This is Mika

28.03.2016 18:34 2min luku 16

THE GAME HAS CHANGED!

Tervehdys!

Aina aika-ajoin sitä joutuu hämmästelemään ja suoranaisesti yllättymään, miten joillain ihmisillä on kädentaitoa ja taiteellista silmää ylitse ymmärryksen.

Viime vuonna lokakuussa sain sähköpostia herralta nimeltään Mika Liukkonen. Mies oli intoutunut ACE-kisan vaparimusiikkini ja siinä tekemieni poseerauksien ansiosta ruiskumaalaamaan Tron-elokuvamaista taulua. Olemme siitä lähtien olleet yhteydessä ja olen saanut etuoikeutetusti seurata Mikan työn edistymistä.

Eilen sain tiedon, että itse teos on valmis ja siihen liittyvä Making of -video, jossa seurataan työn etenemistä, on nähtävillä Youtubessa (sekä Wimeossa).

Enpä ole hetkeen nähnyt niin siistiä kädenjälkeä, mitä nyt tässä projektissa sain nähdä. Liukkonen on todella lahjakas taitelija.

THE GAME HAS CHANGED

gamehas

+200 työtuntia meni kaiken kaikkiaan työhön, joka alkoi siis jo lokakuussa 2015. Itse hahmon maalauksessa Mika teki töitä 4-5 tunnin pätkissä, jotta hän saisi parhaimman mahdollisen tuloksen. Tarkkuus kuulemma kärsii, kun silmät väsyy.

Tein pienen haastattelun Mikasta, sillä moni varmasti haluaa kuulla mikä mies siellä tämän teoksen takana oikein on.

Nyyssis: Kerro hieman itsestäsi. Minkä ikäinen olet? Mitä teet työksesi? Missä päin Suomea vaikutat?

  • Elikkäs nimihän oli Mika Liukkonen ja ikää 35 -vuotta. Tervajoki on majapaikka (Vaasaan kuuluu nykyään). Ammatti metalliala, asentaja (reissumiäs).

Nyyssis: Mistä moinen idea sai alkunsa?

  • Päässä oli muhinut jo pitkään isompi scifi-aiheinen teos, juurikin Tron -maailmaan liityen. Sitten välillä blogissasi käsittelet scifi aiheita, niin visioitahan lenteli itselläni sinne tänne. Lopullinen visio tuli kyllä samantien, kun katsoin Arnold -kisan vapaaohjelmasi ja musiikki oli Tronista. Jossain haaastattelussa selititkin kyseisestä valinnasta. Visio oli selvä heti, musiikeista lähtien Making of -videoon. En tienny osaanko tehdä, tuleeko valmiiksi ikinä, mutta tuli kuin tulikin ja valo ideahan oli sinun joka oli loistava!

Nyyssis: Kauanko olet harrastanut maalailua ja muuta taiteen tekemistä?

  • 14 vuotiaana on tullut ensimmäinen ruisku hankittua. Harjoittelin kesät pihalla, kun ei ollu talvisin harjoitustiloja. Ilman otin auton renkaasta ja myöhemmin jääkapin kompurasta tehty ilmalaitos. : )

    Välillä oli pitkiäkin taukoja ja töitten puolesta en pystynytkään treenailla ruiskumaalausta kovin paljon. 2011 ruvettiin sit treenaa tosissaan. Oli työreissuissa kamat mukana ja treenailin sielläkin. Käytiin kursseilla, joissa taito kasvoi huomattavasti. Onhan sitä yli 15 vuotta jo takuttu. Kiehtovintahan tässä on se, että tässä voi mennä taitojensa puolesta niin pitkälle kuin mielikuvitus ja taidot riittäävät.

Nyyssis: Mitä aiot tehdä teokselle nyt kun se vihdoin on valmis? Onko aikomuksena pitää itselläsi vai pistää vaikka myyntiin?

  • Itseltäni ei montaa omaa maalausta löydy ja alunperinkin oli tarkoitus luovuttaa se sinulle. Sellaiselle, joka osaa arvostaa taidetta.

Nyyssis: Wau, tämähän tuli yllätyksenä. Kiitos erittäin paljon! Yksi kysymys vielä. Voiko sinulta tilata jotain vastaavanlaista taidetta korvausta vastaan tietysti?

  • Kyllä saa tilata. Isot ja pienet ja hulluimmatkin ideat. Varsinkin isot seinämaalaukset kuntosaleille esim olisi kiehtovia. Yksi on tullut tehtyä ja Suomestahan muutama sali löytyy vielä… Facebookissa olen nimellä Fine Garage Art sieltä löytyy yhteystiedot.

Tässä tuo Mikan tekemä Making of -video!

THE GAME HAS CHANGED

Sama video löytyy youtubesta, mutta tube ei anna upottaa tänne varmaankin audioraidan takia?

Eli jos kiinnostaa Mikan kädenjälki, niin ei muuta kuin ottamaan mieheen yhteyttä.

Email: finegarageart (at) gmail.com

Facebook: Fine Garage Art by Mika Liukkonen

Kommentit (16)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.