This is Mika

18.01.2016 10:04 3min luku 21

Metodit vaihtoon vasta pakon edessä?

Moi!

Nyt kannattaa tehdä noita tilauksia, oli ne sitten minkä hintaisia tahansa, sillä ilmainen toimitus pistetään vielä tähän samaan syssyyn! Hyvä boogiehan tästä tulee! BOOM!

700x240_mika_fri_frakt_jan16

Fitnessurheilu Gaalasta

Kuun lopussa 30.1 juhlitaan Lahdessa, Seurahuoneella. Sinne kokoontuu koko bodi- ja fitnessmaailman näkyvimmät ja nimeätekevimmät persoonat. Aivan fantastisen upea meininki siis on tiedossa. Sain tietää, että lippuja Fitnessurheilu Gaalaan on vielä saatavilla! Olitpa sitten Fitnessfanaatikko, punttipirkko tai ihan vaan tavallinen lajista kiinnostunut DYYD, tule ihmeessä Gaalaan mukaan todistamaan historian ensimmäinen puhtaasti Fitnessurheilulle pyhitettyyn tapahtumaan!

Illalliskortin hinta on 55 euroa / henkilö ja ne voi ostaa suoraan Lahden Seurahuoneen myyntipalvelusta, puh. 020 1234654 tai sales.lahti@sokoshotels.fi

Fitness-Gaala-2016-logo-1024x561

Siellä tosiaan tulet törmäämään meihin kaikkiin lajin parissa touhuaviin henkilöihin. Otetaan kaverikuvaa, höpistään mukavia ja nautitaan illasta yhdessä ilman kiirettä tai hosumista. Meikäläistä saa vetää hihasta ja tulla nappaamaan selfietä ja heittämään DYYDFISTiä ihan koska vaan! 🙂

Pakon sanelemana

Oon usein puhunut siitä, että treenaajat kangistuvat helposti kaavoihin ja treenaaminen yleensäkin helposti menee siihen, että tehdään hyvin samankaltaisia treenejä. Toki siis muutellaan intensiteettejä, liikkeitä jne mutta periaate pysyy samana eikä ajatella niinkään out of the box -mnetaliteetilla. Varsinkin jos kehitystä ei tahdo tulla, olisi mielestäni aika istua alas ja pohtia pitäisikö sitä laittaa koko paketti jotenkin uuteen uskoon?

Kukaan ei toivo kenellekään loukkaantumisia ja sellaiset ovat yleensä melkoisia katastrofeja urheilijalle. Mutta joskus jopa loukkaantumisistakin voi syntyä jotain positiivista. Nimittäin moiset pistää treenitavat ja metodit melkoisen uusiksi, pakon sanelemana toki. Silloin joudutaan väkisin muuttamaan koko treenikonsepti, jos esim loukkaantumiset estävät selvästi tiettyjen liikkeiden tekemisen.

Näistä moni kuitenkin löytää itselleen aivan uusia tapoja treenata. Itsellenikin on käynyt monesti näin. On tapahtunut joku loukkaantuminen ja sen myötä koko pakka mennyt uusiksi. Ne liikkeet, jotka ovat olleet mukana aina treeneissä, eivät nyt olekaan käytettävissä. Näin joudutaan miettimään totaalisesti uudelleen miten lihasta lähestytään hypertrofiamielessä. Lihasta voidaan väsyttää niin monella eri tavalla ja vaikka kaikki liikearsenaalit eivät olekaan käytössä, voidaan jäljellä olevista liikkeistä rakentaa hyvinkin tehokkaat treenit.

Liikeradat esimerkiksi voivat muuttua, jos esim vammojen aiheuttamat kivut rajoittavat liikeratoja. Itselläni esim olkapään kipuilu on estänyt täydet liikeradat työntyliikkeissä, joten ainoana vaihtoehtona on ollut tehdä hyvin lyhyttä liikerataa, tosin äärimmäisen kohdistetusti juuri lihaksen työalueella. On kieltämättä ollut erittäin valaisevaa huomata, että lyhyellä liikeradalla työskentely on huomattavasti raskaampaa, kuin liikeradalla, jossa voidaan levätä niin ylhäällä kuin alhaalla.

981129_10206810429993757_8074985206356934674_o

Vammat voivat myös vaikuttaa siihen millä vastuksella tehdään liikkeitä. Sitä saattaa huomata, ettei aina isot painot ole se tie isoihin lihaksiin. Tämä ei missään nimessä kulje täysin käsi kädessä. Maltillisilla painoilla, mutta korostaen intensiteettiä, voidaan saada vähintäänkin sama lopputulos kuin isoilla painoilla ja lyhyillä toistomäärillä. On paljon erikoistekniikoita, joilla voidaan ”huijata” lihasta luulemaan, että nyt käytössä on isot painot, vaikka näin ei olisikaan. Esiväsytykset, supersetit, rest-pauset, lyhyet tauot, jne ovat hyviä esimerkkejä, että on paljon turvallisia vaihtoehtoja saada lihakseen aikaseksi pienemmilläkin painoilla hypertrofiaa.

Pointtina siis kaikelle tälle on se, että yleensä vasta pakon sanelemana lähdetään radikaalisti muuttelemaan omia treenitapoja ja vasta silloin nähdään se valtava potentiaali miten monipuolista ja erilaista voi treenaaminen olla. Vaihtelu ja monipuolisuus on muutenkin ollut aina se avain kehitykseen ja rohkeasti vain näin toimimaan jos tuntuu siltä, että kehitys junnaa tai homma ei jostain syystä toimi. Positiivinen ajattelu ja mielikuvitus ovat hyviä piirteitä bodauksessakin. Mennään eteenpäin ja viedään treenejämme rohkeasti uusille suunnille. Kokeilemalla löytää ne itselleen parhaiten sopivat tavat.

BOOM! Ei muuta kuin salille hakemaan uusia tuulia!

Kommentit (21)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.