This is Mika

04.11.2014 13:54 3min luku 46

Suomen kaikkien aikojen selkä!

Moi
Ei, se ei ole minun. 😀 Mutta kasvoin ensimmäset vuoteni tämän selän varjossa. Selkä oli esikuvanani, selkä möllötti pienen Karjaalaisen kellarisalin julisteessa ja sitä ihmeteltiin kerta toisensa jälkeen.
Kenelle tämä selkä sitten kuului?
Marko Savolainen oli 1992 vasta nousemassa huipulle, joten hänestä ei vielä ollut sentään julisteita tehty vaikka huhut kiersivät salipiireissa, että eräs nuori kundi suoranaisesti asuu Helsingin Gold’silla ja vannoo, että ”kävi miten kävi”, maailman huipulle noustaan. Mutta tämä mies julisteessa oli jo 12 vuotta aikaisemmin voittanut amatöörien maailmanmestaruuden Manilassa. Herra oli tietenkin Jorma Räty ja kuva oli tässä:
j06
Yhä tänä päivänä Jorma on ainoa, joka on voittanut IFBB:n MM-kultaa yleisessä sarjassa. Vaikka Jorma kisasikin alle 80 kilon sarjassa, hän silti näyttää huomattavasti isommalta kuvissa. Tämä on sitä illuusiota aidoimmillaan.
Tässä harvinainen video vuoden 1980 amatöörien MM-kisoista Manilasta.

Pakko se on todeta, että Jormalla tuo selän fysiikka on ollut yksi vaikuttavimmista mitä olen koskaan nähnyt!
Jorman tuplat takaa
jormaraty
Jorman leveä selkä takaa
jormaraty2
Itse myös panostan selkääni ja koen sen olevan oma vahvuuteni. Oma selkä on jotenkin niin veikeä lihasryhmä, kun ajatellaan, että sitähän sä et koskaan suoraan näe paljaalla silmällä. Aina on joku peili siinä välissä. Näet siis oman selkäsi peilikuvan tai näet valokuvan omasta selästäsi. Selkää on myös vaikea treenata, kun et pysty katsomaan liikerataa ja tekniikkaa itse. Tuntuman luominenkin menee hankalaksi puhumattakaan selän lihasten jännittämisestä. Selkäposeeraukset ovat hyvinkin hankalia ja ne tehdään monesti ihan hassusti, ollaan vinksallaan tai muuten vain epäsymmetrisesti. Syykin löytyy, koska on niin vaikeaa harjoitella niitä peilien välityksellä.
Iso ja leveä selkä kuitenkin on parhaimmillaan todella näyttävä ja luo kilpailijasta paksulihaksisen ja massiivisen. Jos katsotaan Savolaisen selkää huippu vuosina, niin se oli järjettömän paksu ja täynnä uskomattoman hienoja detaljeja. Marko pesi suurimman osan kilpailijoistaan juuri sillä valtavan upealla selällä. Marko tietysti on kautta aikain kehittynein kehonrakentaja ja ammattilainen isolla A:lla, joka yksinkertaisesti on ainoana Suomessa ollut lähimpänä menestyä siellä korkeimmalla tasolla bodauksessa.
Marko
markosavolainen
Siltikin nostan Jorman siinä mielessä ykköseksi (selän ja menestyksen osalta), kun katsotaan hänen painoluokkaansa, lihasmassaansa alle 80kg -sarjassa ja hänen uskomatonta uraansa amatöörinä. Siihen ei ole kukaan pystynyt tähän mennessä.
Itselläni paino huitelee tällä hetkellä 87,5 kilossa. Pienen flunssan kourissa taistelen, mutta yritetään toipua siitä mahdollisimman nopeasti, jotta päästään taas täysillä sorvin ääreen. Rasvaprossat ovat varmaankin alle 10 pinnaa. Tästä on hyvä keräillä lihasmassaa lisää ja orientoitua ensi vuoteen rauhallisin mielin.
Tässä leveetä selkää meikäläisen tyyliin:
läskiä_selkää

Kommentit (46)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.