This is Mika

22.09.2014 10:07 4min luku 29

Tampereen suppea kisareportaasi

Terve!
Mansessa salamoi viikonloppuna, kun bodymiehet kisasivat karsinnoissa ja väläyttelivät tulevaa SM-kisakuntoa.
Itseäni eniten kiinnosti tietysti Leskisen Jari, jolle olin suunnitellut vaparin sekä Wileniuksen paljon hehkutettu kunto. Mikehän lupasi, että lavalle saapuu jotain ennennäkemätöntä, jotain mitä ei olla koskaan Suomen lavoilla nähty. Kovasti hypetetty ja seurattu Peter oli siis valtavan suuren valokeilan alla ja odotukset olivat ylimalkaisen suuret koko bodykansalla. Menestyspaineet varmasti myös olivat suuret itse Peterillä.
Itse muistan mikä fiilis siinä oli, kun oltiin voittoa jo etukäteen hehkutettu internetissä ja paineet menestymisestä musertavan isot. Kysyy valtavaa sietokykyä pitää pää kylmänä ja toimia kuten suunnitelmissa olikin. Itsehän valmensin itseäni enkä antanut kenenkään tulla säätämään taustalle, koska jos jotain olisi mennyt pieleen, olisin siitä syyttänyt täysin vain itseäni.
Raskas sarja siis oli varmasti seuratuin sarja karsinnoissa ja lunastihan tuo Peter voittonsa ansaitusti. Mies oli yksinkertaisesti massiivisin. Hartialinja on Peterillä leveä kuin navetan pohjoispäädyn kaksoisovet.
wile
Paksua lihaa kauttaaltaan ja aivan älytön kehitys kahden vuoden sisään. Peter on ilmiömäinen ja omistautuva kehonrakentaja. Olivatko kisat sitten suksee Wileniuksen osalta, vaikka voitto napsahti helpohkonlaisesti? Pakkotoistolla heti kisojen jälkeen alkoi negaaminen. Puututtiin kisaväreihin ja ihmeteltiin jäykkyyttä esiintymisessä. Vyötärön leveyttä verrattiin CBB aikoihin ja muutenkin arvosteltiin sitä, että miehen estetiikka oli CBB-ajoilta tipotiessään uusien massojen myötä.
Mike itse kommentoi näin:

Värimoka ja paha sellainen. Korjataan SM-kisaan. Mutta jestas mikä ounaus koossa, järkyttävä massahirviö muihin verrattuna. Ja sitä tuskin kukaan osasi odottaa. Kovasti koitettiin etsiä syytä vetiseen lookkiin, vaikka vettä ei ollut. Jotenkin lookki meni vetisen näköiseksi kun värit meni aivan vituiksi. Mystinen ja erikoinen efekti, koska kireä on, eikä vettä kerännyt. Mut selvitellään huolella tuo ja väri vaihtuu.
Meidän leirissä oltiin kyllä todella tyytymättömiä tähän karsintaan, eli koko porukka oli kyllä kohtuu vittuuntunut.

***

Kyllä tässä kaikki tehdään. Rasva on poltettu, nyt vedetään sata lasissa 3 viikkoa ylläpitäen tuo kova massa. Samalla muutetaan tankkauksia tällä ajalla. Tampere oli totaalinen epäonnistuminen voitosta huolimatta. Se on ihan sama vaikka olisi rasvaton ja nesteetön jos lavalla sitten näyttää tolta. Ei todellakaan hyvä.

Tässä kohtaa on pakko muistuttaa, kuinka tärkeää se viimeisteleminen on. Perussääntö pätee yhä, älä lähde kikkailemaan viimeisellä viikolla jos et tiedä mitä tehdä. Kovaa kuntoa ei yleensä saada millään muulla vituiksi, kuin tekemällä jotain sellaista mitä ei olla ennen tehty. Syödään jotain mitä ei olla koko dieetillä syöty ja herkkä kroppa vetää nesteet iholle.
Pikaohje kisaväreihin:

Kisavärien osalta Protan on ehkä se varmin ja helpoin väri laittaa pintaan. Leveä lakkapensseli, kaada väriä lautaselle ja eiku maalaamaan pitkiä vetoja, aivan kuin malaisit seinää. Jokaisen uuden kerroksen välillä kevyt suihku, jotta liika väri huutoutuu pois eikä väristä tule harmaata. Aloita siis kisaviikon maanantaina tai tiistaina väri levittäminen. Max kaksi kerrosta per päivä. Mitä tummempi pohjaväri sen vähemmän tarvitset kerroksia ja sitä tasaisempi väristä tulee.

Mä olen aina ihmetellyt, että miten ihmeessä kukaan pystyy mokaamaan noi kisavärit, kun sen laittaminen on niin maailman yksinkertaisinta? Nyt tietysti joku sanoo, että kun toisilla on ihon PH-arvo sellainen ja sellainen niin iho voi reagoida eri tavalla.
Minä taasen voisin neuvoa, että sulla on dieetti eli puoli vuotta (tai koko elämä) aikaa testata noita kisavärejä ja miten iho niihin reagoi. Se ei voi olla mistään muusta kiinni kuin laiskuudesta tai saamattomuudesta, ettei voida ajoissa tsekata noita värejä ja eri merkkejä itselleen sopivaksi. Ja jos et osaa niin käytä sitten vaikka jotain ammattilaispalveluja noiden värien suhteen.
Värit ja viimeistelyt ovat kuin timantin hiomista. Sillä on tarkoitus kova kondis hioa vielä kovemmaksi. Viimeistelyillä ei ole tarkoitus missään nimessä tuhota monen vuoden työtä ja kovaa dieettiä. Helpointa olisi jos ei lähdettäisi kikkailemaan vaan mentäis ihan ku peruspäivänä lavalle ilman mitään erikois”ihme”super tankkauksia ja tyhjennyksiä.
Eniweis, raskas sarja oli Wileniuksen näytöstä vaikka Team Wilenius (Mike & Utti) ei näyttänyt olevankaan tyytyväinen Tampereen lookkiin ja homma oli Miken sanoin totaalisesti epäonnistunut.
Itse olin pohtinut juuri pari postausta aikasemmin Wileniuksen esiintymistä ja sitä Frozen Shoulder syndrooman aiheuttamaa jäykkyyttä. Peterin poseeraukset kieltämättä olivat aavistuksen jäykkiä, eikä syyttä, jos olkapää ei kierry riittävästi, niin pose jää väkisinkin vajaaksi, varsinkin tuplissa.
Toivotaan, että Lahteen mennessä se ennennäkemätön kunto saadaan näkyviin ja Peter pistää Killen ja kumppaneiden kesken kovatasoisimman shown pystyyn! Valtavasti tsemppiä ja taistelua sinne Team Wileniuksen suuntaan. Samoin myös kaikille muille raskaaseen sarjaan osallistuville!
Tässä vielä Peterin vapari:

Sitten illan tähteen, eli Jari Leskiseen!
jaribb
Big Wheels Leskinen näytti jälleen miten homma tehdään oikein. Viimeistelyt täydelliset, kunto oli referenssinä kaikille mitä sen pitäisi olla kisoissa. Jarin poset ovat helpon näköisiä ja ne loksahtelevat paikoilleen kuin tädin lonkat. Missään ei haparoida ja homma saadaan näyttämään helpolta. Jari hymyilee, Jari ottaa yleisön, Jari nauttii lavalla esiintymisestä!
Jarilla on aivan loistava kehon hallinta. Keskivartalo pysyy todella hyvin kasassa ja Jari osaa tuoda esille juuri kaikki vahvuutensa samalla kun vie huomiota pois heikommista osa-alueista. Se on juuri sitä kehonrakennuksen superosaamista ja taitoa. Poseerauksia ollaan harjoiteltu, ollaan nähty paljon aikaa ja vaivaa siihen, miltä näytetään lavalla. Bodaus ei ole sitä, että ollaan isoja lavalla, vaan se on sitä, että saadaan itsemme näyttämään isoilta.
Tampere karsinta 2014-175
Alle ysin siis vei Jari Leskinen melkoisen suvereenisti. Kova kisa tullaan käymään Heinäsen ja Leskisen välillä Lahdessa. Siinä on myös mielenkiintoinen taistelupari Killen ja Wileniuksen ohella. Paljon onnea Jarille voitosta.
Tässä Jarin vapari, jossa on pikkasen meikäläisen käsialaa:

 

Kommentit (29)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.