This is Mika

20.06.2012 18:05 2min luku 21

Rattijuoppo ei edes pyytänyt anteeksi

Moi

Viikissä tammikuussa tytön tappanut rattijuoppo ei kokenut tarpeelliseksi edes pyytää anteeksi surmansa saaneen tytön vanhemmilta.

Iltalehti seurasi oikeudenkäyntiä.

Rattijuoppo-yliajaja: -Ei tapahtunutta ole mitään järkeä pahoitella, jos siitä on mennyt puoli vuotta. Jotain varpaille polkemista voi pyytää anteeksi, mutta ei näin vakavaa asiaa, tammikuun alussa Viikintiellä 11-vuotiaan tytön kuoliaaksi ajanut mies toteaa hiljaisesti. Hän ei oikeudessa pyytänyt tytön vanhemmilta tapahtunutta anteeksi.

Niin no, mitäpä tuohon sanoisi? Eipä se anteeksipyytäminen sitä tyttöä takaisin elävien kirjoihin tuo, mutta ainahan sitä voi anteeksi pyytää. Vai voiko? Anoa anteeksiantoa? On tietysti täysin eriasia antaako moista asiaa ikinä anteeksi., mutta mitään ei maksa jos pyytää anteeksi. Kyllä mä pyytäisin anteeksi. Tosin en kyllä koskaan kännissä ajaisi autoa, joten aika vaikea samaistua tuohon tilanteeseen.

Jotenkin vaan suippaa moinen rattijuopumus ja sen seurauksena syntynyt täysin turha kuolema.  Kauheesti ei riitä ymmärrystä vaikka kuinka yrittäisin. Siinä on kuitenkin ollut miljoona ziljoonaa mahdollisuutta ennaltaehkäistä moinen yliajaminen, mutta ei.  Ja sitä mä en vaan ymmärrä että ajetaan siis niin saatanallista nopeutta vielä, että edes selvinpäin ei varmaankaan pystyisi kunnolla hallitsemaan ajoneuvoa saatikka kännissä!

Ja sit nämä tuomiot. Helvetti sentään 4 vuotta vaatii syyttäjä josta istut puolet, kun vaakakupin toisella puolella on mennyt ihmiselämä. Ihmiselämän hinta on siis vain 2 vuotta vankeutta. Hammurabin laki anyone? Noh, niin turhia tällaiset ovat ja kuinka paljon surua ja kärsimystä yksi järjetön teko on aiheuttanut.

Mun mielestäni Suomessa on laki ihan pyllyllään, kun talousrikolliset istuvat pidempiä tuomioita kuin autoillaan tappavat rattijuopot, tai esim seksuaali- ja väkivaltarikolliset.

Kommentit (21)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.