This is Mika

27.11.2012 12:21 3min luku 76

Tony Halme ihastutti ja vihastutti

Moikka!

Tony Halme ihastutti ja vihastutti kansaa, mutta pohjimmiltaan mies oli viihdyttäjä ja showpersoona.

Ite tykkäsin Halmeen tyylistä olla provosoiva ja suorasanainen. Henk koht en miestä tuntenut, mutta se show minkä Halme aina pisti pystyyn oli tilanne mikä tahansa, sai kansan kuuntelemaan ja seuraamaan. Halme pääsi jopa eduskuntaan massiivisella äänivyöryllä, joten ei jäänyt epäselvää, että suurin osa suomalaisista tykkäsi Halmeen tyylistä puhua ja toimia. Harmi, että miehen elämä päättyi ennen aikaisesti, mutta mielissämme ja sadoissa tallenteissa Mr. Halme tulee elämään ikuisesti.

Ite sain joululahjaksi joskus aikanaan Halmeen kirjan Tuomiopäivä. Kirja on hulvaton kertomus Halmeen ajoista jenkkilässä sekä miehen ajatuksia yhteiskunnasta. Kirja on sellainen, että kun sen aloittaa lukemaan sitä ei voi päästää käsistään. Pakko lukea koko kirja yhdellä kertaa. 🙂

Mielestäni ehkä hauskin juttu ja tilanne kirjassa on kirjan alkupuolella kerrottu tapahtumasarja, jossa Halme on menossa hakemaan yhdysvaltain kansalaisuutta, mutta joutuukin jostain vanhasta rikoksesta, josta miestä ei edes tuomittu, tutkintavankeuteen kämäseen vankilaan. Tässä pieni ote ja makupala ehkä kirjan hulvattomimmasta kohtauksesta:

No, mä olen aina kunnioittanut virkavaltaa joten mä toimin ohjeiden mukaan. Mä luovutin puvuntakkini säilytykseen ja ladoin lompakot sun muut kamat laatikkoon. Sitten mut ohjattiin johonkin saatanan akvaarioon, jossa oli yksi seinä kokonaan pleksilasista ja loput betonista. Siellä ei ollut mun lisäksi kuin pari intialaista pingviiniä nurkassa kykkimässä. Mä rupesin rennosti penkille goisaamaan ja ajattelin, että eiköhän tästä kohta päästä taas jatkamaan Amerikan valloitusta.

Siinä meni tunti, sitten kaksi ja kolmekin eikä mitään tapahtunut. Lisää jengiä vaan roudattiin koppiin. Sinne olisi mahtunut ehkä 20 henkeä, mutta meitä oli siellä kohta 50 ukoa ja lisää tungettiin koko ajan….

…lämpöä oli varmaan 50 astetta, ei minkäänlaista ilmanvaihtoa, yksi vesihana ja yksi haiseva paskapönttö pultattuna keskelle lattiaa ilman mitään seiniä…

….Mulla on normaalioloissakin herkkä vatsa ja mä olen tottunut olemaan samalla tutulla ruokavaliolla. Nyt oli ihan tarpeeksi stressiä päällä, sapuskat oli jotain meksikolaisten paskapapusössöä ja hikeä lensi 15 litraa päivässä ja välillä palelsi niin että pallit huurtui. Sen arvaa, että tollasessa kyydissä alkaa pötsi keittää ihan omia keitoksiaan.

Mä huokasin, nousin penkiltä ja kävelin paskapöntöntölle, vetäisin rypistymättömät kashmirhousut nilkkoihin ja istuin alas 50 äijän keskelle. Mä katoin jokaista paviaania silmiin siihen malliin, että jos nyt lentää yksikin herja tai edes suupieli värähtää niin tää koppi muuttuu teurastamoksi. Ja sitten räjähti kuin Stalinin uruista, eikä vaan yhtä tai kahta kertaa. Koko koppi tärisi ja sen tietää, että nyt ei tuoksuneet tulppaanit tai muut Hollannin kukat. Mä olin kyllä huomannut, että siellä oli kirjoittamattonamana lakina vetää vessa välittömästi jo ennen perseen pyyhkimistä hirveen hajun vuoksi, mutta kun ruutia tuntui riittävän loputtomasti ja mua vitutti niin saatanasti niin mä en ruvennut vetämään mitään välivetoja. Kärsikää saatana, mä ajattelin. Mä väänsin siinä varmaan viisi minuuttia armottomasti irvistellen ja hiki juoksi nokanpäästä kuin koskesta. Jengillä alkoi jo tukka suoristua ja naamat mennä vihreeksi, mutta kukaan ei sanonut sanaakaan. Lopulta kuului perimmäisestä nurkasta surkealla äänellä.

-Olkaa kiltti ja vetäkää, Senor! Aqua, por favor! Madre dios, mehän kuolemme tänne!

Kun noin kauniisti pyydettiin, niin mä vedin. Totta puhuen meinasi kyllä taju lähteä itseltänikin.

Halme osasi kyllä tuon sanan säilän heiluttamisen. Käykää hakemassa kirja ja lukekaan itse loput, jos ei ole tullut tutuksi jo. Myös Halmeen eka kirja, Jumala armahtaa, minä en, on kans hyvä. Bookplussasta ainakin löytyisi toi tuomiopäivä 23,95e hintaan.

Mitä ajatuksia Tony Halme itsellesi tuo? Heittäkää kommenttia!

Hauskaa tiistaita kaikille ja kovia treenejä!

-El Miguelmos

Kommentit (76)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.