This is Mika

15.09.2011 09:24 2min luku 6

Monipuolinen treenaaminen

Morjensta!

Kattelin uutta Body-lehteä. Ehdottomasti täytyy nostaa Marko Savolaisen kommentit lukemisen arvoiseksi asiaksi, jutussa: Isot lihakset – mitä niiden kasvattaminen vaatii? Marko kirjoittaa niin asiaa, kuinka isoja painoja tulee käyttää, että se on sopeutumiskysymys. Marko aloittaa treeninsä aina isoilla painoilla, joilla hän rasittaa isot lihasryhmät. Jokaisen tulisi käyttää niin suuria painoja, joilla kykenee liikkeen tekemään puhtaasti ja sarjat pitää pitkinä. On täysin eri asia treenata isoilla painoilla kuin liian isoilla painoilla.

Kivusta Marko kirjoittaa, että siihen on opittava. Kipukynnys on opittava ylittämään. Vaikka kipu on epämiellyttävää, ei sen saa antaa häiritä treenatessa. Liike ei saa kärsiä eikä liikkeen aikana saa alkaa vääntelehtiä vaikka miten paljon sattuisi. Kivun yli on mentävä ja joskus kipu lakkaakin ja sarja voi jatkua. Nämä sarjat Markon mukaan kasvattavat!

Miken kuvaama Kati Alander on tosi nättinä kannessa, mutta jotenkin perinteiset car babe-kuvat sisäsivuilla eivät sytyttäneet.

Hilpeää fiilistä nostatti Markku Suonsivun henkilökuva, jossa Markun faktat-laatikossa luki Namn: Mark James Dugdale, Ålder: 36 år. Mitä mitä? Nytkö paljastui Suonsivun oikea henkilöllisyys? Hän onkin 36 vuotias IFBB Pro Mark Dugdale!! 🙂 Vai olisikohan vain copy-paste heilahtanut niin vinhaan tahtiin ruotsalaisesta B&K-lehdestä, että Dugdale-artikkelista olisi jäänyt osia Suonsivun juttuun? Mene ja tiedä? 😀

Mielenkiintoa herätti myös KP Ouraman pääkirjoitus, jossa hän alleviivaa, ettei kova treeni todellakaan ole sitä, että nostetaan isoja painoja millä tahansa tyylillä ja hullunpowerilla. KP viittaa siihen, että Mentulaa nykyisin treenauttava Milos Sarcev on pistänyt Härän treenaamaan puhtaasti lihastuntumalla ja jättiläissarjoilla.

Muistan kuitenkin joskus aikoinaan jutelleeni KP:n kanssa puhelimessa treenaamisesta. Hän päivitteli kovasti sitä, kuinka silloin paluuta tekevä Savolainen videoilla treenasi hänen mielestään suht pienillä painoilla ja muisteli miten ennen vanhaan sentään Make treenasi todella isoilla painoilla. Sain silloin sellaisen käsityksen, että pienemmillä painoilla treenaaminen oli vähemmän kovaa kuin todella isoilla painoilla treenaaminen. Ehkä ajat muuttuvat ja mielipiteet niiden mukana? Täytyy kuitenkin muistaa, että Markollakin paluuta tehdessään oli takanaan paljon loukkaantumisia ja treenaamisessa keskityttiin siinä vaiheessa juuri lihastuntumaan eikä tuijotettu painoihin. Isoihin painoihin liittyy aina omat riskinsä, mutta ilman isoja painoja ei mielestäni lihakset kasva tarpeeksi. Treeneissä mukana on oltava niin isoja painoja isoilla liikkeillä kuin pienempiä painoja tuntumaliikkeillä.

Itse olen aina uskonut volyymitreenaukseen isoilla painoilla. Eli käytetään rohkeasti niin isoja sarjapainoja kuin mahdollista tekniikan suuremmin kärsimättä. Painottaisin monipuolisuuteen mitä tahansa salilla tehdäänkin. Mihinkään yksioikoiseen treenaamiseen ei kannata jämähtää. Varioikaa salilla, improvisoikaa, sillä se kehittää ja kasvattaa!

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.