This is Mika

05.03.2016 21:18 5min luku 23

Suu puhtaaksi

Moi!

Jälleen lähestyy aika, kun fitnesskissat liimailevat bikineihinsä kimaltelevia ja bodypilderit kaivavat sukkalaatikostaan parin vuoden takaisia posehousujaan. Kultsan kevään kisat lähestyvät uhkaavasti ja aikaa on enää reilu kuukausi.

Bodylehti tiedotti alkuviikosta, että Peter Wilenius ehti viime hetkellä ilmoittautua kevään kisaan, joten odotettu kaksintaistelu Artturi Kallion kanssa saattaa siis nähdä päivänvalon.

FitnessClassic2015-1548

20141011-vertailut-1103

Tässä Bodyn tiedote:

Peter Wilenius ilmoittautui viimeisellä mahdollisella hetkellä mukaan Sportyfeel Fitness Classicin kehonrakennuskilpailuun ja näin kevään kovin kamppailupari kohtaa Kultsan lavalla: vuoden 2014 raskaan sarjan SM- ja PM-voittaja Peter Wilenius ja viime kevään massiivinen komeetta Artturi Kallio.

Wilenius on treenannut 1,5 vuotta SM- ja PM-kisavoittonsa jälkeen ja jos hän on saanut lisää kehitystä samaantyyliin mitä edellisellä kerralla, niin voimme odottaa kansainvälisen huipputason amatöörifysiikkaa, jollaista Suomessa ei ole nähty 20 vuoteen. Peter on aina päässyt julmetun kireäksi, joten se ei ole ollenkaan hänelle ongelma.

Artturi Kallio teki niin kovan näytän viime keväänä, ettei kukaan uskonut näkevänsä noin massiivista Suomen lavalla. Hyvä symmetria, tasapuolisesti kehittynyt fysiikka ja kaiken lisäksi äärettömän hieno kokonaisuus.

Artturilla on kaikki tarvittava massa vaikka Peterin voittamiseen, mutta pääseekö hän tarpeeksi tiukaksi ja kuinka on hänen lihaserottuvuutensa? Jos mies on kireä, niin kehonrakennuksen yleisen sarjan kamppailusta tulee melko eeppinen yhteenotto!

Itse näen, että Artturilla on kaikki aseet voittoon, jos hän vain tulee kireänä lavalle. Viime vuonna Artturi jo vilautti sitä massiivista fysiikkaansa Kultsalla ja jos siihen ollaan saatu vielä lisää lihaa sen kireyden kera, niin kukaan Suomessa ei pärjää hänelle.

Peter on kuitenkin todella lahjakas ja omaa upean fysiikan. Miehen hartialinja on hurja, hänen reitensä on erottuvat, pyöreät ja massiiviset. Selkä on paksu sekä samaan aikaan leveä. Ainoa pieni miinus on ojentajien selkeä lagaaminen muuhun fysiikkaan nähden. Olkavarressa on kokoa ja hauis on mahtavan pyöreä, mutta samalla balanssi käsissä kärsii, sillä habat ovat sen verran päässeet karkuun ojentajia. Mutta eniweis, Peter tulee aina todella kireänä lavalle, joten se etu miehellä on, jotta hänen elimistö toimii, hän tuntee kroppansa hyvin ja saa sen kireään kuntoon takuuvarmasti.

Artturilla taasen on käsissä niin paljon massaa, että niillä lihoilla voisi ruokkia kokonaisen kylän Afrikassa. Tosin Artturin yläkerta on hieman päässyt karkaamaan alaosastoon nähden ja esimerkiksi sivuposeissa takareidet eivät ihan pääse samalle paksuusasteelle yläkerran kanssa.

Kilpailijat ovat tässä:

Bodybuilding open

  • Ville Hyväri, Iibody, Iisalmi (juniori)
  • Niko Voutilainen, Team Fitfarm, Pieksämäki (juniori)
  • Juuso Juvonen, Team Fit, Hollola (juniori)
  • Mäkelä Timo, Power Team, Ulvila
  • Artturi Kallio, Team Supermass, Helsinki
  • Peter Wilenius, EI TIIMIÄ, Helsinki

Kun katsoo muiden lajien osallistujamääriä niin ei voi kuin ihmetellä. Satoja kilpailijoita, niin tyttöjä kuin poikia. Classic Bodybuilding, Men’s Physique. Tyttöjen Body Fitnessissä ja Bikinissä on sarjoja niin paljon, että oikein heikottaa. Miesten Bodaus rypee niin totaalisessa taantumassa, että kyynel melkein tulee silmäkulmaan.

Mutta tottahan se on, bodaus itsessään on niin rankka laji ja vaatii vuosien työn, että hurjan paljon helpompaa on mennä kisaamaan vaikka juuri Men’s Physiqueen ja unohtaa vaikkapa jalkojen treenaaminen kokonaan. Fakta se on, eikä tässä tarvitse yhtään sitä kaunistella. CBB toki on hyvin lähellä bodausta mutta sekin luonnollisesti pienemmällä määrällä lihasmassaa.

Ymmärrän hyvin, että jos muutaman vuoden treenitaustalla voi täysverisesti kisata Men’s Physiquessa, niin kynnys on todella matala. Tottakai moinen tuo kasapäin kisaajia. Bodaus on pitkän linjan laji, se vie vuosia, jotta voidaan edes SM-tasolla menestyksekkäästi kilpailla, saatikka KV-tasolla. Harva varmaan nykypäivänä löytää sitä kärsivällistä mentaliteettia, joka tarkoittaa siis, että ensin 8-12 vuotta treenataan lajiin jotta sitten voidaan ehkä kisata siinä sen jälkeen.

Toivotaan nyt, että jokainen sinne lavalle nouseva kunnioittaa sen verran lajien periaatteita, ettei löysänä sentään seistä lineupissa.

Toinen mitä en toivoisi näkeväni, mutta tulen todennäköisesti jälleen näkemään, on sitä surkeaa poseerausta ja esiintymistä. Toivon sydämeni pohjasta, että kukin kilpailija tahollaan (varsinkin bodylajeissa kundit) olisi harjoitellut tarpeeksi paljon pakollisia. En halua nähdä poseerausta, joka näyttää kuin jollain olisi kakat housuissa. Tuskainen ilme naamalla ja kisavärit valuen väkisin väännetään pakollisia, ei ei ei!!!!

Poseerausta ei voi millään muulla parantaa, kuin harjoittelemalla ja valitettavasti sen moni laiskana jättää tekemättä. En voi yksinkertaisesti ymmärtää, että poseeraukseen ei panosteta lajissa, jossa juuri poseeraus on se olennaisin elementti. Aivan sama kuin lähtisi maailman tehokkaimmalla ralliautolla rallikisaan, mutta ei osata ajaa autoa lainkaan. On siis ihan sama miten isot lihakset on, jos ei osata niitä tuoda lavalla esille. Poseerataan itsensä 10 kiloa pienemmän näköiseksi kun sen pitäisi mennä juuri toisin päin.

Poseerausharjoittelun aloittamisessa toimii hyvin vanha kiinalainen sananlasku:

Paras aika istuttaa puu oli 20-vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt.

Eli jos vielä mietit milloinkohan sitä kannattaisi viimeistään aloittaa poseerausten harjoittelu, niin se aika oli jo. Viimeistään nyt heti on se toiseksi paras hetki aloittaa.

Sitten kun näkee niitä samoja naamoja, jotka tekevät ne samat virheet vuodesta toiseen, sitä miettii vain hiljaa mielessään, että kerran voi vielä mokata… Mutta mokaaminen ja sen korjaamatta jättäminen on sitä todellista mokaamista. Sitä voi sanoa jo tyhmyydeksi.

Eli kaksi asiaa; esiintyminen kuntoon ja kunto kohdilleen. Siinä on periaatteessa niinkin yksinkertainen resepti, jolla ollaan jo kärkikolmikossa. Ruuvin kiristystä, fokusta ja taistelutahtoa vaan kaikille. Tässä voidaan vielä tehdä ihmeitäkin, jos sellaiseen on tarvetta. Aikaa on jokseenkin vielä kivasti, mutta se hupenee hurjaa vauhtia. Ei sitten mitään itkuja kisojen jälkeen, kuinka aika loppui kesken ja kunto jäi vajaaksi. Aika ei koskaan lopu kesken, sitä voi aina aloittaa dieetin aikaisemmin. Katsoessasi peiliin näet syyllisen.

Ja odotan myös niitä avautumisia niiltä tytöiltä, jotka eivät pärjänneet kisoissa. Haukutaan lajia, haukutaan valmentajat, tuomarit ja lopuksi syytetään koko fitnessurheilua kuinka se vääristää minäkuvaa ja miten vaarallista se on omalle terveydelle. Jännä juttu, kun voittajat/hyvin pärjänneet (jopa ne jotka ovat itsensä voittaneet) eivät koskaan avaudu näistä asioista, ne ovat yleensä ne finaalista pudonneet, hännille jääneet, himpun verran katkeroituneet kisaajat. Näin se valitettavasti on ja näitä lukee aina aika-ajoin FB:stä ja muualta somesta. Eikä koskaan itsessä ollut vikaa. Se on aina jossain muussa, kuten noissa edellämainituissa tahoissa.

***

Hei rakkaat lukijat, käykääs poistamassa tää huikee tarjous Whey-80:stä!! Joko kilon pussi tai isompi, 4 kilon säkki Superhyvään hintaan!!

Klikkaa kuvaa ja pääset suoraan tarjoukseen käsiksi!!

12834492_10207116229278548_479083828_n

Kommentit (23)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.