This is Mika

21.07.2017 21:15 4min luku 6

Pitäisikö vanheneminen näkyä?

Heippa kaikille!

Sitä on tultu jo perjantaihin ja edellisestä bloggauksesta on jo monta päivää. Taisin maanantaina viimeksi kirjoitella, joten eiköhän ole jo aika pistää uutta päivitystä kehiin. Viimeksi mainitsinkin, että ollaan tässä siistitty ruokia ja otettu aerobisia mukaan treenin päälle. Yhä mennään herkullisella riisi-kana -kombolla, mutta koko viikkona en ole treenien jälkeen tehnyt aerobisia. Yleensä sellaiset 30 minsaa on ollut passeli, nyt vaan on aikataulut ja treenit olleet sellaisia, etten yksinkertaisesti ole ehtinyt kardiota kiskoa. Ensi viikolla sitten palataan kardion ihanaan maailmaan.

Treenit on muuten kulkeneet varsin hyvin ja noin kilo on painoakin lähtenyt vaikken tuota vaakaa juurikaan tuijottele. Peilikuva ja vaatteet kertovat paljon enemmän. Paino keikkuu jossain 86-87 kilon hujakoilla. Tärkeintä on nyt saada kehon koostumus niin, että lihasmassa kasvaisi ja rasvakudos mieluiten vähenisi.

Mies tulossa 41 vuoden ikään

Ensi kuussa täytän 41 vuotta. Elokuun 30. päivä mittariin tulee jälleen vuosi lisää. En ole koskaan tuntenut olevani näin hyvässä kunnossa mitä nyt olen. Toki siihen vaikuttaa paljon miten elää. Syöminen, juominen, liikunta, lisäravinteet ja lepo ovat niitä tekijöitä, joilla on osansa miltä kukin näyttää. Itselläni on paljon asioita hyvin mutta on myös osa-alueita, joita pitää parantaa.

Pääasiallisesti kehonrakentajana toimiminen tarkoittaa, että kulutusta on kutakuinkin kivasti. Myös ravinnon osalta makrot ovat melko optimaalisesti rakennettu. Ei siis ole einesruokaa menussa 95% päivästä vaan hiilihydraattia runsaasti, sopivasti proteiinia ja maltillisesti rasvaa.

Lisäravinteiden käyttö on vaikuttanut huomattavan paljon siihen, että palaudun ja eheydyn treeneistä nopeammin kuin koskaan. Myös treenin aikana pystyn toimimaan paljon tehokkaammin ja paremmin. Aminohappojen runsas käyttö on ollut todella paljon eduksi kaikessa. Vitamiinit, kalaöljyt ja monipuolinen ravinto näiden lisäksi ovat suuresti vaikkutaneet terveyteeni ja hyvinvointiini. Yleiskunnon pysyessä suhteellisen hyvänä myös immuniteetti toimii vahvana. Esim rasitusastma, josta olen lapsesta asti kärsinyt, pysyy kivasti poissa urheillessani.

Jos johonkin voisin yrittää saada parannusta ja asia, joka vaikuttaa negatiivisesti terveyteeni on unen laatu. Nukun melko katkonaisesti ja kärsin uniapneasta. Siihen olen hakemassa kyllä jotain ratkaisua, sillä huono unen laatu vaikuttaa kyllä vireystasoihin ja jopa palautumiseen. Epäilen, että suurempi lihasmassa ei tässä kohtaa ainakaan ole hyödyksi. Selälläni nukkueassani kuorsaan aika lailla ja tunnen miten lihakset painavat hengitysteitäni. Kyljellään maatessa olo on parempi, mutta nukkuessa kääntyilee ja vaihtaa asentoa, joten hyvin hankala on kontrolloida omaa nukkumisasentoa.

Pitääkö iän sitten näkyä ihmisessä?

Sanotaan näin, että kyllä ikä saa näkyä, jos se näkyy. Itse en ainakaan piilottele omaa ikääni tai yritä näyttää nuoremmalta mitä olen. Jos naamaan tulee uurteita tai ryppyjä niin sen kuin tulee. Olen itseasiassa ennenkin sanonut tämän, että nuorena vihasin omaa ulkonäköäni. Sellaista nuoren pojan lookkia. Pullaposkinen poika, jolla ei parta edes kasvanut kunnolla. Mitä vanhemmaksi sitä tuli ja alkoi miehistyä, sitä enemmän olin tyytyväinen omaan peilikuvaani. Parta ja muu karvoitus oli vain siistiä, kun sellaista alkoi tulla. Toki kehonrakentajana täysi rintakehän ja vatsan seudun lävitse kattava karvoitus voi olla haasteellinen, kun aika-ajoin pitää sitäkin raakata pois. Mulle kasvaisi kuukaudessa sellainen talviturkki, että uimarannalla näyttäisin enemmän apinalta kuin ihmiseltä. 😀 Ja sitä paitsi lihakset näkyvät huomattavasti terävämpinä, kun karvat ajaa pois lihasten tieltä.

Geeneillä on varmasti paljon tekemistä myös, miten kukin meistä vanhenee ja kuinka varhaisessa vaiheessa. Iho vanhenee joillain nopeammin kuin toisilla. Vaikka itse olen paljon maannut auringossa ja kehonrakennusvuosinani olen käynyt solariumeissa, ihoni on onneksi melko kimmoisa vielä. Olenkin sanonut, että iho määrittelee paljon, miten pitkään itse voin kilpailla omassa lajissani.

Ikä ja mieli

Pitääkö sitten henkisesti olla vanha? Tämä on sinänsä vaikea kysymys. Jos en tunne olevani vanha ja minulla on yhä tietyt harrastukset, mieliteot, ajatukset ja huumori, jotka ovat pysyneet pitkälti aivan samoina läpi elämäni, pitäisikö minun nyt vanhempana jotenkin muuttua henkisesti vanhaksi? Onko asioita, joita en enää saisi tehdä? Toki on asioita, joihin en enää rohkenisi ryhtyä, kuten jotain hulluja extreme juttuja, mitä nuorena hurjapäänä olisin varmasti tehnyt. Jo linnanmäellä saatan miettiä muutamaan kertaan, menenkö jonkin laitteen riepoteltavaksi ja kärsin lopun päivää jostain pahoinvoinnista. Skidinä sitä pystyi kieppumaan ja riekkumaan vaikka miten paljon, eikä mitään huonoa oloa syntynyt. Tasapainoaisti on selvästi muuttunut ajan saatossa.

Urheilijana vammat ja loukkaantumiset myös hidastavat menoa, koska on nykyään asioita, joita en voi tehdä jo siitäkin syystä, että vanhat vammat voisivat pahentua. Enkä varsinkaan halua saada lisää vammoja tähän vammojen repertuaariin. Vammoista ja kolotuksista huolimatta olo on pirteä ja pystyn treenaamaan jopa kovemmalla intensiteetillä kuin vaikka 10 vuotta sitten. Järki siis luojan kiitos toimii kivasti jarruna eikä tässä enää mennä mielipuolen lailla katsomatta eteenpäin.

Mutta silti on sanottava, että vanhaa minusta ei saa tekemälläkään. Tarkoitan nyt sitä, etten todellakaan aio vaihtaa harrastuksiani tai muokata persoonaani ikäistäni vastaavaksi. Itse luon oman ikäni pääni sisällä. Jos tykkään käydä punttisalilla, pelata pleikkarilla, katsoa supersankarileffoja, kuunnella heviä, lukea sarjakuvia ja lapsenmielisesti haaveilla vaikka avaruuden alieneista, aion todellakin jatkaa sitä ja samalla olla oma itseni. Ja varmasti pukeudun disturbin kledjuihin ja pistän vaikka varrelliset tossut jalkaan. Pukeudun just niin, miten itse haluan ja jos se on sitten ei-aikuismaisesti, niin olkoon sitten.

Niinhän se menee, että oma mieli on se isoin tekijä siellä taustalla, miten vanha sitä on ja miltä sitä vanhempana näyttää ja käyttäytyy. Ehkä tärkeintä on se oma hyvä olo ja että on tyytyväinen itseesi. Ja omasta ulkonäöstään saa kyllä pitää huolta. Ei se ole kiellettyä, kun tullaan vanhaksi.

***

Tuossa kun puhuin lisäravinteiden positiivisista vaikutuksista, niin muistakaahan siis käydä niitä aminohappoja, vitskuja, kalaöljyjä ja muita antioksidantteja/mineraaleja ostamassa itsellenne. Isolaatit, intrat, kreatiinit ja boosterit yms, ovat nyt kaikki 25% alennuksessa tämän viikon loppuun saakka.

Klikkaa tuosta alla olevasta kuvasta ja käy tilaamassa. Kassalla sitten vain koodilaatikkoon koodi: KESA

Myös Disturbin tarjous on vielä voimassa. 25% T-paidoista alennusta, kun käytät minun koodiani kassalla: NYYSSIS

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.