This is Mika

26.03.2016 20:49 2min luku 8

Onko bodari päässyt eroon stereotypiostaan?

Moi!

Jo vuosia olen pyrkinyt rakentamaan omalla toiminnallani toisenlaista mielikuvaa, ettei bodari olisi se stereotyyppinen hahmo, jota sen luullaan olevan.

Pian 10 vuoden ajan olen kirjoittanut lähes joka päivä blogiini omasta ”bodybuilding” elämäntyylistäni. Mukana on saanut seurata kisavalmistelujani, treenejäni, ravitsemusasioita, lifestyleä, chillailuja ja muuta itseäni kiinnostavia juttuja. Sirenin Miken kanssa aloimme julkaista 5 vuotta sitten Gymlog-sarjaa, jossa opetettiin niin vasta-alkajia kuin edistyneempiä miten treenataan oikein. Mukana oli tekniikkaneuvoja, ruokareseptejä ja erikoisempia liike- ja tekniikkavinkkejä, joita jaettiin katsojille huumorilla höystäen.

Team M&M kuvatuotannon puolella pyrin omalta osaltani antamaan itseironian ja oman heittäytymisen kautta positiivista ja kieliposkella huokuvaa kuvaa kehonrakentajasta, jotta se perus näkemys bodarista murenisi ajan kanssa. Oli muun muassa Wrong Sporttia,Wannabe Heroesia ja Apina Hukassa hassutteluja.

Stupid meathead!!

12884571_10207308630528459_198300434_n

Ollaanko yleistämisestä päästy jo eroon?

Onko tyhmän bodarin mielikuvasta päästy eroon tai onko se hälvenemään päin? Mitä ainakin olen huomannut tässä viimeisen 15 vuoden aikana on se, että Fitness, ravitsemustieto ja kuntosaliurheilu on kehittynyt huikeasti eteenpäin ja yleinen ymmärtäminen esim ravinnon päälle on kasvanut.

Itse kehonrakennus ja kaikki siitä lähtevät alalajit eivät enää ole niin mystisiä ja suurelta yleisöltä salattuja. Myös sosiaalisen median kautta varmasti mystisyyden verho bodareittenkin ympärillä on hälventynyt. Moni kehonrakentaja ja fitnessurheilija aktiivisesti bloggaa ja informoi dieeteistään ja edistymisistään. Tällaista ei esim vuosituhannen vaihteessa ollut vielä. Facebookit, Instagrammit, Twitterit ja muut vastaavat kanavat ovat monella aktiivisessa käytössä ja sitä kautta seuraaminen ollaan saatu fanien koteihin asti.

Ennen muinoin bodari oli vain lavalla ihasteltava tai  salilla etäältä seurattu hahmo, jonka tekemisiä vain arvailtiin. Eikä näitä tekemisiä edes juuri haluttu lajin ulkopuolisille avatakaan. Bodausaiheisia lehtiä luettiin suurennuslasilla ja kopioitiin sieltä treeni- ja ruokaohjelmat jos niitä oltiin julkaistu. Nykyään kommunikaatio ja vastavuoroisuus on melkeinpä jopa arkipäivää. Voit koska tahansa laittaa yksityisviestiä ihailemallesi idolille ja tämä saattaa jopa vastata sinulle takaisin.

Siksipä olisi kiva saada tietää, onko se stereotypia vielä läsnä, kun keskustellaan kehonrakentajista tai saliurheilusta ylipäätään? Meitä on oikeasti niin moneen junaan, ettei voida yleistää urheilun harrastajia samanlaisiksi, oli laji mikä tahansa.

On kiva saada lähes joka päivä positiivista palautetta omasta kontribuutiosta kuntosalipuolen urheiluun. On itse treenareita, jotka tulevat paiskaamaan kättä, mutta on myös äitejä ja isiä, jotka kertovat, että olen ollut hyvä esikuva ja miten omat lapset ovat löytäneet saliharrastuksen ja sitä kautta terveellisemmän elämän suunnan. Olen pirun iloinen, että olen saanut jotain pienen pientä aikaseksi omassa elämässäni. Näin ainakin tahdon itse uskoa.

Oikein iloista pääsiäistä kaikille. Käykäähän muuten tilailemassa Fitnesstukulta Star Nutritionin Whey-80 prodet, siellä on saatavilla jälleen niitä uusia makuja!! Omnomnom!! Blueberry Cheesecake…. Chocolate Banana…. Omnomnom!

Klikkaa kuvaa ja käy tsiigaamassa maut!!

Whey-80-4-kg--Whey-80-1kg-134679

Kommentit (8)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.