This is Mika

26.02.2013 12:18 2min luku 50

Rohkeasti neuvomaan!

Moi

Ootteko törmänneet joskus salilla tapauksiin, jotka tekevät jossain laitteessa liikettä aivan totaalisen väärin? Itse olen ja vaikka asia onkin arka, eikä suomalaiseen tyyliin olla totuttu menemään väliin ja neuvomaan, olen siltiki mennyt varovaisesti kysymään että mihin tuo liike ottaa?

Itse suosittelenkin, että mentäisiin ihan rohkeasti ja kohteliaasti kysymään ensin, että: ”aika jännä liike, mitä teet? Oletko muuten kokeillut tätä tällä tavalla (ja näytät sitten sen miten liike oikeasti tehdään).”

Usein olen mennyt kauniisti neuvomaan, varsinkin, kun näkee kauas, että treenaaja on vasta aloittanut salin. Väärin tehdyt liikkeet useasti lisää riskiä loukkaantumisille. Meidän salilla on prässi joka painaa 280 kiloa tyhjänä (lukee siinä laitteessa tosi pienellä). Siihen meni kerran sellainen tosi hoikka kundi, sellainen jolla jalan paksuin kohti oli polvi. Oli ihan pakko mennä sille sanomaan, että tiestikö muuten, että toi kelkka painaa 280 kiloa? Kaveri oli vähän hämillään ja päätti sitten siirtyä siihen punaiseen prässiin jonka kelkka painoi vain 80 kiloa. Siinä olisi tullut pipi varmasti jos se 280 olisi rysähtänyt kaverin päälle.

Tämäkin kaveri on aika pihalla vaikka onkin salilla:

Ei siis kannata olla hys hys, jos näkee selkeästi tapauksia, jotka saattavat pian vahingoittaa itseään, kun eivät tiedä miten liikkeitä tehdään.

hysh, Mika opettaa. Olkaa hiljaa! ;)

Tietysti ongelmana usein on, että pelätään sitten sen tyypin suuttuvan, jos mennään neuvomaan. Mutta kuten tossa jo aikasemmin sanoinkin, parempi mennä vähän niinkuin kiertäen mennä emsin uteliaana kysymään mitä kaveri oikeastaan tekee, kun että suoraan vaan pläjäytetään: ”teet muuten ton liikkeen sit ihan päin vittua!”

Eli kohteliaasti kysymään ja ihmettelemään ja sitten kysyt, että voinko näyttää yhden toisen tavan miten liike suoritetaan. Toki voit aina ehdottaa, että käypäs vilasemassa nitä Team M&M:n Gymlogeja.

Jep, jatketaan!

Kommentit (50)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.