This is Mika

18.05.2013 11:24 4min luku 30

Odotus on ohi!! RAM!!

Guten Morgen!

Uuh, cool beibe, U know What? Eilen oli mahtava päivä, nimittäin jotain historiallista tapahtui. Daft Punkilta ilmestyi 4. studioalbumi nimeltään RAM Random Access Memories (jos tron soundtrackia ei lasketa mukaan)!! Kyllä!! Kahdeksan vuoden odotus palkittiin. Aivan loistava albumi tämä RAM.

Tässä makustelua mielestäni aivan loistavalla biisillä Giorgio by Moroder:

Ovelasti rakennettu tämä biisi, kun alkuun Giovanni Giorgio AKA Giorgio Moroder AKA Hansjörg Moroder (laulaja, säveltäjä, tuottaja) höpisee omia muisteloitaan 60-70-luvun vaihteen diskoteekki-ajoistaan. Giorgion kerrotaan tehneen yhteistyötä Daft Punkin kanssa tämän albumin osalta. Giorgio itsekin myöntään fanittavan DP:tä.

Anyways, upeankuuloinen albumi josta varmasti jokunen biitti eksyy eri miksaajien ja DJ:den soittolistoille. Ei ihan perus Daftia tämä vaan tässä on kyllä menty ehkäpä ajassa taaksepäin discoaikoihin ja poikkeuksellisesti ollaan käytetty oikeita ”live” instrumentteja ja biiseissä lauletaan, siis ihan lauletaan ilman valmiita sampleja. Ei siis pelkkä konemusaa mutta silti tämä kaikki sekoitettu todella taidokkaasti hienoksi kokonaisuudeksi.

Meikä tutustui tohon Daft Punkiin siinä 2000 luvun alussa ja musa kolahti kyllä todella kovaa silloin. Siitä lähtien DP on ollut meikäläisen all time feivöritti.

Jos aikakoneella sais mennä taaksepäin johonkin aikaan, mä menisin ihan varmasti 80-luvulle ja ottaisin mukaani Daft Punkin tuotannon ja väittäisin sitä omakseni, tekisin ihan vitusti rahaa ja saisin kaikki discobeibet. Mitähän jengi olisi ajatellut siihen aikaan jos olisi kuulleet tämän päivän musaa taikka just jotain Daft Punkia silloin 80-luvulla? Music from the future? Tupeeratut tukat, olkatoppaukset, Miami Vice, Testarossa, muskeliveneet ja Tequila Sunrise!

Yks mun favourite peli kautta-aikain, GTA Vice city:

GTA Vice 2

GTA Vice

Tuleeko syötyä paljon hedelmiä?

Ite syön omenan tai mandariinin tai jonkun hedelmän silloin tällöin iltasella, varsinkin jos iskee joku makeannälkä. Hedelmät eivät myöskään nosta verensokeria niin agressiivisesti kuin puhdas sokeri, joten ne ovat iltasella huomattavasti parempi vaihtoehto.

fruits

Otetaas nopea oppitunti Tri Toloselta, mitä se GI tarkoittaa. 😀

Glykeeminen indeksi on luku, joka kertoo, kuinka nopeasti erilaiset hiilihydraatit – nopeat ja hitaat – imeytyvät suolistosta vereen. GI kertoo siis myös kuinka paljon ne kohottavat verensokeria.

  • Matala 55 tai alle
  • Keski 56-69
  • Korkea 70 tai yli

Kun GI on enintään 55, hiilihydraatit kohottavat verensokeria vain vähän. GI 56–70 kohottaa hiukan enemmän ja GI yli 70 kohottaa paljon. Mitä enemmän veressä on sokeria, sitä enemmän siihen tulee myös insuliinia. Jatkuvasti koholla oleva verensokeri jäykistää valtimoita ja voi johtaa insuliiniresistenssiin ja metaboliseen oireyhtymään. Matalan GI:n ruuat lisäävät elimistön herkkyyttä insuliinille eli ne ovat siis terveellisimpiä (insuliiniherkkyys on insuliiniresistenssin vastakohta).

Imeytymisnopeudella on erittäin suuri merkitys insuliinin eritykseen haimasta. Mitä nopeammin hiilihydraatit imeytyvät, sitä enemmän ne stimuloivat insuliinin erittymistä vereen. Liika insuliini lihottaa ja voi aiheuttaa dementiaa.

Hiilihydraattien GI:hin vaikuttaa pääasiassa kolme seikkaa: Hiilihydraatin

  • molekyylirakenne (glukoosin määrä)
  • kuitupitoisuus
  • rasvapitoisuus

Lisäksi asiaan vaikuttavat ruoan jalostusaste ja kuumentaminen. Esimerkiksi perunoiden (uppo)paisto nostaa niiden GI:tä. Hunajan GI vaihtelee (34–72) mm. sen mukaan kuinka paljon siinä on fruktoosia, kertoo kuluttajaneuvoja Anneli Kankare Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry:stä.

Hiilihydraattipitoisia ruokia ja niiden GI

Korkea GI
Banaani, perunat, ranskanperunat, sipsit, valkoinen leipä pulla, valkoinen riisi, monet aamiaismurot, spagetti, kolajuomat ja muut makeutetut virvoitusjuomat, sokeri

Matala GI
Useimmat vihannekset ja hedelmät, täysjyväviljatuotteet, kaura, ohra, ruskea riisi, parsakaali, couscous.

Hiilihydraatit imeytyvät vereen sokerina (glukoosina). Pitkäketjuiset hiilihydraatit on ensin pilkottava lyhyiksi, ja edelleen glukoosiksi. Mitä enemmän hiilihydraatissa on valmista glukoosia (rypälesokeria), sitä suurempi GI. Mitä enemmän fruktoosia (hedelmäsokeri), sitä alhaisempi GI. Fruktoosin on näet muututtava elimistössä glukoosiksi, ennen kuin se voi imeytyä verenkiertoon. Muutos vie aikaa, siksi fruktoosi kuuluu hitaisiin hiilihydraatteihin. Veren glukoosipitoisuuden nousu lisää insuliinin eritystä haimasta.

Mitä enemmän hiilihydraatissa on liukenevaa kuitua, sitä alhaisempi GI. Kauran ja pavun liukoiset kuidut muodostavat suolen limakalvolle verkon, johon ruuan hiilihydraattimolekyylejä tarkertuu. Kuitu hidastaa niiden imeytymistä vereen. Kuitu ei näet pilkkoudu sokeriksi, joten se ei stimuloi insuliinin eritystä. Päinvastoin, se hillitsee sitä.

Viime aikoina on huomattu, ettei GI olekaan niin yksinkertainen kuin on uskottu. Ravinnon hiilihydraattien vaikutus veren sokeriin ei näet riipukaan pelkästään siitä, kuinka nopeasti ne imeytyvät vereen, vaan myös siitä, kuinka nopeasti ne siirtyvät verestä kudoksiin (lihaksiin, aivoihin ja muualle). Esimerkiksi maissihiutaleet nostavat huomattavasti leseitä enemmän verensokeria ja insuliinia, koska leseiden sokerit imeytyvät nopeammin verestä kudoksiin.

***

Nyt on muuten tukulla hyvä tarjous! Super-Gainer Pro lähtee edulliseen 13,90 hintaan. Tätä on käytetty monasti palkkarina ja prode-hiilarisuhteet ovat hyvät massan ja voiman hankintaan. Sisältää heraa, vitargoa ja creapure-kreatiinia. Tarjous on vielä tän ja huomisen voimassa, joten nyt kantsii olla nopea! Banneri vaan laulamaan! 😀 

Super-Gainer Pro bannerin kautta

 

Kommentit (30)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.