This is Mika

23.11.2011 20:39 2min luku 18

Syklittelyä vai perinteistä dieettiä?

Vastaillaas taas vähän kysymyksiin!

Matias kysyy:

Moro Mika!

Mitä mieltä syklittelystä? Itellä menossa nyt 3-4vko bulkki / 2 vko dieetti -syklittely. Dieetillä miinukset 800-1000 kcal tuntumassa. Tuntuu lihat/voimat säilyvän ihan hyvin ainakin 1,5-2 vko miinusjaksojen aikana. Mitäs jos tulee tarvetta kiristellä enemmän, kannattaako ottaa lyhyempi/maltillisempi bulkkijakso vai voiko suht kovilla miinuksilla mennä yli 2 vko?

Mika vastaa:

Ihan rehellisesti en usko tuollaisiin syklittelyihin laisinkaan. Itse olen dieetannut  (sekä kasvattanut lihakseni) ihan perinteisellä tavalla (ilman syklittelyjä), enkä ole koskaan ryhtynyt hifistelemään. Enkä muuten edes usko mihinkään massiivisiin bulkkauksiinkaan.

Hyvä esimerkkihän oli tuossa taannoin eräskin bodari, joka bulkkasi itsensä valtavan isoksi (lue läskiksi) ja pyrki massan kautta saamaan suurempia voimatasoja lihasten kasvua varten, ja omien sanojensa mukaan; jotta lihaskalvot venyisi massan myötä(?).

Noh, läskihän ei nyt tietääkseni kerry lihaskalvon sisäpuolelle, joten se lihaskalvon venyminen ei ainakaan läskin vuoksi tapahdu. Totta tietysti on, että massa liikuttaa massaa ja isoissa massoissa kyetään nostamaan isompaa rautaa. Mutta saatiinko sitten tällä kovalla bulkilla kehitettyä puhdasta lihasmassaa ratkaisevasti lisää? Ei saatu. Kun dieetti alkoi ja päästiin kisoihin asti, oli paketti aika lailla sama kuin pari vuotta aikaisemmin. En itse ainakaan nähnyt mitään radikaalia lihasmassan määrän kasvua.

Matiaksen kysymyksestä ei välity se tieto mikä on esim aerobisen määrä bulkkijaksolla (vai onko sitä) ja mitä se on miinoskaloreilla. Onko treeni kuinka kovaa isoilla plussakaloreilla? Tehdäänkö miinuksilla volyymitreenejä vai voimatreenejä? Yms.

Itse pidän painoni suhteellisen alhaalla jatkuvasti, koska pystyn tällöin pitämään treenitehot korkealla. Joskus päätän nostaa plussakaloreilla painoani 5-8 kiloa normaalista 80-82kg painostani, mutta usein se johtaa sarjakestävyyden heikkenemiseen. Toki rauta on voimajaksoilla paljon kevyempää, mutta volyymijaksoilla henki pihisee enkä saa intensiivisistä treeneistä muuta irti kuin huonon olon.

Kun pidän painoni maltillisissa lukemissa, pystyn panostamaan täysillä myös volyymiin ja sillä olen saanut kehitystä aikaiseksi. Maksimivoimaa ei tietenkään ole saman verran kuin läskimpänä ollessani, mutta treenikokonaisuus toimii hoikempana paremmin. Lihasta voidaan todellakin kehittää ilman bulkkauksia!

Dieetillä kalorit ovat aina miinuksella ja dieetin kesto tähdäten kisoihin on yleensä 19-21 viikkoa.

Jos Matias haluaa nyt kiristellä enemmän, suosittelen että herra yksinkertaisesti ryhtyy diettaamaan kunnolla ja unohtaa nuo plussakalorijaksot kokonaan.

T. Mika

Kommentit (18)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.