This is Mika

14.06.2012 08:24 2min luku 12

Riippuvat puutarhat, eiku latsit!

HUoMEnta!

😀 Tänään jumpalle ennen duuniin menoa. Vuorossa olisi selkää ja kätösiä supersetteinä. Selkää normisetteinä ja mukaan vähän pudotussettejä, käsille sitten rankaisuluontoisesti supersettejä hauis–>ojentaja -tyyliin eli vastakkaisille lihaksille.

Selälle voisi tehdä esimerkiksi tuettu T-kulmasoutu pudotussarjana. Jos saat mukaasi salille kaverin, niin se helpottaa paljon, kun ei tarvitse itse rynnätä kiskomaan limppuja pois laitteesta. Selkää pitää rankaista aina useasta eri suunnasta. Ylhäältä ja alhaalta. Sisällytänkin lähes aina ylätaljan (lapiokahvan) selkätreeniini ja sen jälkeen teen joko alataljaa tai muita alaviistosta vedettäviä liikkeitä, kuten kulmasoutu tangolla, käsipainoilla, T-kulmasoutu tai hammerkulmasoutu (kone). Mave on jäänyt nyt pois kokonaan omasta ohjelmistosta. En näe siinä niin tärkeää funktiota, että se pitäisi olla mukana nyt tulevalla dieetillä.

Selän rakenne on mikä on. Joillan latsit lähtevät ylhäältä ja muu matka on niin sanottua runkoa. Mitä alempaa latsit lähtevät, sen näyttävämpi selkä on.  Ronnie Colemanilla oli kuuluisat latsit, jotka käytännössä roikkuivat, kun hän ei jännittänyt niitä. Törkeän paljon lihaa siis siellä ja rakenne mainio.

Kaikkien aikojen kovin ja isoin selkä mihin olen koskaan törmännyt kuvissa taitaa kuulua Joel Stubbsille. SIinä on miehellä ihan kipeät latsit ja liha roikkuu joka puolelta.

Käsittääkseni mies ei kuitenkaan ole pärjännyt merkittävästi, koska pelkällä selällä ei voiteta mr. olympiaa. Kokonaisuus on kaikki kaikessa ja että kehossasi vallitsee balanssi. Sitä balanssia hakee jokainen bodari ja tekee töitä niiden heikkojen lihasryhmien kanssa. Vahvat lihasryhmät eivät kuitenkaan jää paitsioon vaan esim treenimääriä voidaan periaatteessa harventaa suhteessa heikompiin ja näin lisätään treenikertojen määrää heikoille lihaksille. Tällainen voi ehkä toimia ja vähintäänkin moisia jaksoja voidaan pitää aina silloin tällöin. Pieniä lihasryhmiä, kuten olkapäitä voidaan treenata huomattavasti useammin, kuin isoja lihasryhmiä, koska pienet lihakset palautuvat paljon nopeammin kuin isot.

Kommentit (12)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.