This is Mika

13.07.2017 19:37 6min luku 2

Piirustus, sarjakuvat, taide

Morjensta moi!

Nuorempana tuli piirreltyä paljon. Mulla oli melkoisen vilkas mielikuvitus ja imin sarjakuvista ideoita ja vaikutteita, joita sitten oli pakko saada piirtämällä esiin. Näin päässäni asioita, visioita ja pikku hiljaa opin niitä siirtämään kynien ja tussien avulla paperille. Yhä silloin tällöin iskee sellainen luomisen tuska ja sehän tarkoittaa, että kynä ja paperia on saatava esiin. Yleensä piirrän tai nykyisin töherrän jotain sotkua, joka saa sitten sen tuskan laannutettua. Harva luonnos koskaan päätyy muualle, kuin roskiin, mutta joskus päätänkin tehdä töherryksen loppuun asti.

Tässä muutamia töherryksiä viime päiviltä:

Puolimekaaninen örkkimies

Alien Lady, jonka taustalla näyttäisi olevan vähän pelottavampi alien?

Bloody Pressure. Naama näyttää vääntyvän syystä tai toisesta?

Yksityiskohta isommasta kuvasta vuodelta 1999.

Tein aikanaan sarjista nimeltään Taru Pakkotoiston Herruudesta. Tarina jäi kiireiden takia kesken mutta kivan näköistä taidetta siitä jäi jäljelle. Vuosi oli 2007, kun tätä projektia työstin.

Yksi tarinan hahmoista oli Inkku Inkivääri, joka oli kidnapattu ja heitetty selliin.

Yksi kidnappaajista saa tuntea munaskuissa mitä käy, kun ei osaa käyttäytyä Inkulle.

Taistelija ”Bisli” on sarjakuvassa taruhenkilö,  joka on kuollut jo satoja vuosia sitten.

Tykkäsin kovasti vahvoista varjoista ja kieltämättä tykkään niistä vieläkin. Frank Millerin Sin City oli yksi vaikuttavimpia teoksia 90-luvun alussa, kun siihen törmäsin. Yritin kovasti matkia Millerin tyyliä ja muutaman muun vastaavan taiteilijan vahvoja tyylejä. Varjot ovat jääneet itselleni yhä sellaiseksi elementiksi, että minua miellyttää kovasti, jos näen sellaisia taideteoksia. Millerin lisäksi Mike Mignolan (Hellboy) taide oli vakuuttavan näköistä ja siitäkin imin kovasti vaikutteita.

Varjojen miäs melkoisen terävän näköisen veitsen kanssa, kuva vuodelta 2000

Vihreät sielut. Kuva on vuodelta 1997.

Luonnollisesti suuret taitelijat, kuten Mœbius, Serpieri, Frezzato, Frazetta jne, ovat aina lähellä sydäntä. Monien näiden suurten maalareiden ja sarjakuvataiteilijoiden tyylit olivat vaan niin yliluonnollisen upeita, ettei niitä edes pystynyt matkimaan, vaikka olisikin halunnut.

Viimeisin hankkimani sarjakuva-albumi, on Mœbiuksen viime vuonna yhteen niteeseen kasattu englannin kielinen teos, The World of Edena. Albumi on julkaistu postuumisti, koska Mœbius valitettavasti menehtyi jo vuonna 2012. Albumi on uskomattoman kaunis ja ajatuksia herättävä. Mœbius ei koskaan ole yrittänyt väkisin kertoa tarinaa tai liikaa alleviivata asioita lukijalle. Hän kertoo vain tarinaa eikä yritä selitellä miten tai miksi. Lukijalle jää vastuu ymmärtämisestä ja tulkitsemisesta. Jokainen nimittäin ymmärtää Mœbiuksen tarinat varmasti hieman eri tavalla.

Frank Millerin luoma hahmo, Marv, Sin Citystä

Mike Mignolan piirtämä Wolverine. Itse ihailen tuossakin tyylissä yksinkertaisuutta ja varjojen vahvoja linjoja. Simppeliä mutta kaunista ja selkeää.

John Romita Jr:n äärimmäisen kaunis tyyli vaikutti minuun myös vahvasti. Varsinkin teos The Man without fear, joka kertoo Daredevilin syntytarinan. Romita Jr:n viivat  olivat sellaisia, joita itsekin rakastan käyttää vieläkin. Hullun kaunista taidetta.

Tässä muutama sivu tuosta edellämainitusta sarjakuvasta

Suosittelen tutustumaan kyseiseen sarjakuvaan, se on upea tarina upealla piirrosjäljellä. Klassikko 90-luvun alusta. Suomessa kyseinen sarjakuva julkaistiin kolmessa osassa aikanaan. Taitaa nykyisin olla kaikki sarjikset Jukalla, joten hän pääsee noita nauttimaan, jos innostuu. Oli vähän pakko antaa ne pois, koska tilanpuute vaivasi itselläni ja toinen vaihtoehto olisi ollut roskakori. En raaskinut heittää noita pois ja niinpä sarjikset siirtyivät Jukan huostaan.

***

Hei sarjiksista vielä nopeasti tuonne tukun upeisiin tarjouksiin. Käykää ihmeessä poistamassa sieltä herkut. -25% Star Nutritionin tuotteista!! BOOM!

Tuossa kategoriat, eli klikkaa vain alla olevia linkkejä!

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.