This is Mika

19.02.2020 19:02 4min luku 0

Olkatreenit Vatasen ja Jugin kanssa!

Hullo!

Eilen tehtiin tärskyt Pitäjänmäen PTVGYMille PT Vatasen ja Jugin kanssa. Jukka saapui visiitille Suomeen maanantaina ja pitkästä aikaa oli kiva nähdä häntä, joten päätettiin mennä jumppailemaan. Kaiken lisäksi Jukka ei ollut aiemmin edes tuota Pitskun salia nähnyt, niin oli loogista nyt vihdoin käväistä siellä. Laittelin sitten Vataselle viestiä, että sattuisko johtaja myös eksymään mestoille ja niin lopulta saatiin oikein kiva poppoo paikan päälle.

***

***

En ole itsekään toviin törmännyt Vatskuun ja oli oikein mukava rupatella ukkelin kanssa. Alkuhöpinät kun saatiin alta pois, niin siitähän sitten vääntäydyttiin olkapäätreenien pyörteisiin.

Koko treenit ja alkuhöpinät tuli kuvattua livestriiminä Tubeen! Tallenne tästä löytyy alempaa.

Käytän omissa treeneissäni paljon hyvin simppeleitä perusliikkeitä, joita teen todella huolellisesti. En juurikaan pelaa valtavalla liikekirjolla vaan keskityn ennemminkin suppeampaan liikemäärään per treeni, mutta teen nämä kuitenkin hyvin huolellisesti loppuun asti.

Pääliikkeenä useasti on jokin iso perusliike, jolla teen suoria sarjoja ja apuliikkeissä sitten hyödynnän erikoistekniikoita. Vastapainona tuollaiselle treenille saatan aloittaa apuliikkeillä ja käytän jotain erikoistekniikkaa siinä hyväksi ikään kuin esiväsyttäen kohdelihasta ennen pääliikettä, josta tuleekin aivan erilainen, kun lihakset ovat jo väsyneet ja pumpissa. Molemmat tavat toimivat hyvin ja tällaisia kokonaisuuksia voi varioida loputtoman paljon ja joka kerta treeneistä tulee erilaisia.

Nyt käytimme viikinkipunnerruslaitetta pääliikkeenä. Tehtiin suoria kympin sarjoja ja noustiin maltillisesti suht isoihin rautoihin. Kun isoimmalla paino saatiin kiskaistua hyvä sarja pois alta, tehtiin loppuun vielä sopivan hapokas pudotussetti.

Pääliikkeen jälkeen siirryttiin apuliikkeisiin ja käytössä oli Arnoldpress, viparit sivuille ja etuvipunosto mutkatangolla. Erikoistekniikkana teimme nämä triplasettinä, joka käytännössä tarkoittaa, että liikkeet tehtiin ilman taukoja. Arnoldpress 10 toistoa, Viparit sivuille 15 toistoa ja etuviparit 10 toistoa. Näitä kierroksia kolme kappaletta ja painoja nostettiin jokaiseen kierrokseen arnoldpressin osalta.

Jooel tekee vipareita ja meikä seuraa taustalla

Lopuksi tuli vielä takaolkapäät ja liikkeenä oli takaviparit maaten vinopenkissä. Itse pidän tästä liikkeestä todella paljon. Liike osuu äärimmäisen hyvin takaolkapäihin, mutta se tulee tehdä juuri oikeassa kulmassa. Kädet eivät saa aueta liikaa sivuille vaan suuntaa liike ikään kuin 45 asteeseen, jos 90 astetta olisi aivan sivulle ja nolla astetta olisi kyljessä kiinni. Kädet hieman koukussa ja pidä veto koko ajan takaolissa laskematta käsiä alas suoraksi.

Takaolat tarvitsee aina paljon toistoja. Itse teen aina erittäin pitkiä sarjoja, eli toistomäärät ovat 30 toiston hujakoilla. Perussetti taitaakin olla itselläni 5 sarjaa 30 toistoa ja koitan joka kerta tehdä liikkeen mahdollisimman isoilla painoilla. Ei liian isoilla, mutta sellaisilla, että liike alkaa hapottaa siinä 20 toiston kohdalla.

Jukalla menossa setti arnoldpressiä, jolla tehtiin 10 toistoa. Viikinkipunnerruksen jälkeen ei tarvinnut leveillä isoilla painoilla

Pääliikkeitä ja apuliikkeitä voi sekoitella keskenään tehokkaasti. Erilaisia komboja kannattaa kokeilla, jolloin saadaan samoilla liikkeillä aivan uudelaisia fiiliksiä lihaksiin. Voit luoda kuumottavia komboja super- ja triplaseteillä tai laajentaa vaikka giantsetteihin. Ylipäätään on hyödyllistä tehdä vaikka joka treeniin jonkinlaisia mikromuutoksia. Niiden ei tarvitse olla mitään sen ihmeellisempää, mutta esim vaihtelemalla vaikka liikkeiden paikkaa, lisäämällä tai vähentämällä taukojen pituuksia voidaan saada yllättävänkin erilaisia treenejä aikaiseksi.

Tässä itse treenivideo, olkaa hyvä!

Eli kokeilkaa ja kikkailkaa.

Ja jos kaipaat omiin treeneihin vähän uutta näkemystä, niin ainahan voit hommata minulta muutaman treenipaketin tai priorisaation, joiden avulla saat variaatiota omiin rutiineihin. Myynnissä olevat treenipaketit löydät TÄÄLTÄ!

Tilaa paketit lähettämällä mailia minulle: nyyssola.m@gmail.com 

Vapaamuotoisesti vain kerrot mitä haluat tilata, esim: Moi Mika, haluaisin tilata 5-jakoisen kolmen kombo treenipaketin. T. Matti Meikäläinen

Näin helppoa se on. Lasku lähetetään UKKO.fi -laskupalvelun kautta samaan sähköpostiin, jolla otit minuun yhteyttä ja maksettuasi laskun, saat pdf-tiedostoina ohjelmat mailiin ja pääset samantien testaamaan ohjelmia!


Nyt saat protskut halvalla!

Tsekkaa proteiinikampanja tukulta. Erittäin edukkaaseen hintaa laadukkaita protskuja tarjolla. Muista, että proteiinin tarve kasvaa, kun treenataan kovaa. Proteiini on lihaksen rakennusaine ja lihakset tarvitsevat proteiinia palautuakseen ja korjatakseen solutasolla syntyneitä vaurioita. Lisäproteiinilla varmistetaan, että lihas saa riittävän määrän laadukasta proteiinia. jotta kasvualusta on optimaalinen. Kilkkaa kuvaa alla ja käy ostamassa itsellesi lisäproteiinit!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.