This is Mika

29.12.2010 15:02 2min luku 4

Nettiminä

Tulipa mieleen.

Aika harva netissä ja foorumeilla kirjoittaa omalla nimellään. Facebook on tietysti eri asia, sillä siellä tavataan tuttuja ja kaikki käyttäjät ovat omilla nimillään, koko idea perustuu siihen. Keskustelufoorumeilla asia on täysin päinvastoin. Käyttäjät asioivat nimimerkeillä. Ollaan anonyymejä ja voidaan luoda nettiminä, nettiolemus ja luonne. Laitetaan käyttäjäkuvaksi jokin nettipersoonaa tai luonnetta muistuttava kuva. Hyvin harva on omalla nimellään ja omilla kuvilla keskusteluforumeilla. Mistähän tämä kaikki johtuu?

Minkälainen olisi keskustelujen taso jos kaikki olisi pakotettu käyttämään omaa nimeään? Nettiminä olisi sama minä kuin oikeassa elämässä. Onko turvallista olla nimimerkillä toimiva käyttäjä? Ei tarvitse olla vastuussa ajatuksistaan tai sanomisistaan. Omilla nimillä toimivat käyttäjät vastaavat kirjoituksistaan ja miettivät tarkalleen mitä saa tai voi ääneen sanoa. Keskustelut eivät tällöin voi olla tasa-arvoisia. Nimimerkkien takaa voi huudella pahimmatkin loukkaukset ja mennä jopa henkilökohtaiselle tasolle. Vastuuseen ei voi joutua.

Pidän niitä ihmisiä, jotka kirjoittavat omilla nimillään todella rohkeina. Mielipiteet tulevat tällöin juuri itseltään eikä nettiminältä. Tuntuu kuin joillakin nettipersoona olisi se paha minä, joka todellisessa elämässä ei koskaan tule esiin, mutta joka nousee pintaan netissä, koska vain siellä uskaltaa sanoa pimeimmät ajatukset toisessa persoonassa.

Peilaako nettiminä ihmisen todellisia ajatuksia vai onko se pelkästään joidenkin ihmisten tapa purkaa ongelmiaan?

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.