This is Mika

04.08.2013 18:59 4min luku 33

Syksy tulee - massaa kehiin

Totuus on, että talvella on paljon mukavampi olla bulkilla kuin kesällä. Kesä alkaa olla jo ohitse, joten pikku hiljaa kannattanee orientoitua siihen, että bulkkisafkaa ja bulkkausravinteita on otettava käyttöön. Kulunut lause, massa liikuttaa massaa salilla on kieltämättä totta. Hommaat massaa luiden ympärille ja treeniessä voit pian tehdä isommilla raudoilla samat sarjat ja sehän jos mikä suorastaan pakottaa lihaksen kasvamaan!

Tärkein elementti massanlisäykseen on tietysti hiilihydraatit. Saat niitä runsaasti riisistä ja pastasta sekä leivästä (suosi täysjyvää).  Syö siis noin 7 ateriaa päivässä joissa on runsaasti hiilaria ja riittävä määrä proteiinia. Hiilarin ja proteiinin suhde voi olla 2:1. Rasvaa kannattaa vältellä mutta sitä ei tietenkään tarvitse täysin ottaa pois ruokavaliosta. Tärkeintä on saada nekin vähäiset ravat hyvistä lähteistä. Omega-3 rasvahapot ovat erittäin hyviä.

Purkki Omegoita 9,90e tukulta:

omega-3 9,90

Ruuan nauttiminen on toki työlästä ja vaatii hieman suunnittelua. Aina ei ole mahdollisuutta mikrottaa safkoja tai kärrätä niitä mukanaan. Gainer-jauheet ovat erinomainen tapa joko korvata tai lisätä kaloreita bulkilla. Erityisesti suosittelen gainereita, kun halutaan nostaa kalorimäärää päiväkohtaisesti, sillä gainer-jauheita on helppo juoda veteen sekoitettuna. Jos syöt perusravinnosta 5-7 ateriaa, voit nostaa hurjasti kaloreita lisäämällä esim 2 gainer-juomaa mukaan.

Gainer-Pro 4kg säkki, 39,90e tukulta:

gainer pro 39,90_4kg

Totuus on, että lihas kasvaa huomattavasti tehokkaammin, kun sille annetaan runsaasti rakennusainetta ja kaloreita palautuakseen treeneistä. Proteiini korjaa lihasta ja hiilihydraatti tankkaa sinulle uutta energiaa, jotta jaksat jälleen seuraavana päivänä huhkia salilla. Itse olen niin häpeissäni siitä, etten koskaan ole kyennyt syömään niin runsaasti kuin olisi pitänyt, jotta se kehitys olisi ollut mahdollisimman kovaa. Uskoisin, että voisin tälläkin hetkellä olla helpostikin yli 10 kiloa isompi, jos vain pystyisin/jaksaisin bulkata riittävästi ja saisin nostettua elopainoani korkeammalle. Mieti siis itsesi kohdalla, miten sinä tulet kehittymään, kun hankit näiden työkalujen avulla itsellesi lisää massaa ja sen myötä voimaa treenata yhä kovempaa ja kovempaa. Ei siihen tarvitse mennä yli 20 vuotta, että näyttää samalta kuin minä. Ei todellakaan. Jos teet kaikki oikein eli syöt, treenaat ja lepäät, niin varmasti kehitys on kovaa. Itse olen tehnyt monet asiat vuosien varrella päin prinkkalaa, söin väärin eli liian harvoin ja liian suuria annoksia sekä makrot olivat lähinnä hiilaria ja rasvaa. Treenitkin olivat liian yksipuolisia ja ravinnon puutteen vuoksi palautuminenkin oli heikkoa.

Treenien tehot pitkälti määrää luinka kovaa jaksat treenata. Tehokkuus riippuu tietysti siitä miten runsaasti sinulla on hiilaria käytössä. Hiilarivarastot täynnä jaksat kovempaa ja pidempään. Myös treenien aikana voit antaa kehollesi lisäboostia ja pitkittää katabolian syntyä esim juomalla pelkän veden sijaan aminohappoja. Itse olen tämän löytänyt vasta melkoisen vähän aikaa sitten. Olin hyvin skeptinen noihin aminohappoihin, mutta kun huomasin yhä useamman nauttivan aminohappoja treenien aikana, oli minunkin pakko kokeilla. Täytyy sanoa, että olin vähintäänkin yllättynyt miten tehoja riitti ja energiavarastot eivät ehtyneet liian aikaisin vaikka saatoin välillä treenata eri asiakkaan kanssa useamman tunnin perä jälkeen.

Olen käyttänyt kahta aminohappokompleksia, jotka molemmat toimivat erinomaisen hyvin treenien aikana nautittuna. Octane sekä Amino-Pro Essential.

Amino-Pro essential on 24,90/purkki sekä Octane 37,90/purkki:

amino-pro essential 24,90 octane 37,90

 

Tilaa bannerin kautta niin tuet urheilijaa! 😀

***

Uuuuh, wolverineeee!

kattoo wolvista

Käytiin tsiigaamassa Maikkelin ja tytsyjen kanssa uusin Wolverine 3D. Wolvis menettää leffassa (ainakin osittain) regeneraatiokykynsä ja saa maistaa miltä tuntuu olla ”kuolevainen”. Wolviksellahan on mutanttikykynä uskomattoman nopea parantumiskyky sekä rystysten väleistä singahtavat luukynnet. Jossain vaiheessahan Loganille laitetaan adamantium luuranko, joka tekee Wolverinesta entistäkin kovemman tappajan. Paranemiskyky tietysti hidastaa Loganin vanhenemistakin. Wolvis on jotain 125 vuotta vanha ja näyttää noin 40 vuotiaalta.

Muita kykyjä Wolviksella on tietty erittäin terävät aistit, yli-inhimillinen kestävyys, vahvuus ja refleksit. 🙂

Texeiran kynästä syntyy näin komeaa jälkeä:

Ihan magea leffa joka sijoittuu Jaappaniin. Hieman avataan Wolviksen historiaa lisää ja mikä parasta, actionia on tuutin täydeltä. Muistakaa aina, että Marvel leffoissa on lopputekstien aikana tai jälkeen AINA jokin loppukaneetti tai vihje tuleviin leffoihin. Myös tässäkin leffassa on sellainen ja voi pojat are we in for a treat!!??  Muutama Marvel hahmo näyttäytyy lopussa ja jotain on jälleen tekeillä. Nyt ei voi muuta ku odottaa seuraavaa X-men elokuvaa!

Kommentit (33)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.