This is Mika

02.01.2019 14:50 4min luku 0

Syö, treenaa ja kehity!

Moro!

No huh. Ensin oli kunnon pyhät, joka tarkoitti totaalista lorvailua ja järjetöntä mässäilyä ruuan kanssa. Lepoa ja tankkailua 5 päivää, jonka jälkeen takaisin sorvin ääreen. Nyt olen viime viikon torstaista lähtien painanut duunia, treenannut, ahtanut ravinto-ohjelman mukaan ravintoa kupuun ja koittanut kaiken kiireen ohella antaa kropalle riittävästi lepoa (joka ei ole onnistunut ihan halutulla tavalla).

***

***

Lepo on se huonoin lenkki itselläni tällä hetkellä tässä yhtälössä, jonka korjaamiseksi on suhteellisen vähän työkaluja. Työkiireet valvottaa ja luo stressiefektiä itselleni, vaikken sitä haluaisi edes luoda. Alitajuisesti se silti vain liukuu siihen. Yöllä saatan herätä miettimään asioita ja katkonaiset yöunet eivät anna optimaalisinta levon tuomaa palautumista lihaksiin ja elimistöön. Huomaan esim DOMSsien viipyvän pidempään lihaksissa kuin hyvin levänneenä.

Treenit ovat onnistuneet todella hyvin ja olen vuorotellut 4- ja 5-jakoisten ohjelmien välillä. Priorisaatio on yhä meneillään käsien ja olkapäiden osalta ja tämäkin tuntuu toimivan melko hyvin. Kädet ovat vihdoin saavuttaneet 50cm ympärysmitan pari tuntia treenin jälkeen mitattuna). Pumpissa kädet saattavat olla ylikin.

Vatasen salilla eilen olkapäätreenien tuoksinassa

Syöminen käy työstä

Safkaa siis yritetään tunkea sisään niin runsaasti kuin vain jaksaa. Olen luonnostani melkoisen pieniruokainen ja tämä takia syöminen on minulle aina yhtä tuskaa. Jos nautin vielä tuhdin iltapalan, alkaa närästys ja nukun jälleen tosi huonosti.

Olen jonkin verran ottanut lisäravinteista extraproteiinia käyttööni ja lisännyt noin 25-50g verran proteiinia per päivä ruokavaliooni. Pidän muuten proteiinit suhteellisen maltillisella tasolla ja koitan syödä lähes kaikki kalorit puhtaasta ruuasta. 3500-4000 kilokalorin välillä yritän pitää syömiset päivän osalta.

Paino elää useita kiloja 90-93kg välillä. Toki tarkoitus on nostaa painoa niin, että se tulisi enemmän lihaksen muodossa kuin läskin, mutta en ota nyt mitään huolta sen suhteen, vaikka vähän läskendaalia tulisikin prosessissa. Voimaakin on tullut massan myötä, enkä edes hae laisinkaan progressiota voimantuotossa. Huomaan kuitenkin jaksavani tehdä pidempiä sarjoja yhä isommilla painoilla.

Proteiinista puheenollen, tukulla on tän viikon voimassa kipeen halpaa WHEY-80 proteiinia. 11,90€ on edukas diili. Ja saat tuunattua omia makrosuhteita  bodaukselle optimaalisempaan suuntaan. Joskus saattaa olla hankalaa rytmittää syömisiään ja saatetaan joutua syömään extempore jotain, joka on makrosuhteiltaan ja ravintoarvoiltaan heikohkoakin laatua. Tällöin astuu proteiini kuvioihin lisäravinteiden muodossa. Whey-80 esimerkiksi on hinta-laatusuhteiltaan aivan ylivoimaisesti myydyin tuote, jota kannattaa nyt käydä tilailemassa.

Klikkaa kuvaa alla ja käy poistamassa roheiinit.

Uuden vuoden elämäntapamuutos!

Äläkä unohda nyt vakavasti harkita sitä elämäntapamuutosta, kun on vuosi vaihtunut ja uudet kujeet astuvat voimaan. Olit sitten mimmi tai kundi, parasta lääkettä pieneen masennukseen on hommata kunnon treeniohjelma, ravinto-ohjelma tai molemmat, joilla helpotat lupausten pitämistä. Systemaattinen ja ammattimaisesti laadittu ohjelmarunko pitää mielenkiinnon ja motivaation korkealla niin salilla kuin kotona keittiössä ruokien äärellä.

Klikkaa kuvaa ja käy tutustumassa ohjelmiin.

Matkakuume päällä!

Ja näin se heti kun vuosi vaihtui, iski itseeni järjetön matkakuume. Olisi jälleen aivan fantastista päästä lomilla rentoutumaan ja nauttimaan lämmöstä, ruuasta  ja viineistä. ON vain niin paljon erilaisia matkakohteita ja paikkoja, jonne tekisi mieli mennä. Jotenkin ajatus, että pitäisi lomaa kotisuomessa ja lomailisi kotonaan ei houkuttele enää lainkaan. Tekisin kuitenkin varmasti vain töitä ja stressaisin jostain asiasta, eikä loma enää tuntuisi edes lomalta, koska ympäristökin on samaa ja arkirutiinit samoja.

Itselleni ei ole ongelma myöskään mennä samoihin lomakohteisiin. Monihan pitäisi samoihin lomakohteisiin matkustamista tylsänä mutta itse näen asian aivan toisin. Tuttu ja turvallinen lomakohde ei petä. Tiedät mitä tulet saamaan. Osaat vältellä lomakohteiden turhat asiat ja pystyt optimoimaan lomasi täydellisyyteen. Tiedät halvimmat ravintolat, joissa on paras ruoka. Osaat mennä oikeisiin paikkoihin ja tunnet mestat. Ei stressiä hotelleista tai hotellien omista säädöksistä, kun tunnet ne jo entuudestaan. Saatat myös saada extrahyvää palvelua, sillä usein samoissa kohteissa käyvät saavat ”repeaters” etuja, sillä olet resortille tai hotellille uskollinen asiakas ja nämä halutaan usein palkita uskollisuudesta. Tutut työntekijät hyvin usein tunnistaessaan lomailijan, antavat parempaa palvelua ja voit parhaimmillasi saada jos jonkinmoista extraa.

Itse esim olen samoissa kohteissa käyneenä saanut todella paljon kaikenlaista ilmaista extraa hotellilta ja henkilökunnalta. Shampanja pullo odotti esim Mauritiuksella yhtenä iltana , kun vietimme lomaa toistamiseen samassa resortissa. Saimme kokilta erityisannoksia buffet ravintolassa, jotka tuotiin suoraan pöytään. Malediiveilla samalla saarella ollessamme, olemme saaneet lahjoja viinpulloista shampanjaan ja hedelmäkoreihin. Minibaari täytetään tutuille lomailijoille ihan eri tavalla extratäyteen ja toiveita toteutetaan esim olutmerkkien suhteen tai virvokkeiden osalta. Esim oman mökin lokaatiota on mahdollista toivoa etukäteen ja nämä toiveet ovat tähän asti toteutuneet aina. Repeaterseja suositaan ja ihan syystä. Kilpailu on kovaa joka puolella maailmaa ja kyllähän luonnollisesti ollaan onnistuttu hyvin palvelujen tarjoajana, jos lomailija palaa takaisin samaan paikkaan. Voi olla todella pienestä kiinni, että lomailija ihastuu palveluun tai toisin päin. Ihmiset äänestävät lompakollaan ja varmasti etsivät hyvinkin helposti toisen lomakohteen tai hotellin, jos kaikki ei miellytä.

Nyt on kyllä hyvä aika tehdä niitä lomamatkojen varailuja. Kun varaa matkan ajoissa, saat takuuvarmasti sen parhaimman kohteen mieluisalla huoneella/huvilalla. Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

t. Mika

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.