This is Mika

03.11.2016 11:11 6min luku 7

Miten rakennetaan voittajafysiikka?

Moikka!

Pohditaan tänään menestymisen avaimia, symmetriaa, selän merkitystä kehonrakennuksessa.

Edelliseen postaukseen kommentoi nimimerkillä Tuomas, jonka mielestä selän merkitys on todella suuri bodauksessa ja mainitsee Kujalan Killen, jolla on hänen mielestään selän kanssa nimenomaan ongelmia.

Itse aloin sitten pohtimaan juuri Killen kautta, että mikä sitten voi vaikuttaa siihen, kuka menestyy, kuka voittaa, miksi joku on aina se kakkonen ja millä keinoin voidaan rakentaa se hands down fysiikka. Kopion tähän alkuun tuon Tuomaksen kommentin ja vastaan siihen sitten tässä postauksessa.

Tuomas kirjoittaa:

Jostain syystä itekki aina ihaillu bodareita joilla selkä on helevetin kova. Ei riitä että selässä on massaa, vaan sen pitää näyttää myös kovalta, erottuvalta ja symmetriseltä, josta, ei yksityiskohtia puutu. Ja latsien pitää lähteä tarpeeksi alhaalta. Semmosessa bodarissa on sitä jotain! Tiedät varmasti mistä puhun? Suomalaisista bodareista esim. Wilenius ja joku Mika, en muista nyt sukunimeä ? on niitä bodareita, joita olen ihaillut ja ihmetellyt vuosi kausia, eikä se johdu pohkeista tai vatsoista. ?

Toinen ääripää on esim. Kille, jota arvostan muuten bodarina helvetisti. Tekee töitä kroppansa eteen ihan pirun kovalla asenteella, ja on yksi maamme parhaimpia kisaajia raskaassa sarjassa. Mutta se mikä ei omaa silmää miellytä yhtään miehen ollessa lavalla, on tuplat takaa pose, jossa killen selkä näyttää todella pieneltä ja epäsymmetriseltä. Johtuu kaiketi kiinnityskohdista ja poseraamisesta? Mutta minusta vaan ne miehet erotellaan marjanpoimijoista silloin, kun käännetään selkä yleisölle! Mielipiteitähän on monia ja arvostelulaji kyseessä niin silloinhan arvostella myös saa. ?

Kille, Ovaskainen ja Wilenius

Minun vastaus:

Se on kyllä jännä juttu tuo, että miten Killelläkin asenne niin kohdillaan, asioita tehdään kovin ammattimaisesti ja ollaan omistauduttu kehonrakennukselle 24/7, mutta se läpimurto menestymisen suhteen vielä puuttuu. Mistähän moinen voi johtua? Soisi sitä Killelle edes yhden mestaruuden jostain kisasta, vaikka SM-tasolla, mutta vieläkään sitä ei ole tullut. Hämmästyttävää suorastaan.

Kyseessä kuitenkin lahjakas ja vielä suhteellisen nuori kundi. Valtavan paljon lihasmassaa Kille on vielä onnistunut rakentamaan melkoisen lyhyessä ajassa. Olisiko siinä sitten se, että tässä lajissa lihas jalostuu vain ajan kanssa (unohdetaan jälleen Savolaisen Marko). Lihaksen syvät urat, erottuvuus, kivisyys ja ryynimäinen (grainy) lookki syntyy vain ajan kanssa ja useiden oikeasti kovien dieettien ansiosta? Vai onko sitten syynä se, että Killeltä puuttuu joku WOW-lihasryhmä?

Vai onko se sitten se selän pieni jäljessä tuleminen muuhun kroppaan verrattuna, joka antaa takaposeissa muille niin paljon etumatkaa, että voittoon ei vielä ole ollut mahdollisuutta? Kuitenkin jos mietitään Killen heikkouksia, niin itse näen, että Killellä on todella vähän mitään heikkouksia vaan nimenomaan melkoisen laadukasta ja tasapainoista lihasmassaa joka puolella.

Luonnollisesti voittoon ei olla ylletty, koska voiton on ottanut, joku toinen, joku sillä hetkellä kovemman fysiikan omaava kilpailija. Yleensä hävitään aina paremmalle. Ei siinä ole sanan sijaa tai ihmettelemistä.

Miten sitten rakennetaan se voittoon riittävä fysiikka? Mielestäni siihen tarvitaan kaikkia osia palapelissä. Homma rakentuu kireyden, fysiikan, lihasmassan ja esiintymisen kombinaatiosta. Näitä wow-lihaksia tottakai saa olla ja pitääkin olla, kunhan nämä eivät aivan yliampuvia ole. Tom Platz-tyyppiset reidet ja pieni yläkerta ei ole se mitä haen takaa, vaan esim Kai Greenemäisinä hauiksia, Levronen olkapäitä, Yatesin selkää, Lee Priestin forkkuja jne. Sellaisia pieniä detaljeja, jotka saa katsojan hymähtämään yllätyksestä ja ehkä jonkun huokaisemaan WOW!

Selkä on kieltämättä hyvä lihasryhmä saada yleisö hymähtelemään, kun lopulta käännetään selkä yleisöön ja heitetään tuplat/leveä selkä takaa. Siinä on eräänlaista teatraalisuuttakin mukana, kun osaa kellottaa oman poseerauksensa oikein ja hieman tiivistää jännitystä siinä aavistuksen viivyttelemällä.

Sanoisin ihan suoralta kädeltä, että tuplat edestä, tuplat takaa ja leveä selkä takaa on ne ehdottomasti tärkeimmät poset, joilla on suurin merkitys kuka voittaa ja kuka ei. Jos mietitään vaikka vatsat ja reisi-posea, niin eipä siinä posessa kukaan totea, että huh huh, kato miten kova toi on verrattuna muihin. Tottakai, jokainen pose on tärkeä ja jokainen pose joko nostaa tai pudottaa sijoitusta, mutta loppuviimein nuo kolme aiemmin mainittua posea on ne tärkeysjärjestyksessä korkeammalla kuin muut.

14611067_10209037205781760_1137745537854543443_n

Voittajafysiikka on siis palapeli, joka rakentuu ajan kanssa. On ehdottoman tärkeää, että oma fysiikka tulisi rakentaa lähtökohtaisesti niin, että sitä keskittyy omiin heikkouksiin ja hakea balanssia kroppaan. Pitää tiedostaa omat heikkoudet ja lähteä työstämään niitä, jotta sitten se kokonaispaketti olisi täydellinen.

Tähän tietysti lisätään kova dieetti ja se luojan suoma genetiikka lihaskiinnityskohtien ja muun luustollisen rakenteen suhteen. Lihassymmetria on myös esteettinen asia, johon voi vaikuttaa jonkin verran treeneillä, mutta esim lihaksen rakennetta ei ole mahdollista muuttaa millään keinoin. Lyhyt lihas pysyy lyhyenä vaikka koko kasvaisi muuten. Muoto tulee aina säilymään.

Jos ja kun nuo aiemmin mainitut ominaisuudet ovat olemassa niin tällöin on kaikki aseet olemassa täydelliseen menestysfysiikkaan.

14890573_10209039902649180_3117444456024541084_o

Onko Killellä sitten sellainen mainitsemani voittajafysiikka olemassa? Uskon että ehdottomasti on. Kroppaa pitää vain jalostaa ja fokus pitää olla heikkouksissa. Syvempiä uria lihaksiin, lisää detaljeja, lisää dieettejä, kivisyyttä, selkään paksuutta lisää ja uskoisin, että siinä alkaisi olemaan niin SM- kuin KV-tasolla erittäin kova menestyjä. Aikaa vielä on paljon. Toivotaan että motivaatiotakin on vuosikymmeniksi eteenpäin.

Lihaksen muotoa et voi muuttaa, mutta kokoon voi vaikuttaa kovalla treenaamisella!

Tässä muutama malliesimerkki, miten vaikka Arnoldin kädet ovat malliltaan pysyneet samana nuoresta pojasta aikuiseen, vain koko on kasvanut. Tottakai, kun pienet lihakset, jotka näkyvät isompana muuttaa lookkia, mutta tämä johtuu vain siitä, kun ei niin näkyvillä olleet pienemmät lihakset ovat nyt selkeästi nähtävillä. Yksityiskohdat tuo erilaista ilmettä lihaksiin.

11865young_arnold_schwarzenegger

arnold-schwarzenegger-pose-1

hqdefault

8f7c290a54e59ce8ac965985f5d943ab

Kehonrakennus on myös esiintymistä. Poseeraaminen on erittäin isossa osassa vaikka se ei harjoituskaudella siltä tunnu ja poseerauksen unohtaa jopa herkästi. Keskitytään siihen lihasmassan saantiin, mutta ei ymmärretä esim harjoituskaudella pitää yllä poseeraustaitoa. Se nimittäin ruostuu, jos et harjoittele. Poseeraaminen on omasta mielestäni se millä saat itsesi sen 10 kiloa isomman tai 10 kiloa pienemmän näköisen.

Jokaisen kisaajan tulisi ymmärtää poseerauksen merkityksen, koska se miten esität vaivalla hankkimiasi lihaksia on ehdottoman kriittistä. Uskoisin, että moni on herännyt tähän ja esim nähnyt minun kisojen ja esiintymisen kautta, että lavapreesenssillä on valtava merkitys. Näin ainakin toivon. Hyvänä esimerkkinä viime vuoden ACE, jossa hyvin moni kilpailija esiintyi melkoisen vaisusti, unohti hymyillä ja olla läsnä.

Että tällaista tähän aamupäivään. Hei, muistithan, että Distrubilla on yhä Häiriöpäivät meneillään? Siellä on aika namia tarjousta ja nättii kledjuu piristämään tällaista suomalaista, harmaan tylsää säätä.

Klikkaa banneria alla ja käy tsekkaamassa tarjoukset!

hair_face_ylin

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.