This is Mika

30.08.2016 04:21 2min luku 17

Tasaluku

Huomenta

Perskules sentään. Vuodet vierivät ja vanheneminen on vääjäämätöntä. Itsellenikin tuli 40 vuotta täyteen fyysisen iän puolesta. Henkinen ikä pysähtyi jo kauan sitten. 😀

Vanheneminen ja sen näkyminen ihmisessä on paljon kiinni siitä mitä tekee itselleen. Sitä voi kolmekymppisenä näyttää tosi vanhalta ja neljäkymppisenä melko nuorena. Paljon on kiinni myös omasta genetiikasta ja miten nopeasti/hitaasti vanheneminen näkyy ihmisessä.

Itse muistan, että vielä 30 vuotiaanakin olin melko penskan näköinen. Alona jossain haastattelussa tais kysyä multa, että onko ikäkriisiä tms? Vastasin, että ei ole. Ensinnäkin, mulla ei ole mitään syytä olla rehellisesti sanomatta minkä ikäinen olen. Esim Facebookissa on vuodesta 2008 sinne mentyäni lukenut mun syntymäaika. Jos nyt ei lasketa sitä inside vitsiä mitä aikanaan Miken kanssa pakkiksella pelleiltiin iän suhteen, mä olen hyvin sinut siitä minkä ikäinen olen.

Tosiaan Alona kyseli ikäkriisistä ja ihmetteli syytä, miksei mulla ole iän suhteen mitään ongelmaa. Mä itseasiassa vihasin sitä kakaramaista lookkia mikä mulla oli nuorempana. Parta ei kasvanut kunnolla eikä sellaisia, sanotaan nyt suoraan, miesmäisiä piirteitä oikeastaan ollut juurikaan. Ei niitä ole vieläkään, mutta nyt sentään parta kasvaa. 😀 Tässä juuri syy miksen koe ikäkriisejä sun muita, koska mä olen itseasiassa erittäin tyytyväinen siihen miltä olen vanhempana alkanut näyttää. Vihdoin sellaista pientä ajan patinaa alkaa näkyä piirteissä ja siitä pidän.

”Mies on kuin viini, paranee vain vanhetessaan”

Bodaus kyllä kuluttaa ihmistä, sen olen huomannut ja kuten sen mainitsin IL-haastattelussa taannoin, kisavuosia on rajattu määrä ihmisellä, ennen kuin kroppa pettää. Niin hullu laji tämä on, että vain harvat ihmiset pystyvät vuosikausia kisailemaan joka kerta parantaen fysiikkaansa. Dieetit pistävät elimistön koville ja raju kulutus kuluttaa kehoa myös.

Mutta koen itse, että punttailusta itsessään saa paljon hyvää itselleen. Lihasmassa on loppuviimein yksi tärkeimmistä elementeistä, kun keho vanhetessaan alkaa rapistua ja vapaat radikaalit syövät lihassoluja pikku hiljaa. Mitä enemmän on lihasmassaa siirryttäessä sinne vanhuusiälle ja mitä enemmän silloin liikkuu, treenaa ja pitää kropastaan huolta, sen paremmin pystytään taistelemaan vanhenemista vastaan.

40-vee ja haba!

14054468_10208458628357686_7805594031808219428_o

Eli sit ku oikeasti siellä 80 tienoilla aletaan olla vanhoja, niin täys bodybuildinki vaan päälle, syödään antioksidantteja ja käydään iltapäivisin pelaamassa bingoa. 😀 Hahahahaa! No antioksidantteja kyllä popsitaan ja punttisalia en varmaan koskaan lopeta, mutta bingo saa jäädä.

Tällä hetkellä olo on kuitenkin aivan mahtava. 40 vuotta mittarissa, mutta olo on paljon nuorempi. Mikäs tässä ollessa? Kyllä se on asenteesta aina kiinni, miten suhtautua vanhenemiseen. Jos siinä rypeä meinaa, niin peli on menetetty. Täysillä vaan eteenpäin yhtään himmailematta.

Onneksi oma urheilulaji ei ole niin vahvasti ikäsidonnainen, etteikö lajissa voisi kehittyä ja menestyä vielä reilusti yli neljän kympin. Näitä tapauksia on paljon ja itse aion olla yksi niistä. Tällainen myöhäiskypsä kakara kun olen ja vielä liiallisella energialla varustettu, niin pakkohan tässä on vaan puskea eteenpäin, pilke silmäkulmassa.

The story is just beginning!

Kommentit (17)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.