This is Mika

09.10.2017 11:35 7min luku 6

NFE 2017 kisaraportti!

Moikka!

Huh huh, kisat käyty ja mikä show siellä olikaan! SM-kisassa oli yksi upeimpia ja jännittävimpiä lineuppeja, eikä yllätyksiltäkään vältytty. Lähdetään purkamaan skabaa kevyimmästä raskaimpaan per painoluokka.

Alle 80kg

Herraset, isä ja poika olivat upeasti finaalissa. Don otti 5. sijan ja Juho 4. sijan. Molemmilla oli aivan fantastisen upeat vapaaohjelmat. Seniorilla ehkä yksi upein koskaan, mitä olen lavalla nähnyt. Menee kategoriaan Lee Labrada ja Bob Paris. Musiikki ja koreografia synkkasi ja tunnelma oli upea.

Kolmas sija meni Pekka Haloselle, joka oli erittäin kivasti parantanut kuntoaan karsinnoista. Nyt vaan vastassa oli liian kovat kaverit. Jalat Pekalla ovat paksut ja lihaa löytyy, mutta jalkojen sileys oli liian selkeänä mukana. Kireyttä lisää ja seuraavalla kerralla ollaan jo hätyyttelemässä voittoa.

Olli Kemppainen otti upeasti hopeaa joka tässä tapauksessa ei ole missään nimessä häpeä. Kun vastassa on ammattilaistason fysiikkaa, on hieman hankala mennä siinä KV-mestaruuksia niittäneen mestarin edelle. Ollin vahvuuksia on mieletön V-taper selässä. Agressiivisen kova hartialinja ja kapea vyötärö. Olli myös osaa esiintyä hienosti. On rauhallinen ja antaa aikaa poseerauksille. Kun näin kova yläkerta on Ollilla hyökkää jalkojen hoikkuus ehkä liiankin rajusti silmille. Epäbalanssi kropassa korostuu. Kireys oli kohdillaan jalat olivat urilla, löytyi säiettä ja verisuonta. Ainoastaan tuo hurja kehitys yläkerrassa saa hieman lagaavan alakerran näyttämään turhankin pieneltä.

Ollin kohdalla varmasti tähän tullaan panostamaan ja työmoraalin tuntien, Olli tulee työstämään alakertaa varmasti kuin mielipuoli. Olli on meidän tulevaisuuden lupauksia ja ikääkin kun on sen verran vähän niin aikaa on tähän hommaan vielä vaikka kuinka paljon.

Ja sitten meidän suuri champ, Mika Sihvonen. Miten mieletön on ollutkaan tämä vuosi Mikalle. Täydestä tuntemattomuudesta kehonrakennuksen huipulle Kevään ja syksyn saldo on niin uksomaton, ettei Suomen bodauksen historiasta taida vastaavaa löytyä. Mika Tuli ja voitti kaiken. (miten tuo kuulostaa niin tutulta?) LOL!! 😀

SM-kisoissa Mika oli upean näköinen. Keho on kaunis, kuin veistos. Kireys vailla vertaa. Esiintyminen tyylikästä ja varmaa. Ei heilumisia ei hötkymisisä. Viimeistelty mies ja miten upeasti mies hymyilee ja on läsnä. Todellinen voittaja kaikessa esiintymisessä ja lavapreesensissä. Miak meni ja voitti suvereenisti alle kasin.

Kehonrakennus SM -80kg

1. Mika Sihvonen
2. Olli Kemppainen
3. Pekka Halonen
4. Juho Herranen
5. Juhani Herranen
6. Petri Klemettinen
7. Jari Laine
8. Kai Kuronen
9. Mikko Sundell
10. Rami Vilmunen
11. Janne Kankainen
12. Ari Ristolainen

Alle 90kg

Alle ysissä näimme pieniä yllätyksiä mutta palataan niihin kohta.

Kuudes sija meni Tero Turuselle. Tero tarvitsee massaa oikeastaan joka paikkaan. Hyvä hartalinja on miehellä, eli kunhan tuonne saa pakattua lisää lihaa niin varmasti sijat nousevat.

Viides sija Samuli Siitarille. Paksu yläkerta mutta hieman hoikat jalat. Lisää kireyttä.

Ja sitten ylläreihin. Matias Niemi nimittäin jäi 4. sijalle hieman yllättäen. Matias Esiintyy aivan valtavan itsevarmasti ja mies nauttii lavalla esiintymisestä. Karsintojen voittajan oletin sijoittuvan selvästi ylemmäs mutta näin ei käynyt. Oliko syynä nyt sitten viimeistelyt tai ehkä tuomariston linja napatyrän osalta, mene ja tiedä? Itse en ole tuomari, mutta olisiko Matias ollut sitten paremmassa iskussa Kultsalla vai olenko vain ihan puusilmä? Ehkä himpun verran oli ihon pinnassa nestettä, olisiko sitten keho oalkanut kerätä nestettä viime hetkessä vai mitä oli? Jotenkin se kovin pihaspaine ei ollut siellä, jota on ennen ollut. Vaikea sanoa. Ehkä Matias itse kertoo lisää asiasta myöhemmin.

Kari Tarvainen otti 3. sijan upesta Matiaksen nenän edestä. Kultsallahan Kari jäi kolmanneksi Matiaksen voittaessa kisan. Kari oli paineinen ja iho oli kuiva. Esiintymistä pitää vielä hioa lisää. Karin pitää saada sellaista rauhallisuutta lisää siihen lavalla olemiseen. Poseerausten pitää loksahtaa vielä paremmin, mitä ne nyt oli. Näin Kari varmasti nousisi sijoituksissaan. Bodaus on niin paljon juuri sitä esiintymistä ja illuusioita. Mutta Kari veti kyllä hyvin ja kolmas sija oli varmasti tuossa porukassa ja korkeammassa painoluokassa hyvä saavutus. Onnea vaan pronssista Kari!

Toinen sija meni comebackin tehneelle Jerry Ossille. Kisojen jälkeen Jerry kirjoitti sosiaaliseen mediaan surullisen ilmoituksen, että hänen isänsä oli nukkunut pois juuri tuona kisa-aamuna. Jerry silti päätti mennä ammattimaisesti kisoihin mukaan, koska näin hän oli luvannut faneille. Ehkä tuo shokki ja stressi sitten vaikutti osaltaan siihen, ettemme nähneet aivan sitä kuivinta ja kireintä Jerryä ja että hänen mielensä oli varmasti muualla ollessaan kisoissa. On varmasti vaikea yrittää keskittyä kilpailemiseen, kun perheessä on tapahtunut tragedia. Silti Jerry oli yhä se paksu, ehkä paksuin ukko koko kisassa. Jerryn fysiikka on prahaimmillaan huikea. Paksut olkapäät, pyöreää rintalihasta ja reittä. Kädet ovat suunnattoman paksut ja hauisten huiput mielettömät. Paljon jaksamisia Jerrylle ja toivotaan, että ehkä vielä joskus näemme Jerryn iloisemmissa merkeissä lajin parissa.

Voittajaksi kruunattiin Henri Holappa. Mies oli kisassa erittäin mallikas. Oikeastaan mitään pahempia heikkouksia ei Henrillä ollut, joten tuomareilla oli varmasti suht helppo laitta Henri ykköseksi. Taisi Henri itsekin hieman yllättyä voitostaan. Jerry on huononakin päivänä niin kova vastus, että Ossin voittaminen on aina huikea saavutus.

Kehonrakennus SM -90kg

1. Henri Holappa
2. Jerry Ossi
3. Kari Tarvainen
4. Matias Niemi
5. Samuli Siitari
6. Tero Turunen
7. Robert Nitz
8. Ramiar Fehim
9. Aleksi Laajoki
10. Kimmo Antila
11. Tuomas Kuusa

+90kg eli raskassarja

Kuudes sija Ville Mononen. Ville on hyvä esiintyjä ja osaa olla luonnollisesti lavalla. Lisää vain lihasmassaa ja kireyttä niin sijat varmasti nousevat.

Viides sija Juha Mentula. Juhalla on selvästi potentiaalia, mutta vielä lihasmassa ei riitä tuon korkeammalle. Uskoisin Juhan varmasti menestyvän, kunhan massaa saadaan lisää. Hyvä rakenne siellä kuitenkin on pohjalla.

Neljäs sija meni Kai Hämäläiselle. Yläkerta hyvä mutta jalkoihin kaipaisi lisää massaa.

Kolmas sija Jari Leskinen. Jarille suunnittelin vapaaohjelman ja vikojen päivien viimeistelyille annoin suuntaa-antavia ohjeita, joita Jari sitten hyödynsi aivan loistavasti. Sanoin Jarille jo kauan sitten, että älä mene alle ysiin enää ja vedätä kroppaa jälleen niin kuivaksi, ettei se täyty riittävästi. Jari päättikin sitten mennä raskaaseen ja tankata itsensä todella pulleaksi. Altavastaajana raskaassa kolmas sija oli aivan huikea. Täysverisesti monessa posessa Jari jopa vei muutamia sivuposeja itselleen ihan suvereenisti. Vain takaposessa Jari häviää Esim Halmolle ja Kohoselle. Jari on viimeistelty kisaajaa ja huippu taitava esiintyjä. Jarille vaan selkäpeijaisia ja pari, kolme kiloa lihaa lisää sinne selkäosastoon niin tulevaisuus on raskaassa taattu!

Toni Kohonen otti toisen sijan. Erittäin hyvin on Kohonen on kehittynyt viime aikoina.  Nyt ensimmäistä kertaa näkyi tuo paksumpi lihasmassa. Kädet kasvaneet, selkä kasvanut ja mikä hienointa, KOhosen esiintymiseen oli tullut paljon lisää varmuutta ja tyylikkyyttä. Tällä tahdilla Kohonen on myös todella lupaava Pro kisaaja tulevaisuudessa. Jalkoihin lisää sviippiä niin se on aika lailla siinä. Hieno vapari.

Ykkönen jälleen Antti Halmo. Antti on hyvin tyylikäs esiintyjä. Ei heikkouksia juuri missään. Paketti on täydellinen ja mies osaa tuoda sen esiin todella hyvin. Upea vapari jälleen kerran.

Kehonrakennus SM +90kg

1. Antti Halmo
2. Toni Kohonen
3. Jari Leskinen
4. Kaj Hämäläinen
5. Juha Mentula
6. Ville Mononen

SM kisojen jälkeen sunnuntaina kisattiin vielä Ben Weider Cupissa.

Mika SIhvonen voitti siellä oman sarjansa ja vei hämmästyttävästi Arnold overall voittaja Blessingin nenän edestä overallin!! Onnea Mika. Aivan mahtavaa! Antti Halmo myös voitti oman sarjansa! Ihan uskomattoman hienosti suomalaiset on nyt menestyneet KV-kisoissa.

MEssutapahtuma oli jälleen todella hieno. Olin lauantaina ja sunnuntiana osan aikaa Fitnesstukun osastolla. Sunnuntaina katsoin Ben Weiderin ja muun ajan olin osastolla myymässä kirjaani ja jubailemassa jengin kanssa.

Tosi kivaa oli!

Launtaina Noccon osaston pojat haastoi poseeraukseen ja niinhän siellä sitten pullisteltiin

Sunnuntaina juuri ennen Ben Weider -kisaa, törmäsin Mika Sihvoseen ja pääsin onnittelemaan miestä ihan henkilökohtaisesti. Juteltiin siinä pitkä tovi ja samalla mietittiin vähän, jos tässä jotain yhteisprojektiakin voisi kehitellä vaikka Miken kanssa kolmistaan? Sihvonen on kyllä erittäinmukava mies ja sellainen jalat maassa oleva tyyppi. Lopuksi otettiin vielä leikkimielinen jalkaposekuva. On tuo Mika vaan hurja tyyppi!

Jos et ehtinyt tulla moikkaamaan mua messuille ja ehkä haluaisit itsellesi signeeratun kirjan, niin muistithan, että TÄÄLLÄ on pieni kilpailu meneillään, jossa kolme onnellista voittaa Giant Killerin kirjan.

Käy lukemassa ohjeet ja osallistu!!


Disturbin Häiriöpäivät ovat vielä tämän päivän voimassa!!

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.