This is Mika

14.05.2011 11:48 4min luku 6

"Jos Marko Savolainen kilpailisi, hän menettäisi maineensa ja jopa henkensä" -KP

Moi!

Bodymaailmassa kuohuu. Bodausliiton puheenjohtaja ja pääjermu KP Ouramo kirjoitti tuossa aika nastyn kirjoituksen Suomen lahjakkaimmasta kehonrakentajasta Marko Savolaisesta. Kirjoitus meni näin:

Marko Savolaisen paluu?

Koska ammattilaisten 202 paunan sarja nostettiin 212 paunaan eli 96,16 kiloon, nostetaan kissa pöydälle.

Takavuosiemme suurin tähti Marko Savolainen on alkanut spekulaatiot, jotka vellovat tällä hetkellä netissä ja saleilla. Tässä mitä hän kirjoitti blogissaan kilpailemisestaan:

“… jos pääsen itseäni tyydyttävään kuntoon käyttämällä yhden lääkärin määräämän sustan kahden viikon välein, syömällä proteiinia n. 150 g päivässä ja ottamalla munuaisen huomioon, niin miksei. Toisaalta luin tuolta body-lehden saitilta, että 202-ammattilaiskisa saattaa tulla Suomeen, siinähän saa painaa vain vajaa 92 kiloa joten sinnehän voisi mennä naturaalinakin… ”

Itse en usko Markon kilpailevan amatöörinä eikä ammattilaisena, johtuen hänen munuaissiirrännäisestä, joka takia hän ei voi syödä tarpeeksi proteiinia. Kilpaileminen olisi Markolle aivan kuin itsemurha.

Sitä paitsi, kun Marko oli huipussaan, hän painoi kivisen änkyrätiukkana 107-108 kiloa. Jos hän kilpailisi 10-15 kiloa pienempänä, hän olisi aivan eri mallinen kuin aiemmin ja lisäksi hänen jotkut lihasryhmät melko heikossa kunnossa (lue: poikki), joten hän ei todellakaan pystyisi näyttämään siltä kuin me muistamme hänet vuoden 1997 Grand Prixista.

Missään nimessä BODY ei suosittele Markolle kilpailemista, sillä siinä hän menettäisi vain maineensa ja pahimmassa tapauksessa jopa henkensä.

BODY ei myöskään aio jatkaa tätä keskustelua, koska kilpailijalistalta sitten näkyy kuka kilpailee 31. maaliskuuta Sibeliustalolla.

Allekirjoittanut toivoo kaikkea hyvää Markolle elämässään!

Teksti ja kuva: K.P. Ourama

Aika ilkeästi kirjoitettu ja luetun ymmärtäminen näyttää KP:lla olevan ala-asteluokkaa. Marko luonnollisesti tästä suivaantuneena antoi vastineensa blogissaan:

Sain tänään yllättäen useita viestejä ja salillakin tultiin kysymään, miksi KP hyökkää minua vastaan niin rajusti Body-lehden kirjoituksessaan. En itse ollut kyseistä juttua nähnyt, mutta nyt kun sen luin niin ensimmäisenä jutusta tuli mieleen, että siellä oli sellaisia sanoja kuin itsemurha, hengenlähtöä ja mainekin vielä menee kaiken lisäksi nyt alkaa kyllä Body-lehden jutut olla luokkaa Suomi24. Jonkun pitäisi pikkuhiljaa alkaa tarkistamaan näitä juttuja, että ei ihan mitä tahansa kirjoitella…

Avaudutaanpa vähän tästä aiheesta. KP on pitänyt kaikkea mitä teen (missä hän itse ei ole mukana) typeränä. Esimerkiksi silloin kun teimme “Supermass the return” -dvd:tä, oli se KP:n mielestä täysin idiootti idea. Kaikki oli hyvin vielä silloin (minun puolestani kaikki on edelleen hyvin) kun sain siirrännäisen. KP kävi minua katsomassa sairaalassa ja silloin muuten jopa YHDESSÄ pohdittiin, josko sitä vielä lavalle nousisi jossain kisassa. Mikä ihmeellisintä, kun hyvä ystäväni Pietilän Tero, joka on myös saannut uuden siirrännäisen, kilpaili, olisiko ollut jopa alle vuosi munuaissiirrosta, niin se oli KP:n mielestä todella hieno juttu. Se minkä jälkeen asiat eivät enää olekaan olleet ennallaan, on kun Vihavaisen Jukka kysyi minua Hardcoreteamiin. Tämän jälkeen olen ollut pelkkää ilmaa KP:lle.

Vähän tarkemmin KP:n tekstiin viitaten; joko hänellä on ongelmia lukemisen ymmärtämisen suhteen tai hän on tahallaan käsittänyt väärin (olihan hän itsekin kopioinut pätkän blogistani) korostamani seikka oli siis JOS pääsen kuntoon OTTAEN MUNUAISEN HUOMIOON eli elämällä ihan kuten nytkin, niin sitten voisin kisailla. Mutta että itsemurha ja henkikin menisi?! KP voisi näitä vähän perustella kun kerran heittelee ilmaan… meneekö minulla henki sitten kun tämä munuainen lakkaa pelittämästä? Jonankin päivänä se menee, toisilla se kestää vuoden, toisilla 30, mene ja tiedä. Olen kiitollinen siitä niin pitkään kuin se kestää ja sen ehdoilla mennään. Olen kiitollinen myös siitä, että munuainen on ainut elin, jonka pystyy myös koneella korvaamaan. Dialyysi on joka tapauksessa jossain vaiheessa vielä edessä. Viimeksi kun laihdutin ja vedin painon n. 95 kg 6% rasvoilla, munuaisarvot ainoastaan paranivat. Eli mihin se henki lähtee?

Niin ja se mainekin menee vielä… mitä jos sattuisinkin kilpailemaan ja jopa pärjäisin? Enhän koskaan ole lähtenyt kisoihin pelkäksi rivin täytteeksi. Tästä paistaa ihan selvästi pieni pelko, että osallistuisinkin noihin kisoihin ja jopa pärjäisin mutta minusta ei saisikaan enää juttuja/kuvia lehteen ilmaiseksi.

Kaiken tämän lisäksi lihaksetkin ovat poikki ja malli on ihan paska. Itse asiassa tällä hetkellä yksi lihaksen puolikas on poikki ja mitä jos voitan seitsemästä pakollisesta viisi, eikö silloin pärjää ihan hyvin? se mikä vielä huvitti tekstissä, ensin lytättiin pitkin poikin ja sitten lopuksi toivotettiin kaikkea hyvää elämään… yeah right!

En todellakaan ole päättänyt kilpailenko, se oli sellainen heitto blogissa, mutta olisihan KP kuitenkin voinut soittaa minulle ja kysyä suunnitelmistani, ennenkuin kirjoittaa tällaista. Mutta kaikki taaplaa tyylillään. Jäädään odottamaan mitä tapahtuu. Kaikkea hyvää KP:lle, mutta jotain järkeä noihin kirjoitteluihin.

Ps. Painoin -97 kisa-aamuna 110 kg, joten eipäs vähätelläItse pidän Markoa sellaisena geneettisenä friikkinä, joka todellakin pystyisi diettaamaan itsensä kisakuntoon ja näyttämään todella kovalta 212-paunan kisassa. Ei Marko edes ole mikään kaksimetrinen, eli mittasuhteet ja rakenne olisi hänen puolellaan vaikkei hän olisikaan vuoden 1997 kisojen 110 kiloinen mörssäri. Rakenne, kireys ja tyylikäs esiintyminen ovat Markolla huippuluokkaa.

No, tänään luin pakkikselta, että Kp oli sitten tämän kuohunnan saattelemana ollut pakotettu pyytämään anteeksi kirjoituksiaan.

Pyydän anteeksi Suomen kaikkien aikojen kovimmalta ammattilaiskehonrakentaja Marko Savolaiselta, koska tein virheen kirjoittamalla harkitsemattoman mielipiteeni BODY-nettilehteen 12. toukokuuta. On totta, että on täysin Marko Savolaisen asia mitä hän tekee ja miten hän elää.

Tämän takia soitin tänään kello 16.30 Markolle ja juttelimme noin tunnin ajan hyvässä hengessä. Pyysin häneltä anteeksi asian johdosta.

Vaikka emme ole viime aikoina olleet paljoa yhteyksissä, ystävyytemme on ja pysyy tämänkin jälkeen.

Pyydän myös anteeksi Markon faneilta ja BODY-nettilehden lukijoilta vielä kerran harkitsematonta kirjoitustani, jonka poistin kirjoitettuani tämän tekstin.

Franco Columboa mukaillen, kehonrakentaja voittaa!

KP Ourama, päätoimittaja
BODY

Yllättävä veto. Hänhän ei yleensä pyytele kirjoituksiaan koskaan anteeksi. Alkuperäisessä jutussaankin hän toteaa ettei jatka keskustelua aiheesta sen enempää, mutta nyt taisi pieni pelko livahtaa pöksyihin, koska lukijat vihjailivat lehden boikottiin vetämistä. Itse olen sitä mieltä, että lehden taso valitettavasti on laskenut jo vuosia. Pätoimittajaa pitäisi pikemmiten vaihtaa ja lopettaa ne itsekehut siellä pääkirjoituksessa. ProBody-lehti on huomattavasti laadukkaampi niin jutuiltaan kuin kuviltaankin. Olisi todella hienoa, että saisimme Body-lehden tilalle jonkin uuden ja freshin lehden tai sitten Body-lehti kokisi kunnon muodonmuutoksen ja henkilöstöä vaihdettaisiin.

Marko on Suomen kaikkien aikojen suurin ja mahtavin. Hän on ainoana suomalaisena pystynyt hätyyttelemään kehonrakennuksen parhaimmistoa. Supermassa ei ole tuulesta temmattu nimitys Markosta.  Mies oli ja on yhä kehonrakennuksen ikoni niin kilpailijana kuin sympaattisena ihmisenä.

-Mika

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.