This is Mika

26.06.2014 20:26 4min luku 32

Summeri soi ja reenit tehty

Moi
Meikästä tosiaan pikku haastattelu nuorten ohjelma Summerissa. Katsoo hän ketä kiinnostaa. 😀 Jakson ja haastiksen näkee Ylen Areenalta.
Klikkaa kuvaa niin siirryt näkemään kyseisen jakson.
haastis summeri
Ja jälleen yhdet hyvät jumpat tehtynä. Selkäpäivä tänään ja hieman siihen päälle hauiksia. 🙂 Klassisesti aloitin ylätaljalla. Sitä on vaan niin tapojensa orja ja kun tuo liike vielä on yksinkertaisesti niin tehokas selän kehittäjä, niin olisihan se hälmöä jättää liike pois. Toki sekoitetaan soppaan muitakin liikkeitä ja esim viime viikolla aloitinkin eri liikkeellä selkäjumpat, inverted row, vai mikä lienee nimi liikkeellä. Kyseisessä liikkeessä maataan lattialla smith-tangon alla ja vedetään itseään tankoa kohti.
inv_row-724370
Hyvä liike kaiken kaikkiaan. Tuota veivasin lyhyillä palautuksilla 15-20 toistoa 5 sarjaa. Siihen päälle sitten lapparilla ylätaljaa ja muita mukavuuksia. Mutta tänään siis lappari niskan taakse, alataljaa ja jotain perus selkämasiinaa kolmantena liikkeenä. Kyllä selkä meni pumppiin. Ei voi muuta sanoa.
Selän kanssa olen aina yrittänyt pitää mahdollisimman isoja painoja ylätaljassa. Muissa liikkeissä taasen olen saanut paremman tuntuman huomattavasti pienemmillä painoilla. Tärkeintä on kuitenkin ollut sarjojen pituudet. Hyvin harvoin jätän alle 10 toistoon sarjan ylätaljassa tai missään muussakaan liikkeessä. Olen saanut aivan ehdottomasti parhaimman kehityksen juuri pitkillä toistomäärillä.
Tästä toki on paljon rutinaa ja muutama kuppikuntakin, että millä metodeilla se lihas kasvaa? Toiset vannoo perusliikkeisiin, isot painot ja lyhyet sarjat. Toiset treenaavat megapitkiä sarjoja todella pienillä painoilla. Metodeja on monia, mutta onko yksi ylitse muiden?
Itse olen vuosien varrella treenannut lähes kaikenlaisilla tavoilla ja saanut kehitystä melkeinpä kaikissa niissä. En siis koe, että olisi yhtä ja ainoaa metodia, sitä totuutta, treenaamisessa. Se mikä kullekin sopii parhaiten eli antaa niin sanotun optimaalisen rasituksen lihakselle, on hyvin yksilöllistä. Siihen vaikuttavat myös monet eri tekijät. Ravinnon tärkeys on se ykköstekijä. Ravinto on saatava tukemaan treenaamista. Olit sitten aloittelija tai pitkälle edennyt treenari, niin ravintopuoli vaikuttaa jokaiseen riippumatta kehityksestä.
Mitä lisäravinteet sitten tekevät? Minkälainen rooli niillä on treenaajalle? Voiko aloittelija hyötyä niistä vai onko ne lähinnä edistyneemmille? Jos mietitään ravinnon vaikutusta ja kuinka juuri todettiin, että oli tapaus mikä tahansa, se vaikutus on valtava. Voidaan siis todeta lisäravinteidenkin vaikuttavan siinä oikean ruokavalion ohella, olit aloittelija tai edistynyt. Ei niitä tietenkään ole mikään pakko käyttää, mutta kukapa ei haluaisi ottaa käyttöön apuja, jos niillä on oikeasti vaikutusta? Lisäravinteilla tuetaan jo monipuolista ruokavaliota ja voidaan muuttaa makrosuhteita helpostikin tavoitteiden mukaan. Myös ruuan määrä on monelle melko hankala saada alas, joten lisäproteiini tai massanlisääjät auttavat asiaan. Aminohapot, kreatiinit ja muut piristävät tehonlisääjät ovat omiaan lisäämään paukkuja salille, jotta saat jokaisesta treenistäsi irti kaiken mahdollisen. Myös palautuminen on tärkeää ja se usein määrää tahdin treenaamiselle. Mitä parempi ja nopeampi on palautuminen, sen nopeampaa on kehityskin.
Lepo on usein yksi väheksytyimmistä osa-alueista urheilussa. Moni urheilija ei oikeastaan kuuntele tai halua kuunnella kroppaansa. Se saattaa ilmoittaa levon tarpeesta, mutta asia monasti jätetään huomioimatta. Joissain tapauksissa ei ole edes aikaa levolle. Lepo on kuitenkin yksi tekijä jolloin lihasvauriot korjaantuvat ja oikeastaan koko ihmiskeho psyykettä myöten eheytyy. Lepoa siis tarvitaan ja sille pitää antaa aikaa! 🙂
Lopuksi vielä on pakko mainita, että sana ”monipuolisuus” pelaa hyvin niin treenien kuin ravinnon kohdalla. Vaihtele treeneissä metodeja ja pidä yllä jonkinasteista yllätyksellisyyttä. Silloin ei lihaksetkaan pääse tottumaan mihinkään tiettyyn juttuun ja joutuu aina työskentelemään täysillä. Ravintopuolella sama juttu. Syö monipuolisesti. Lihaa, kalaa, kanaa. Hiilarilähteistä, riisiä, pastaa, perunaa, bataattia, kasviksia, jne. Syö säännöllisesti kutakuinkin noin 3 tunnin välein. Lisäravinteet otat käyttöön jos koet niitä tarvitsevan. Ei niitä siis ole missään nimessä pakko hyödyntää, koska monipuolisella ruualla saadaan jo paljon aikaseksi. Se täytynee vain todeta, että hyvinpä harva se on täysin ilman mitään lisäravinteita. Lähes jokainen tosissaan treenaava käyttää edes palkkaria. 😀 Jep.
Tähän loppuun vielä väsynyt mies, kovien selkäjumppien jälkeen.
Hard work!! But it pays off!! 😀 Yeah!!
leaving
Ai niin, Bars Mania on yhä käynnissä. Mun tän hetken ehdoton suosikki on Crispy Gingerbread Cookie!! Ihan ku piparitaikinaa söisi! Se on NIIN fakin hyvää!!!! 😀 😀 😀 Tilaa kun niitä vielä on!! Heti!!! Banneri laulamaan! Ja osallistu banneriskabaan myös!
barsmania

Kommentit (32)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.