This is Mika

31.12.2015 12:07 2min luku 4

Pohdintaa vammojen synnyistä

Moi

Vammoja ja niiden syntyjä pohdittiin eilen treenien lomassa.

 

Tuli havaittua, että itselläni ainakin ja sen minkä tiedän muista tutuista, lihasrepeämät ja katkeamiset tapahtuvat useimmiten liikkeen negatiivisen vaiheen aikana tai juuri siinä kohtaa, kun liike siirtyy positiiviseen vaiheeseen. Rinta repeää useimmiten alasviennissä tai heti työntövaiheen alkumetreillä. Reisivammat useimmiten syntyvät siinä kohtaa kun mennään tangon kanssa alas, jne.

Varoitus, nämä videot ovat häiritsevän ahdistavaa materiaalia. Katso omalla vastuulla.

Rinta repeää juuri työntövaiheen alkaessa:

Tässä alasviennin aikana:

Reisi repeää alasviennin aikana:

Jälleen alasviennin aikana:

Ja sama:

JA boom, juuri työntövaiheen alussa, snap:

Ranskalaisessa punnerruksessa itselläni ojentaja repesi juuri alasviennin aikana, kuten smithissä rinta, kun tein vinopenkkiä. Mikä aiheuttaa sitten lihasrepeämiä? Syitä on monia. Lihas voi olla huonosti lämmitelty, se voi olla ”tiukka” ja edellinen treeni voi yhä vaikuttaa taustalla.

Raju venytys itse liikkeessä on selkeästi iso tekijä repeämisille. Penkissä esim rinnalle vienti venyttää rintaa brutaalin paljon ja siitä äkillinen työntöliike voi helposti synnyttää repeämiä. Missä tahansa rajussa venytyksessä, jossa tapahtuu jotain äkillistä, voi aiheuttaa lihasvammoja.

Tässä ihan mielenkiintoinen video, jossa selitetään penkkimekaniikkaa ja repeämiä:

Paras keino välttyä vakavilta vammoilta on lämmitellä huolella, tehdä maltillisilla painoilla liikkeitä ja teknisesti oikein. Riski kasvaa aina, kun lähdetään kokeilemaan painoja, joita ei olla ennen käsitelty. Jos pysytään kehonrakennuksessa, niin ihan aina pelkät isot painot eivät ole tie isoihin lihaksiin. Ennemminkin pykälän verran pienemmät painot käyttöön ja niillä sitten tuplamäärä sarjoja sekä toistoja.

Kehoa voi toki opetella kuuntelemaan. Aina jos paikat hieman vihoittelee ja lihakset ovat arkoja, voisi silloin miettiä, että kannattaisko tänään tehdä sellaisia liikkeitä, joissa ei voi syntyä vakavia vammoja? Supistavat liikkeet ovat tällöin erinomaisia useille lihaksille. Saadaan verta lihakseen, hyvä pumppi päälle ja aivan varmasti pienemmilläkin painoilla luodaan hypertrofiaa lihaksille.

HUOM!

Joulukuun tarjouksia on vielä saatavilla. Herkulliset ProPuddingit ehdit vielä tilata edulliseen hintaan!

Klikkaa kuvaa alhaalla tai banneria blogin ylälaidassa!!

propud

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.