This is Mika

02.11.2020 12:09 3min luku 0

MIKSI KÄYTTÄÄ NOSTOVYÖTÄ KYYKYISSÄ? - VIDEO!

Morjensta vaan!

Ei ole suinkaan hölmöä käyttää nostovyötä kyykyissä, sillä vyöllä on ihan omat etunsa, jos tätä hyödyntää treeneissä. Eikä siis pelkästään kyykyissä, vaan monessa muussakin liikkeessä vyön avulla voidaan tukea selkärankaa ja keskivartaloa. Selitän tästä niin videolla, kuin tässä blogissakin ja annan muutaman hyvän tekniikkavinkin etu- ja takakyykkyihin. Treenivyöt ovat minun erikoiskoodilla harvinaisessa alessa Fitnesstukulla (löydät koodin ja linkin tekstistä alempaa). Lähdetään liikkeelle ja tervetuloa messiin kohti parempia ja tehokkaampia treenejä näillä vinkeillä!

***

***

Nostovyön funktio

Varsinkin, kun tehdään vapailla painoilla treenejä, on kehon stabilointi tärkeää. Oli kyse keskivartalosta tai vaikka ranteista, immobilisaatio on ennaltaehkäisevää toimintaa. Raskaat painot kyykyissä vaatii kropalta kokonaisuudessaan tarkkaa tekniikkaa. Tekniikka voi kokeneellakin treenaajalla pettää koska tahansa ja loukkaantumisia voi tulla.

Vyön käyttö on aina perusteltua, kun tehdään vapailla painoilla lihaskuntoharjoittelua

Yksi olennaisimmista syistä ottaa nostovyö kyykkyihin mukaan on keskivartalon tukeminen. Vyötä käyttämällä kehon useimmiten heikoin osa-alue, keskivartalo, saadaan pysymään hallinnassa ja vältytään muun muassa ylimääräiseltä sivuttaisliikkeeltä, valssaukselta. Nostoon saadaan tukevuutta lisää ja vyö antaa varmuutta liikkeen suorittamiseen.

Takakyykky vyön kanssa

Tekniikan osalta tärkeitä pointteja:

  • Laita nostovyö riittävän tiukalle ja sijoita se niin, että vyö tukee alaselkää.
  • Ota tiukka ote tangosta
  • Pidä leuka ylhäällä ja työnnä rinta ylös koko noston ajan
  • Juuri ennen alasvientiä vedo keuhkot täyteen happea ja pidätä hengitystä kunnes olet noussut takaisin ylös
  • Paina kyykyn aikana vatsaa vyötä vasten ja näin lisäät vyöhön painetta, joka antaa tukea vartaloon
  • Vatsan sisäänvetäminen treenivyötä käytettäessä vähentää vyön tuomaa tukea eli vältä sitä kyykyissä
  • Jos koet, että nilkkasi ovat jäykät, sijoita koroke kantapäiden alle, niin nilkat pysyvät syvissä kyykyissä luonnollisemmassa asennossa

Etukyykky on mainio liike, kun halutaan fokusoida etureisiä 

Etukyykyssä pätee samat periaatteet teknisesti, kuin takakyykyissä. Etukyykyssä hankalinta on kuitenkin tangon pysyminen rinnan päällä. Tähän on monia eri versioita, jotta tanko saadaan pidettyä paikoillaan.

Itse nostan kädet suoraan eteen ja ristin sormet ikään kuin rukoilisin samalla. Faaraoasennossa kädet ovat faaraomaisesti ristissä rinnan edessä ja sormilla pidetään tangosta kiinni. Yksi tapa on pitää sormia tangon ja rinnan yläosan välissä niin, että kädet ovat tangon molemmilla puolilla ja kyynärpäät ovat ylhäällä. Tavallaan samalla tavalla kuin painonnostajalla on työntöliikkeessä ollessaan alhaalla kyykyssä tangon kanssa. Moni käyttää myös vetoremmejä, jotka pujotetaan ranteen sijaan tangon ympäri,  ja vetoremmien päistä pidetään kiinni, jotta tanko saadaan pysymään paikoillaan.

Tässä tuo vinkkivideo!Nostovyöt Fitnesstukulla alennuksessa!

Kuten alussa mainitsin, kaikki treenivyöt saat nyt -20% alennuksella, kun klikkaat allaolevaa kuvaa ja kirjoitat kassalla koodin: Mika. Tarjous on voimassa 2-8.11 välisen ajan!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.