This is Mika

07.01.2007 22:49 4min luku 4

Musiikin voimaa

Aamukävelyt ei olisi mitään ilman musiikkia. Se antaa voimaa ja potkua aerobiselle ja sen avulla unohtaa väsymyksen. Audioslave on nyt soinut kuulokkeissa jo useamman lenkin ajan. Siihen ei ainakaan toistaiseksi ole kyllästynyt.

”I am not your rollin’ wheels, I am a high way”.

vko4 06.jpg

Road to GP -vko 4-

Säännöllinen rytmi ja kurinalainen elämä ajaa väkisinkin siihen, että sitä huolehtii itsestään normaalia enemmän. Kylmässä kävely ja hikoilu sekä jatkuva suihkussa käynti kuluttaa ja rasittaa ihoa, joten ihon rasvaaminen on välttämätöntä. Hygieniasta ja siisteydestä tulee dieetillä lähes pakkomielle. Kodin on oltava siisti, tavarat paikoillaan, treenikassista täytyy löytyä kaikki tarpeellinen dödöstä palkkariin. Tukan on oltava puhdas ja partaveden on tuoksuttava. Käyn lähes viikottain parturissa. Onneksi Vilma osaa nämä hommat, joten ei tarvitse kuin istua tuoliin ja katsoa, kun ammattilainen tekee työnsä. Tosin sitäkin harmonista hetkeä saattaa Mika Sirén tulla häiritsemään kameransa ja dokumenttiprojektinsa kanssa.
vko4 01.jpg

vko4 02.jpg

Hiilaripainotteinen dieetti on monelta osin hankala. Nälän tunne verrattuna proteiinipainotteiseen dieettiin on huomattavasti suurempi ja kunnon seuraaminen on hankalaa. Hiilihydraatti tunnetusti ylläpitää kehossa nestettä, joten sitä todellista kuntoa ei näe ennen kuin tekee niin sanotut harjoitustyhjennykset. Se tarkoittaa, että kikkailemalla natriumin ja veden kanssa saadaan ylimääräinen neste yön aikana pois. Yöllisten vessassa juoksemisten jälkeen aamulla toivottavasti keho on tyhjentynyt nesteistä ja nähdään miten pitkällä ollaan. Näitä harjoitustyhjennyksiä ei kuitenkaan tehdä kuin ehkä yksi tai kaksi koko dieetin aikana.

Hiilaridieetti on stressaava, kun muutenkin sitä haluaisi olla varma kunnostaan ja silti sitä ei näe kaikilta osin. Tietysti harjaantunut silmä näkee kehityksen ja rasvanpalamisen, mutta kun sitä on vain ihminen eikä psyyke dieetillä aina ole sieltä vahvimmasta päästä. Välillä raivostuttaa, kun kunto tuntuu junnaavan paikallaan vaikka ravinnon määrää pudotetaan ja kulutusta lisätään. Keho sotii kaikkea vastaan ja tuntuu imevän nestettä itseensä kuin pesusieni.
vko4 03.jpg
Kun on dieetillä, sitä elää ja hengittää dieettiä 24 tuntia vuorokaudessa. Yritän kuitenkin olla välillä hengittämättä sitä jatkuvasti. Jos elämän sisällössä ei ole mitään muuta kuin dieettiä sitä saattaa henkisesti romahtaa. Ja mitä jos sairastuu tai loukkaantuu? Suunnitelmat kisoista romuttuu ja pahimmassa tapauksessa sitä masentuu pitkäksi aikaa. Pyrin joka päivä, vaikkakin teen tätä tosissani, ajatella edes hetken jotain muuta. Unohdan dieetin ja keskityn johonkin muuhun mieluiseen asiaan.

Pieniä hetkiä ja hauskoja tilanteita täytyy mielenterveyden kannalta olla. Keskiviikkona kävin Pakkotoiston uudella liikkeellä Xboxia pelaamassa. Mike sulki kuudelta ovet ja jäimme ottamaan mittaa toisistamme Project Gotham Racing kolmosella. Tiesin, että mukavia hetkiä oli tiedossa. Autopelit ovat lähellä sydäntä niin kuin kaikilla pojilla ja voitonhalu oli kova. Pelin tiimellyksessä todellakin unohti dieetin. Tosin hävitessäni kuuskytkahdeksannetta kertaa putkeen meni siinäkin mukava pelituokio ketuiksi ja suuhun jäi lievä vitutuksen maku. Luojan kiitos muistin mainita voitokkaat kartingkisat Mikelle ja sen, ettei Sirén ollut koskaan voittanut minua flipperissä.
vko4 04.jpg
Kotona pyrin aina päivän puuhastelujen jälkeen rentoutua totaalisesti. Nollata päivän negaatiot ja levähtää tovin. Loikoilen isolla sohvalla villasukat jalassa ja nautiskelen leffoja, sarjoja, kuten loistavaa uusioversiota Taisteluplaneetta Galacticaa tai vaikka Deadwoodia. Toisinaan uppoudun lukemaan lehtiä ja kuuntelen rauhallista musiikkia. Iso kuppi kahvia tai lasi Pepsi Maxia saa olon jopa ihmeellisen mukavaksi. Tällaisilla eväillä on yritettävä pitää mies niin henkisesti kuin fyysisesti kasassa tällä pitkällä taipaleella.
vko4 05.jpg
-MN

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.