This is Mika

26.03.2020 12:40 3min luku 2

Nyyssiksen vinkit kotikaranteenin ajaksi!

Helou!

Nyt on kotona treenaaminen noussut ihan uutisotsikoihin asti. Aamuohjelmissa demonstroidaan, miten kotona karanteenissa tai lomautettuina olevien ihmisten tulisi pitää yleiskunnostaan huolta. Kuntosaleilla treenaaminen on tällä haavaa aika hankalaa. Kaupunkien ja kuntien salit ovat suljettu, moni ei halua ottaa turhia riskejä menemällä saleille ja muutenkin konsensus on, että välteltäisiin liikkumista poislukien pakolliset menot: ruokakauppa, apteekki, jne. Moni tekee etänä töitä, jos vain mahdollista, joten kotioloissa vietetään aikaa enemmän kuin koskaan.

***

***

Ravinto ja lohturuoka karanteenissa

Myös ravinnon tärkeys on huomioitava, kun vietetään paljon aikaa kotosalla. Sitä nimittäin helposti sortuu mielialasyömiseen. Puhutaan lohturuoasta, johon sorrutaan joidenkin kohdalla, jos ihmistä masentaa tai ahdistaa jokin omassa elämäntilanteessa. Tällaisessa äärimmäisessä poikkkeustilassa, kun saatetaan olla lomautettuna tai karanteenissa, on iso mahdollisuus äityä syömään vähän sitä sun tätä. Pidemmän päälle tämä ei ole yleiskunnon ja terveyden kannalta kovin hyvä asia. Vähäinen kulutus ja korkeat kalorit lihottaa ja heikentää peruskuntoa. Fyysinen olo vaikuttaa myös mielialaan. Kun ihminen pitää huolta kunnostaan, se korreloi suoraan myös mentaaliseen puoleen. Mieliala kohenee aina, kun pääsee tekemään jotain liikunnallista, oli se sitten kotona jumppaamista tai ulkona lenkkeilyä / reipasta kävelyä.

Ravintoon kannattaa siis panostaa ja katsoa mitä syö, vaikkei nyt eletäkään normaaleissa olosuhteissa. Jo puhtaasti vastustuskyvyn kannalta on hyvä, että kiinnitettäisiin huomiota miten syödään ja minkä verran kulutetaan päivän aikana. Itseasiassa nyt, jos moni meistä joutuu lomautetuksi tai olemaan paljon kotona, voisi olla hyväkin hetki pistää vaikka kevyt painonpudotus käyntiin! Se onnistuu hyvin helposti vaikka minun suunnitteleman ravinto-ohjelmapaketin avulla. Paketti räätälöidään yksilöllisesti niin, että kokonaiskalorit skaalataan jokaisen mittojen ja tavoitteiden mukaan. Ohjelman mukana saat lisäksi cardiosuunnitelman sekä ohjeet progressiolle, joten pystyt itsenäisesti vähentämään kaloreita ja lisäämään kulutusta. Näin etenet selkeiden ohjeiden mukaan kohta asettamiasi tavoitteita!

Kotitreenaaminen

Kotona kannattaa pitää selkeitä rutiineja käytössä. Muuten homma äityy sellaiseksi, että valvotaan myöhään, nukutaan pitkään ja normaali elämänrytmi katoaa helposti. Päivärytmistä kannattaa pitää kiinni, herätä suht ajoissa, käydä ulkosalla raittiissa ilmassa, syödä terveellisesti sekä pitää ateriavälit tasaisina ja ylipäätään mennä siinä rytmissä, mikä normaalisti olisi elämässä.

Tässä voisi olla esimerkki päivän rytmittämisestä:

 • 7:30-8:00 Herätys
 • 8:30 Aamukahvit
 • 9:00 Aamulenkki ulkona 20-40min tyhjällä vatsalla tai aamutreenit (kotitreeniohjelman mukaan)
 • 9:30-10:00 Aamupala
 • 11:00 Perusaskareita
 • 12:00-12:30 Lounas
 • 15:00-15:30 Välipala
 • 16:00-16:30 Iltapäivän kotijumppaa tai ulkoilua 20-40min
 • 17:00-17:30 Välipala
 • 18:00 Perusaskareita
 • 20:00 Illallinen
 • 21:00-22:00 Nukkumaan

Treenivälineet kotiin

Kotiin voi myös hankkia erilaisia treenivälineitä, jolloin kotona yleiskunnon huolehtiminen on mielekäämpää ja monipuolisempaa. Esim Fitnesstukulla on myynnissä monenlaisia harjoitusvälineitä, joiden avulla pystyy treenaamaan koko kropan läpi, kun mukana on vähän mielikuvitusta.

Listaan tähän hyödyllisiä välineitä kotitreenaamiseen!

Treenaaminen kotona ilman harjoitusvälineitä

Olen myös suunnitellut kotitreeniohjelman, jossa ei tarvita muita välineitä, kuin selkäreppu. Treeni toimii pitkälti oman kehonpainoharjoituksilla ja selkärepun kanssa tehtyjen harjoitteiden avulla. Reppuun voi lisätä vesipulloja tai vaikka kiukaan kiviä, jolloin saadaan harjoituksiin lisävastusta.

Kotitreeniohjelmasta löydät lisätietoa klikkaamalla alla olevaa kuvaa:

HUOM!

Jos ostat ravinto-ohjelmapaketin (89€), saat kotitreeniohjelman kaupan päälle! (klikkaa kuvaa alla)

Tilauksia voi laittaa minulle suoraan sähköpostiin (nyyssola.m@gmail.com) Riittää, kun laittaa vapaamuotoisesti tilausta, tyyliin: Moi, haluaisin tilata Ravintopaketin ja kotitreenin yhteishintaan 89€.

Ei muuta kuin tsemppiä kaikille ja pidetään itsestämme huolta!

Terkuin,

Mika

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.