This is Mika

03.01.2018 21:42 2min luku 6

Saako salilla neuvoa?

Morjensta!

Viime viikolla Helsingin Sanomien toimittaja otti yhteyttä ja kysyi mielipidettäni aiheeseen, saako salilla neuvoa toista ja miten se tulisi tehdä. Toimittaja oli törmännyt vanhaan blogikirjoitukseeni, jossa kehotin treenaajia rohkeasti neuvomaan.

Alkuperäinen Blogikirjoitus löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ

Saatiin tosi mielenkiintoinen keskustelu aikaiseksi ja tämä aihe päätyi lopulta Hesarin sivuille ja tulee huomiseen printtilehteen ”Minä Väitän” -artikkeliin.

Haluatko lukea HS:n jutun? Klikkaa kuvaa alla (älä kuitenkaan lue niitä kommentteja, ne ovat suurin osa aikamoista tekstiä, joka voi aiheuttaa facepalmausta):

Mutta joo, salilla neuvominen tosiaan ei olekaan niin simppeli juttu, kun voisi luulla. Siinä on monta eri tekijää, mitä pitää ottaa huomioon. Jos siis halutaan neuvoa, tärkeintä on tietysti se tapa miten neuvotaan. Se kuka neuvoo voi olla myös iso tekijä miten neuvottava reagoi. Näihin vaikuttaa paljon statukset ja tietynlainen salietiketti. Kokenut treenaaja voi helpostikin mennä kohteliaasti neuvomaan aloittelijaa ja sellainen varmasti koetaan hyvänä asiana.

Eri asia on sitten, jos neuvottavana onkin esimerkiksi vanhempi ihminen. Ikä voi olla vaikuttimena miten neuvomiseen suhtaudutaan. Vaikka nuorempi treenari olisikin osaava ja tietäisi asioista, vanhempaa kaveria voi olla haasteellista mennä opettamaan. Entä tilanne, jossa epäpätevä PT neuvoo asiakastaan virheellisesti? Tällaisia tapauksia olen itsekin nähnyt ja kuullut lukuisia kertoja ketjusaleilla tapahtuneen. Tilanteessa tekisi mieli mennä neuvomaan, mutta moinen voisi helposti aiheuttaa hankalan konfliktin salin PT:n, asiakkaan ja ulkopuolisen neuvojan välille.

Mun mielestäni kuitenkin neuvomisen ja väliin tulemisen vastuu on meillä kokeneemmilla treenaajilla. Eli jos näemme jonkun aloittelijan tekevän jotain liikettä fataalisti väärin, mennään jeesimään ja annetaan kohteliaasti neuvoa. Jos siinä sitten loukkaannutaan, niin se on pienempi paha, kuin seurata toisen itsetuhoista toimintaa, joka voi päättyä huonolla tavalla.


Lauantaina 6.1 olen treenien ja Q&A -tyylisen luennon tiimoilta Kuntokeskus K&M:llä!

Tulkaa kaikki kynnelle kykenevät messiin tsiigaamaan mun ja yhden onnekkaan jalkajumppia K&M:lle. Jumppien jälkeen pidetään vielä Q&A-tyyppinen luentotilaisuus, jossa valaisen omia oppejani treenin ja ravitsemuksen saralta. Klo 11-14:30 olen mestoilla. Käy Facessa osallistumassa arvontaan!

Arvonta löytyy K&M:n Facen sivuilta, klikkaa kuvaa alla:


Whey-80 vain 9,90€/kilo

Huippudiili tukulla. Whey-80 on superhyperhalvalla tällä hetkellä! 9,90€7kilo!!

Klikkaa kuvaa alla!!

Marssia ja Snickersiä halvalla!

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.