This is Mika

19.03.2013 11:21 3min luku 55

Tasa-arvo - Can't we all just get along?

Helou!

Kaveri kysyi, että miten sä keksit joka päivä aina uusia aiheita blogiisi, kun taidat lähes tulkoon joka päivä päivittää sitä? Mä sanoin, että en mä keksikään, kuhan vaan kirjoitan asioita mitä näen ja koen. Toki treenaamisesta ja safkaamisesta mulla on vankka kokemus kymmenien vuosien ajalta ja niistä kirjoitan melko usein. Mutta, mun bloggaaminen ei rajoitu vain salikulttuuriin vaan täällä mennään muihinkin aiheisiin ja rohkeasti. Kyllä mä uskallan sanoa ja kertoa ajatuksiani monistakin yhteiskunnalisista epäkohdista, kuten Suomen lainsäädäntö yms.

Tänään ajattelin muutaman hauskan kuvan voimin puhua teille tasa-arvosta.

Tasa-arvo (tasa-arvoisuus eli samanarvoisuus)

Tarkoittaa erityisesti kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa yksilöinä ja yhteiskunnan jäseninä. Suomessa sanalla ’tasa-arvo’ viitataan usein nimenomaan miesten ja naisten väliseen tasa-arvoon.

Tätähän yleensä peräänkuulutetaan kun puhutaan palkkaeroista ja niin poispäin. Monastihan tasa-arvoisuus otetaan esiin, kun tilanne on, että naista kohdellaan jotenkin kurjasti, eikö? Harvemmin ajatellaan, että homma menee muuten samalla tapaa toisin päin. Kyllä naistenkin on ajateltava tasa-arvoisesti miehiä kohtaan. Samat säännöt pätevät naisillekin.

Muistan joskus kyselleeni ovimiehiltä, joita tunnen melkoisesti, ketkä heidän mielestään olivat pahimipia tapauksia asiakaspiirissään? Hyvin usein agressiiviset naiset olivat ne pahimmat. Naistahan ei voi heittää ravintolasta pihalle niskaperseotteella kuten miehen. Häiriköivän ja agressiviisen naisen jos heität pihalle samaan tyyliin, ovat kukkahattutädit ja viranomaiset heti osoittamasa sormella. Ihan sama lyökö, potkiiko, sylkeekö tai raapiiko nainen, järjestyksenvalvoja ei saa naista voimakeinoin ulos laittaa, kuten miehen voi. Hankalia tapauksia. Missäs se tasa-arvo siinä on? Jos vahvempi naispuolinen järjestyksenvalvoja pistää miehen pihalle voimakeinoin, herättää se yleensä vain hilpeyttä kanssakulkijoissa.

Näin bussissa:

läps läps

Ja kukahan antoi luvan tolle naiselle lyödä tuota miestä? Ja mikä ilme tolla naisella olikaan, kun se mies sitten läppäsi takaisin aivan vastaavassa tilanteessa? Oliko teko väärin miehen puolelta? Oliko teko väärin naisen puolelta? Mielestäni molemmat olivat väärässä, mutta joku voi olla eri mieltä asiasta. Aika kinkkinen tilanne. Mitä itse teksist vastaavassa tilanteessa, jossa nainen syyttä suotta löisi sinua?  Mä olen aina sanonut, etten missään tilanteessa löisi naista, mutta hankalaksi sen tekee jos nainen käy päälle ja pitäisi puolustaa itseään. No okei, aika harvinaista tommonen on, mutta usein juuri rafloissa olen kuullut käyneen, että joku nainen erehtyy jostain tyypistä ja alkaa mätkiä täysin vierasta heppua tai vähintäänkin heittää ne klassiset siiderit naamalle. Saako silloin heittää omat bisset naisen naamalle? 😀

Ja sit mikä tääkin on?:

tasa-arvoa kaikille?

Ai isänpäivä jo on, mutta entäs äitienpäivä? Miestenpäivää ei tarvita? Entä ne miehet joilla ei ole lapsia? Just tuollainen ajatusmaailma ottaa päähän. Naiset huutelee tasa-arvon perään, mutta sitten itse eivät salli sitä toiseen suuntaan. Jee jee! Ja niille jotka nyt luulevat, että meikä on pahimman luokan sovinisti, niin voin kertoa, etten ole. Mä nimenomaan olen aina puhunut, että kaikkeen siihen mihin miehet pystyvät, pystyvät naisetkin ja monasti vielä paremmin. Tasa-arvon vain pitäisi olla nimensä mukainen. Kukaan ei saa toista lyödä eikä sortaa tai satuttaa.

Mulla on menneisyydessä ollut kaveri, jonka tyttöystävä oli todella mustasukkainen ja agressiivinen. Kaveri oli isokokoinen, lähes kaksimetrinen, mutta siitä huolimatta tämä tyttöystävä pahoinpiteli tätä tyyppiä kotonaan. Siis kotiväkivaltaa mutta toiseen suuntaan. Tällainen mieheen kohdistunut väkivalta naisen puolelta on todella harvinaista, mutta sitäkin tapahtuu. Siitä vain vaietaan, koska hävetään kertoa, että muija hakkaa kotona. Tapaus tuli jotenkin ilmi keskusteluissamme ja silloinen lähipiiri otti sen oikeesti tosi fiksusti. Kukaan meistä ei nauranut tai alkanut vääntelemään vitsiä asiasta. Tajusimme, että asia oli aika vakava.  Me tietty yritettiin vihjaista, että miten olis jos jättäisit tän leidin. Nykyisin en tiedä enää mitä tyypillle kuuluu. Kaveri vaihto työpaikkaa enkä sittemmin kuullut enää siitä ja tästä on jo yli kymmenen vuotta aikaa. Tuskin ovat enää yhdessä.

***

Okei, asiasta toiseen!

Tukulla on viikon diilinä jälleen loistava tarjous. Yksi kaikkien aikojen parhaimman makuinen proteiinijauhe, Gourmet Pro, on superhyperhyvässä tarjouksessa!

gourmet pro bannerin kautta

Nimensä mukaisesti gourmeeta on!  Makuina ovat herkulliset:

  • Chocolate mint
  • Delicious banana
  • Double chocolate
  • Strawberry milkshake
  • Vanilla cream

Ei muuta ku clickedi click fitnesstukun banneria tuossa blogin yläreunassa ja käy poistamassa omasi!!

Treenailemisiin! 😀

 

 

Kommentit (55)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.