This is Mika

11.03.2020 15:24 4min luku 2

Gran Canarialla viikon loma - Tsekkaa video!

Moikka jäbät ja pimut!

Ollaan chillailemassa Gran Canarialla, Arguineguinessa. Kyseessä sellainen snadi kalastajakylä, jossa ei käytännössä ole oikein mitään. Ollaan tepasteltu satama läpi ja ihmetelty näitä mutkaisia teitä ja ihan älyttömiä korkeuseroja täällä. Siis valehtelematta täällä on abaut sadan metrin korkeusero rannan ja ylempänä juoksevien tien pätkien välillä. Meikäläisen vanhat tassut ei tahdo millään jaksaa stiflata näitä mäkiä ja portaita, mutta silti painan urheasti, kun vaimo puskee 30 metriä edellä ja huutaa, että tuu jo! 😀

***

***

Tällaisissa hetkissä sitä haikeana muistelee jotain inttiajan 60 kilon timmiä kondista, kun juoksi heittämällä reipas 3 tonnia cooperissa ja jaksoi tetsata taisteluvarustus päällä tuntikaupalla metsien siimeksissä. Nyt tässä vanha hobitti huohottaa 100 metrin ylämäessä, kun plus 90 kilon happea imevää lihaskuormaa pitää raahata mukanaan. 😉

Nää hetket, kun voi vaan chillaa sohvalla…

Ollaan syöty hyvin ja nautittu virvokkeita. Aurinkoakin ollaan otettu kivasti tässä viimeiset pari päivää ja meikä onnistui jo kärventää nahkaakin klassisesti niin, että ekana iltana kuumotteli ja kirveli oikein huolella. Tänään ollut hieman pilvisempi päivä ja ollaan salin jälkeen lähinnä vain vilvoteltu isolla partsilla ja lueskeltu kirjoja.

Auringon palvonnalla on aina se nurja puoli jos nahka palaa…

Hotellin allasbaarin iltapäivän antimia (kuva alla). Meikä päätyi perinteiseen juustohamppariin, jossa pekonia ja paistettu kananmuna. Vaimolla Caesar -salaatti ja valkosipulilla maustettuja katkarapuja. Hampparissa oli toivomisen varaa mutta salaatti oli kuulemma maukas.

Vaikka sitä onkin herkuteltu ja nautittu virvokkeita, ollaan silti joka päivä käyty salilla aamupalan jälkeen. Se on jollain mystisellä tavalla itselleni tärkeä elementti käydä tekemässä, oltiin sitten reissussa tai ei. Itselleni ihan henkisen olotilan vuoksi on tärkeää, että pääsen tekemään jotain kropalleni, jonka jälkeen voin sitten ottaa rennosti. Ihan puhdas oleminen ja rento fiilistely ei pidemmän päälle toimi. En yksinkertaisesti pysty vain olemaan tekemättä mitään. Kroppa itsessään rupee kiukuttelemaan ja tunnen outoja kolotuksia siellä täällä. Keho tarvitsee sitä päivän fyysistä rasitusannostaan, jotta sen kanssa on sinut.

Toissapäivänä kävelyreissulla tuli bongattua hassu puu keskellä jotain paikallista aukiota.

Ympäristö on täynnä lokaalien omaa asutusta. Toki hotelliketjujen massiiviset kompleksit dominoi aluetta, mutta kun hieman etäämmälle kulkee, näkee hieman ränsistyneitä rakennuksia, joissa kissat juoksee kaduilla ja paikalliset istuvat omilla parvekkeillaan ja sisäpihoillaan jutellen kuulumisia. Arguineguin on vähän sellainen nukkuva kalastajakylä, jossa ei tunnu tapahtuvan juuri mitään. Suurin osa kaikesta tekemisestä liittyy selkeästi turisimiin. Ehkä ajankohta tai sitten maailmalla jylläävä corona saattaa vaikuttaa osiltaan tähän hiljaiseen katukuvaan? En osaa sanoa kyllä miksi näin on.

Hotelli on lähes tyhjä ja lomailijoita on ihan kourallinen täällä, vaikkei kanarialla nyt mitään epidemiaa ole toistaiseksi vielä todettu. Ehkä ihmiset ovat peruneet lomansa ja välttelee nyt kaikkea matkustamista, koska luulisi muuten maaliskuussa olevan ihan sesonki lomien suhteen, ainakin pohjoiseurooppalaisten kohdalla? Toki, jos suurin osa turisteista tulee jostain Italiasta ja Saksasta, niin se nyt ainakin selittäisi, miksi täällä on hotellit tyhjillään.

Itseäni tämä ei haittaa lainkaan. Viruksen saattaa saada Suomessa tällä hetkellä varmaan helpommin kuin täällä Arguineguinessa. Eipä tarvitse tapella aurinkotuoleista, eikä etsiä vapaita paikkoja illalliskattauksessa. Ravintolat ammottaa tyhjyyttään ja kaduilla kulkee satunnaisesti ihmisiä. Onhan tällainen varmasti ihan kauhea taloudellinen katastrofi monelle yritykselle ja pienyrittäjälle, mutta toivotaan, että tämä epidemia saadaan pikku hiljaa aisoihin ja elämä pääsee jatkumaan normaaliin tahtiin maapallon joka kolkassa.

Laittelin pienen videoklipsun tästä hotlahuoneesta, jossa yövytään sekä minkä tasoinen aamiaskattaus Radissonissa on tällä hetkellä. Sali on pieni ja hyvin suppea varustukseltaan, mutta kyllä tuolla pärjää nyt yhden viikon reissun.

Tässä video:

Uusi insta-tili!

Ja hei, älä unohda käydä laittamassa mun uutta instagram-tiliäni seurantaan! @mikanyyssis on nimi ja sinne tulee kaikenlaista hauskaa kontenttia koko ajan!


Hei, muista Octane-tarjous!

Tarjous on ihmeellisesti yhä vielä voimassa!? Pistä klikaten kuvaa ja poista omasi, ennen kuin poistuu diilit! Äläkä unohda, että tämän viikon ajan on ilmaiset toimituksetkin vielä, kun tilaus on yli 9,90€.

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.