebel -videosarja

Naapilan Timo eli lempinimeltään Testotimo kyseli tuossa tovi sitten, että haluaisinko tulla mukaan hänen videoprojektiinsa, jossa seurataan miehen matkaa ensimmäisiin kehonrakennuskisoihin. Sovittiin kuvauspäivä lauantaiaamulle ruoholahden Mayorsille. Tehtiin salilla olkapäät ja jubailtiin vähän siitä mitä menestyminen vaatii ja miten haastavaa dieettaaminen oikeastaan on. Tsekattiin myös Timon kondista ja poseerauksia. Heitettiin myös klassisesti yhteisposet. Vanha papa koittaa pullistella nuorten seurassa epätoivoisesti. 😀 Video tulee ulos käsittääkseni noin kolmen viikon kuluttua, kun Timolla on juuri kisat käytynä. Toivotaan paljon tsemppiä kisoihin.

Tässä pari tiiserikuvaa kameran ruudulta taltioituna:


Nyyssis Puhuu!! E08 – Aamushow

Jälleen uusi jakso tubessa! Tässä jaksossa maistellaan uusia makuja Best bar -patukoista. Myös uutuusmaku Carnival NOCCOLTA pääsee testiin. Availlaan myös uuden kirjan sisältöä tarkemmin. Suosittelen ehdottomasti katsomaan/kuuntelemaan!

VIDEOSSA JUODAAN MYÖS RAIKASTA VITSKU-ANTIOKSIDANTTIJUOMAA:

NOCCO UUTUUSMAKU CARNIVAL:

BEST BAR PATUKAT UUTUUSMAKUINEEN:


HUOM!

Muista hyödyntää tarjouskoodi ja osallistua Giant Killer -palkintopaketin arvontaan! Tarjouskoodi ja skaba voimassa sunnuntaihin klo 23:59 asti! Vielä ehtii!!

Klikkaa kuvaa alla ja pääset koodiin käsiksi:

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.