This is Mika

26.09.2017 11:37 6min luku 2

NFE 2017 - Ennakkosuosikit, spekulaatiot, yllättäjät - Mukana karsintojen Wrap up ja ACE17

Moikka!

Viime viikonloppuna jyrähti. Lauantaina saimme todistaa jännittävän kamppailun Kultturitalon SM-karsinnoissa. Hyvin mielenkiintoinen kisa käytiin siellä. Sunnuntaina jälleen jännitettiin Suomen joukkueen puolesta ja voi veljet miten hieno kilpailu siellä olikaan.

Lauantain suvereeni karsintojen voittaja oli alle kasissa Olli Kemppainen, joka on tehnyt valtavan lihasmassan muutamassa vuodessa siirryttyään CBB:stä kehonrakennukseen.

Pekka Halonen oli vaikuttavan näköinen yläkerrasta, mutta jalat olivat auttamattoman pehmeät. Olli vei helposti sarjansa kireydellään ja paremmalla paketilla. Jos Pekka nyt kykenee kahdessa viikossa parantamaan kuntoaan, voi tuolla alle kasissa olla mahtava skaba käynnissä.

Kehonrakennus -80kg

1. Olli Kemppainen
2. Pekka Halonen
3. Petri Klemettinen
4. Kai Kuronen
5. Rami
6. Juho Herranen

Alle ysissä Matias Niemi oli ykkönen. Matias on erittäin valovoimainen esiintyjä ja tuntuu nauttivan lavalla olemisesta. Se on iso tekijä lajissa, jossa kymmenet miehet tulevat lavalle vierivieressä ja huomion pitäisi saada siirtymään juuri itseensä. Näkyvä ja valoisa olemus on aina eduksi.

Tarvaisen Kari, joka tuli kolmanneksi oli saanut edelliseen kisaansa verrattuna kivasti lihaa ylleen. Nyt 87 kiloa puntarilla painanut mies oli edellisen kerran kisatessaan alle kasin sarjassa. Nyt paljon täydempi ja paineisempi Kari on varmasti kova luu itse SM-kisoissa. Tarvaisen vahvuudet ovat hurja hartialinja ja paksut reidet.

Kehonrakennus -90kg

1. Matias Niemi
2. Henri Holappa
3. Kari Tarvainen
4. Ramiar Fehim
5. Janne Kankainen
6. Robert Nitz

Raskaassa, eli yli 90  kiloisissa nähtiin paksua lihaa. Artturi Kallio oli kova ja paksu, mutta kunto vielä hieman pehmeä, joten tällä kertaa kakkossija. Tatuoinnit Artulla on ongelma, sillä joka kerta käytettäessä noita peitevärejä tatskojen takia, vie se erottuvuutta pois ja väri näin ollen on hieman likainen, suttuinen ja liian tumma. Bodauksessa isot ja peittävät leimat ei ole eduksi lainkaan.

Ykkönen oli Jarkko Kotavuopio, joka oli tasaisen hyvällä paketilla liikenteessä ja kireä. Mentulan Juha, eli Bullin veli tuli neljänneksi. Juha kaipaa vielä lisää lihaa ja varsinkin olkapäihin pyöreyttä. Myös poseerausta voisi hioa vielä timanttisemmaksi vaikka se nyt oli ihan hyvä. Erittäin potentiaalinen Juha kuitenkin on lajissa.

Jarkko, Juha ja Artturi

Kehonrakennus +90kg

1. Jarkko Kotavuopio
2. Artturi Kallio
3. Kai Hämäläinen
4. Juha Mentula
5. Ville Mononen
6. Tuomas Kuusa

ACE 2017

Sunnuntaina tehtiin jälleen bodaushistoriaa, sillä Mika Sihvonen vei vahvalla esityksellään Arnoldin alle 80 kilon sarjaa kuin pässiä narusta. Mies oli kirein ja tyylikkäin koko kisassa. Kukaan koko 80 kilon sarjassa ei yltänyt samalle kireystasolle Sihvosen kanssa. Jo eliminaatiossa näki kuka vie kisan, niin ylivoimainen Mika oli. Mahtavat reidet, huikean kapea vyötärö ja leveät hartiat ovat vaikuttava näky. Kokonaisuudessaan niin toimiva paketti, että se parjattu yläkerran lagaaminen ei edes näy tuossa kokonaisuudessa. Luonnollisesti käsiin ja selkään kaipaisi lisää lihasmassaa, mutta jo tuollaisena Mika on niin täydellinen, ettei tuolla kauhean montaa potentiaalista vastustajaa löydy. Onnea Mikalle voitosta! Mika käsittääkseni on vielä tulossa SM kisaan sekä Ben Weider Legacy Cuppiin Lahteen.

Antti Halmo oli kympin sakissa mutta Toni Kohonen käsittääkseni putosi jo eliminaatiossa pois. Kun sarjassa on yli 15 kilpailijaa käydään aivan ensimmäiseksi eliminaatio, joka tarkoittaa, että jokainen käy 4-5 hengen ryhmissä vertailemassa 4 eri asennolla kuntoaan ja lihasmassaa ja näin karsitaan sakkia pois, jotta jäljelle jää ne 15 kilpailijaa (näin oli 2015, nyt kuulemma jäljelle jätettiin 10 kilpailijaa). Tämän jälkeen vasta käydään semifinaalit. Semifinaaleissa jälleen karsitaan miehiä pois, jotta jäljelle jää 6 parasta finaaliin. Kuuden sakki pääsee sitten esittämään vapaaohjelmansa.

Halmo keskellä

Tällä kertaa ei siis yleisestä sarjasta tullut sen suurempaa menestystä Suomeen. Tosin perjantaina saatiin Suomeen kultaa, kun ACE:n Masterssarjassa Jurvansuun Antti meni ja voitti sarjansa. Tyylikäs ja tasaisen hieno paketti oli Jurvansuulla ja mies tuli vielä toiseksi Overall -kisassa. Onnea Antille.

Eli kaksi kultaa bodauksessa on kyllä fantastisen hieno juttu Suomelle.

Mitä sitten Lahdessa?

Nyt on melkoisen upea kisaviikonloppu tulossa Lahteen, sillä kisoihin on osallistumassa erittäin potentiaalisia kilpailijoita. Ensimmäistä kisavuottaan kokevalta Sihvoselta puuttuu enää SM ja PM kulta paketistaan ja ainakin SM kisoihin mies on varmasti tulossa hamuamaan kultaa. Pistääkö sitten Kemppaisen Olli kampoihin kovalla ja kireällä yläkerrallaan? Kumman kokonaispaketti on parempi? Kumpaa tuomarit arvostavat enemmän, vahvaa yläkertaa vai dominoivaa alakertaa? Molemmilla tuntuisi olevan esiintyminen ja kireys kohdillaan.

Alle ysiin on menossa siis Niemen Matias ja mies on nälkäinen susi. Mahtuuko vanha konkari Jerry Ossi sitten alle ysiin vai meneekö mies raskaaseen? Oli asia kumpi vain, Jerry tulee sotkemaan pakkaa pahasti. Mies on entinen Prokilpailija ja omaa massiivisen rungon paksua lihaa. Leskisen Jarin ollaan huhuiltu menevän raskaaseen, sillä mies on sen verran saanut lihasta lisää, ettei aio pilata sitä kokonaisuutta enää tyhjällä ja lattealla kunnolla. Nyt siis mennään kuulemma kovalla tankkauksella raskaaseen eikä vedätetä.

Saako Artturi revittyä kuntoaan vielä lisää? Onko Antti Halmo suvereeni mestari raskaassa, sillä mies on domionoinut raskasta sarjaa joka kerta kisatessaan. Taakse on jätetty jopa tämän hetken ammattilainen Kille Kujala. Killen harmiksi Halmo vesitti miehen haaveet SM kullasta viime vuonna. Kille on siis ensimmäinen prokisaaja Suomessa, joka ei koskaan saavuttanut kotimaassa kultamitalia, Halmo ja Peter Wilenius ovat pitäneet siitä huolen takavuosina. Tosin Killehän ei moisesta piitannut, vaan keskittyi tänä vuonna KV-kisoihin ja hankki upeat kaksi kultamitalia Portugalista ja Amateur Olympiasta ja sai ammattilaiskortin. Eli Killeä emme enää näe SM lavoilla, vaikka niin kovasti sitä haluaisimmekin.

Kuka voittaa overallin? Jos Jerry repii itsensä alle ysiin, voisi overall olla Sihvosen, Ossin ja Halmon välillä. Kuka näistä sitten voisi olla se parhaista parhain? Vai iskeekö takavasemmalta Olli kasissa, Matias Niemi ysissä ja Esim LEskisen Jari raskaassa? Kuka tietää? En ainakaan minä.

Kisoja mennään katsomaan ja siellä sitten jännitetään. Tulkaa ihmeessä paikan päälle todistamaan huikeaa taistelua.

***

Käykääs kurkkimassa näitä upeita tarjouksia, joita on Fitnesstukulla! Mutantilta esim on ihan huikeita tarjouksia saatavilla, kuten Creakong 2 yhden hinnalla.

Klikkaa kuvaa alla ja pääset tarjousten etusivulle!!

Suoraan Mutantin tarjouksiin tästä:

Octaneee! Osta octane, osta octane!! Klikkaa kuvaa alla ja pääset Octanetarjoukseen kiinni!

Ja muista, ILMAINEN TOIMITUS!!

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.