This is Mika

11.09.2017 12:01 4min luku 11

Nykytrendi - Negaaminen

Moikka!

Lueskelin pakkista eilen illalla ja silmiini tarttui keskustelu, kuinka PT Jooel Vatanen oli ajettu pois omasta keskusteluketjusta negatiivisilla ja hyökkäävillä kommeteilla. Mike tästä tietysti oli kovin pahoillaan ja totesi, että tällainen negatiivinen konsensus loppupeleissä ajaa kaikki ”julkkikset” ja näkyvät persoonat bodygenren foorumista pois.

Mike:

No saatiinpa Vatanen sitten savustettua ulos, onneksi olkoon kaikille negaajille. Joko nyt ymmärrettäis se mitä olen monasti sanonut, negatiivinen ilmapiiri tappaa kisaajien innon kirjoittaa. Ja tähän joku *itun neropatti tulee sanomaan ”eikö täällä saa antaa kritiikkiä”. Sinä idiootti joka niin meinaat sanoa, ota se pää sieltä *ersereiästä *ittuun ja katso, heureka, pelkkää negaa täällä kirjoitetaankin, joten saa.

Jooelin elämää oltiin ruodittu kovalla kädellä. Hänen tatuointejaan kritisoitiin, paidatta lomareissulla käyskentelyään kaupassa arvosteltiin, hastag kirjoituksia somessa ruodittiin jne. Yleisesti lähinnä massiivisen negatiivinen kommentointi aiheutti sen, että Jooel totesi poistuvansa takavasemmalle foorumilta. Pakkiksella ei juurikaan enää kukaan lajissa kilpaileva enää kommentoi omiin ketjuihinsa juurikin tuon hyvin negatiivissävytteisen ilmapiirin takia. Niemen Matiaskin varoitti juuri omassa ketjussaan tästä, että jos negatiivisuus hänen ketjussaan jatkuu, ei häntäkään tulla siellä enää näkemään.

Aikanaan Mentulan Jarin ketju jouduttiin sulkemaan hyvin negatiivisten kommenttien vuoksi. Jerry Ossi pyysi sulkemaan omansa myös, jottei samaan tilaan jouduttaisi. Itse olen saanut oman osuuteni tuolla ja negatiivisuutta on myös minunkin ketjussani ollut, mutta toistaiseksi siellä vielä ollaan. Miken kanssa ollaan kuitenkin yhä niin hyvissä väleissä, että koen tavallaan olevani osa pakkista sen valtavan pitkässä historiassa, etten tohdi sieltä poistua. 2005 aloin siellä kirjoittelemaan ja vastailemaan kysymyksiin, joten mua ei saa negaamisella savustettua ulos.

Enihow, hyvin hyvin harmillista, että ylipäätään keskitytään aina haukkumiseen, ilkeämieliseen kritisointiin ja negaamiseen. Sellaisella ei koskaan saavuteta mitään. JA ihmettelen suuresti mitä yleisesti edes haetaan, kun arvostellaan niin voimakkaasti aina muita? Kohotetaanko siinä vain sitä omaa ylemmyyden tunnetta vai tuntuuko siltä, että ollaan kommentoinnin jälkeen parempia ihmisiä?

Julkisuuden henkilön on kestettävä kritiikkiä

Tämä on ihan hevon huttua, jos saan sanoa. Ensinnäkin kritiikki ei ole vittuilua ja haukkumista ja turhaa arvostelua. Asiallinen kritiikki on sellaista missä perustellaan samalla oma kanta ja ehkä yritetään vielä positiivisuuden kautta löytämään joku vaihtoehtoratkaisu. Asiaton kritiikki on aina ahdasmielistä ilkeilyä ja pahansuopaa arvostelemista, jolle ei mielestäni ole sijaa keskusteluissa.

Miksi julkisuuden henkilön pitäisi olla jotenkin immuuni arvostelulle? Jokainen meistä on ihminen loppujen lopuksi jolla on tunteet ja psyyke. Ei julkkis ole mikään tunteeton robotti, joka ottaa vain vastaan ja kommentoi asiallisesti takaisin: ”Kiitos palautteestasi, yritämme kehittää palveluamme parempaan suuntaan”.

Et vain kestä kritiikkiä, olet herkkänahkainen

Ehkä joku oikeasti onkin herkkänahkainen eikä kestä arvostelemista. Miksi näkyvillä olevan ihmisen pitäisi vain ottaa vastaan kaikki arvostelu eikä puolustauminen ole edes vaihtoehto, koska silloinhan kritiikki ”meni tunteisiin”. Harva negaaja ymmärtää edes miltä tuntuu olla jatkuvan arvostelun alla. Nämä arvostelijat itse ovat anonyymejä eivätkä kommentoi edes omalla nimellään.On kauhean vaikea tällaisen ihmisen tajuta, miltä se tuntuu, kun saa jatkuvasti kaikesta tekemisestään arvostelua, haukkumisia, kritiikkiä jne. Spekuloidaan, valehdellaan jopa ja keksitään tarinoita kustakin henkilöstä. Ei siinä tarvitse edes olla herkkänahkainen, kun tulee fiilis, että en halua kiduttaa itseäni ja lähden mieluummin pois moisesta ilmapiiristä.

Negaaminen on niin yleistä nykypäivänä sosiaalisen median keskuudessa. Anonymiteettiys on iso tekijä tässä. Ilman anonymiteettiä ei varmasti haukuttaisi ihmisiä niin paljon, mitä tällä hetkellä tuolla tapahtuu. Jos kysyttäisiin nyt arvostelun kohteeksi joutuneilta, vaikka Jooelilta, Mikeltä, Matiakselta jne, saavatko he vastaavia kommentteja kasvotusten todellisessa elämässään, voin vaikka vannoa, ettei yksikään heistä ole koskaan saanut keneltäkään vastaavanlaista palautetta. Ja ihan ymmärrettävää, ettei sellaista tapahdu. Syy-seuraussuhde on sellainen tekijä, että todellisessa elämässä tapahtuu syyn kautta aina välitön seuraus ja sellaisen oppii kyllä tyhmäkin. Eli harvoin kukaan tulee toiselle ilman mitään syytä sanomaan mielipiteensä toisesta, koska siinä on aina mahdollisuus tälle seuraukselle. Netissä taas anonyymi hyvin harvoin saa maistaa tätä seurausta ja tämä luokin hyvin epäreilun tilanteen näille ihmisille, jotka kirjoittelevat omilla nimillään ja ovat niitä julkisuuden henkilöitä.

Toki joskus pahakin saa palkkansa, kuten tämä tyyppi, joka lähetteli Mikelle pyllyreikänsä kuvia ja häiriköi pitkän aikaa Mikeä. Mies oli huolimaton somessa ja hänen henkilötiedot sekä edustamansa ammatti tuli selville. Työnantajalle ilmoitus tekemisistään ja taisi mies lopulta saada potkut koska työ jota mies edusti ei hyväksynyt moista käytöstä edes vapaa-ajalla. Aivan oikein, sanon minä. Tulee varmasti vielä se nollatoleranssi ja viranomaiset eivät katso läpi nettikiusaamista. IP osoitteista saadaan selville myös anonyymien oikeat henkilötiedot ja sen jälkeen omista tekemistään ja kirjoitteluista tulee ottaa vastuu.

***

Sitten iloisempiin asioihin. 

Ollaan jälleen siinä hetkessä, että julkistetaan Giant Killer -kisan voittaja. Tällä kertaa onnellinen voittaja on nimimerkki:

kvlt tilausnumerolla: #F0849824

kvlt saa siis yli 100€ arvoisen Giant Killer paketin itselleen, joka tarkoittaa hupparia, t-paitaa sekä treeniopasta. kvlt laittelee nyt minulle mailiin (mika (at) nyyssola.fi) yhteystietojaan sekä minkä koon haluaa hupparista ja t-paidasta. Lähetän sitten tuotepaketin postissa tulemaan. Yeah beibe, mahtavaa!! Kiitos jälleen kaikille osallistujille.

***

Tsekkaa syyskuun tarjoukset alla olevasta kuvalinkistä!

Esim

  • Protein soda on -35% alennuksessa! Nam!! 12 x pack vain 14,90
  • Mutantin BCAA 9.7 Nyt 2 yhden hinnalla 29,90€
  • 3 x PS Isolate – Pro Suppsin 100% puhdasta, äärimmäisen korkealaatuista heraproteiini-isolaattia. Nyt 3 kahden hinnalla! 89,80€
  • Only One Advanced+ – Star Nutritionin ravintolisä, joka täydentää ruokavalion tärkeillä vitamiineilla, mineraaleilla ja antioksidanteilla! 2 yhden hinnalla! 12,90€
  • Scitec Nutritionin Ami-NO Xpress on laadukas Intra-Workout. 2 yhden hinnalla. 34,90€

Myös ilmainen toimitus tällä viikolla!!

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.