This is Mika

18.10.2019 11:46 3min luku 4

"Man flu":n kourissa jo neljä päivää - Onko flunssa miehillä pahempi kuin naisilla?

Morjensta rallaa!

Viikonloppuna oltiin mökillä viilentymässä. Kyllä, viilentymässä, sillä kelit olivat sateiset ja koleat. Syötiin grilliruokaa, otettiin lasi kuohuvaa ja lilluttiin paljussa. Maanantaina tunsin olossani jotain outoa. Tiistaina iski flunssa ja sen kourissa ollaan oltu siis jo neljän päivän ajan.

***

***

Miten ihmeessä perus flunssa voi ajaa tällaisen urheilevan ja hyväkuntoisen miehenkin vuoteen omaksi? Onko Man flu todellakin totista totta?

Tämän päivän meeminäkin pyörinyt ”Man flu” -sanonta viittaa siis flunssaan miehillä, jonka oireita miehet ikään kuin liioittelevat. Naisten mielestä flunssa ei todellisuudessa tunnu niin pahalta mitä miehet kertovat. Nuhako olisi hengenvaarallinen tauti? LOL! 😀

Man flu onkin todellista!

Itsekin uusimmassa striimissäni leikin ajatuksella, että mitäpä jos flunssa miehillä onkin paljon vakavampi kuin naisilla? Eli oireet miespuolisessa flunssassa on rajummat? Tiede itseasiassa Man flun kohdalla jokseenkin vahvistaa asian!

Kanadalaistutkijat altistivat hiiriä flunssalle, ja totesivat, että uroshiiret kärsivät voimakkaammista oireista, kuten korkeammasta kuumeesta.  Lisäksi uroshiirillä kesti kauemmin toipua taudista.


In the Christmas 2017 edition of The BMJ, a review of existing research found some evidence to indicate that men were more frequently hospitalized and had higher influenza-related death rates than women. The review also suggested that the underlying cause could be evolutionary hormonal gender-differences affecting the immune system.

Further, the review pointed out that while ”man flu” is known worldwide, no research had been conducted to specifically define the phenomenon — a situation which could lead to males receiving less medical attention than their condition actually merited.[15]

While the BMJ article was written in a light-hearted tone – in keeping with the traditions of its Christmas edition – the science behind it was real.


Tutkijat arvelevat, että sukupuolihormonit saattavat vaikuttaa immuunijärjestelmään. Hiljattain tehdyssä solututkimuksessa todettiin, että estrogeeni saattaa vaikeuttaa virusten hyökkäystä soluihin. Sen sijaan korkea testosteronitaso voi heikentää immuunivastetta.

Elikkä, Man flu alfauroksilla on siis totta ja sitä ei tarvitse hävetä. Korkeat testotasot laskevat immuniteettia ja flunssakin voi pamahtaa pahempana kuin Räsy-Riitan kuppa pöksyissä. 😀 Ja nuha siis voi olla miehilläkin jopa kuolemaan johtava tauti, jos se eskaloituu influenssaksi.

Naisen korkea immuniteetti ja kyky vastustaa tauteja voi olla vahvempi ihan siitäkin syystä, koska naisen kehon tarkoitus on kuitenkin synnyttää ja tuoda maailmaan jälkikasvua. Naisen kehon tulee suojella itseään ja sikiötä kaikella mahdollisella tavalla, kun taas mies voi hedelmöityksen jälkeen mennä potemaan flunssaa luolaan ihan rauhassa. 😀 LOL!!!

Laitetaan vielä tähän tuo viimeisin flunssastriimi!! Se on ihan hauska setti!!

Täytyy nyt vaan lepäillä ja hoitaa itsensä kuntoon, jotta voi palata bodaamisen pariin terveenä. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! Ja hei, nyt on tukulla loistava tarjous, eli tuote kaupan päälle. Tämä siis tarkoittaa, että saat tarjousvalikoiman tuotteen 2 yhden hinnalla. Siellä on tosi hyviä ravinteita kaupan! Käy tsekkaamassa klikkaamalla banneria alla!!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.