This is Mika

11.07.2018 14:28 3min luku 2

Malediiveilta videomatskua

Hello!

Vihdoin sain aikaseksi kasata koosteen viime reissulta Malediiveilta. Paikka on ihan fantastisen upea. 3,5 kilometriä valkoista hiekkarantaa, jonka hiekka on pumpulin pehmeää. Veden lämpötila on ympäri vuoden noin 30 astetta ja ilman lämpötila siinä samoilla nurkilla. Sadekausi alkaa toukokuun alusta ja päättyy sinne lokakuuhun. Tosin sadekausi tuolla saarella meinaa sitä, että välillä ripsauttaa vettä ja sen jälkeen taas aurinko paistaa.

Meidän kahden viikon loman aikana satoi kahtena päivänä enempi vettä, muuten tuli silloin tällöin kuuroja ja onnistuinhan minä kaksikin kertaa kärventää nahkani oikein kunnolla pilvettöminä päivinä.

Saari on itsessään oma resorttinsa eikä siellä ole toisia hotelleja. Saari on yksi isoimmista resorttisaarista, itseasiassa toiseksi suurin koko Malediiveilla. Lomailijoita saarelle mahtuu noin 600-700, en tarkalleen muista lukua, mutta se oli siinä 700 paikkeilla. Henkilökuntaa saarella sitä vasten onkin 830 kappaletta, eli nyt puhutaan melkoisen isosta toiminnasta. Jännää tuolla on kuitenkin se, ettei ihmismäärä näy siellä lainkaan. Sen verran iso mesta ja saaren keskiosat ovat kuin viidakkoa, joten ei huolta, jos kaipaa yksityisyyttä, sitä kyllä saa. Mieletön kompleksi kuitenkin löytyy Team Villagesta, jossa on omat vedenpuhdistamot ja kasvihuoneet, työntekijöille omat ruokalat, kaupat, uima-altaat, asunnot, kuntosalit, yms.

Mitä itse eniten tykkään tuosta paikasta, on se ajattomuuden tunne, mikä syntyy rannalla ollessa. Kuuntelet aaltojen kuohuja ja luet kirjaa kylmän oluen hikoillessa vieressäsi. Ainoa hetki, kun pitää kelloa katsoa, on silloin, kun on aika mennä syömään. Ja se syöminen siellä on sitten sellaista herkuttelua, että saarella turpoaa syöttösiaksi, jos ei liiku. Sitä nimittäin saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja ruokaa on koko ajan tarjolla. Aamupala 6-11, lounas 13-14:30, iltapäivä tee ja pientä naposteltavaa (sämpylöitä, patonkeja, kakunpaloja yms.) klo 16-18, illallinen klo 19-23. Eli tuolla ei oikeastaan muuta ehdi tehdäkään kuin juosta syömässä. 😀 LOL!!

Toinen asia, mikä saa ihmisen nauttimaan Kuredulla lomailusta, on tietysti tuo luonto ja meri. Vesi on kristallin kirkasta tyynenä päivänä ja se on lämmintä ja pehmeää kuin äidin maito. Ihmeellinen hiekkasärkkä, jossa aallot kohtaavat ja muodostavat kauniin polun kauas rannasta, on kuin sadusta. Siellä vedessä talsiminen on upea tunne. Loistava ruoka, makoisat juomat, palvelu on todella hyvää, siivous joka päivä, minibaari täytetään piripintaan ja siellä on tarjolla punkkua, valkkaria, roseeta, olutta, virvokkeita, mehua yms. Et yksinkertaisesti edes ehdi juoda kaikkea sieltä  kun se jo täytetään uudelleen. (tai itse en ainakaan ehtinyt)

Tuolla muuten ei mene viinakaan samalla tavalla päähän kuin Suomessa. En tiedä sitten johtuuko se blandatuista juomista, mitä todennäköisesti tarjoillaa all inclusive asiakkaille, tai sitten tuo lämpö tekee sen, että tulee kuumuuden takia hikoiltua tosi paljon.

Sali on uusittu ja laitteita myös. Näkymä on huikea, kun sali on siirtynyt aivan rannan tuntumaan. Itselleni olisi mahdotonta lomailla ilman salia. Sinne on vaan niin kiva mennä tekemään aamupäivällä jumpat ja sen jälkeen rentoutua. Mulla ainakin kerääntyy sellainen omituinen levottomuus, jos en pääse salille ylimääräistä energiaa purkamaan. Ja tietty se fiilis, kun kropan saa pumpiin, on kiva. Ilman sitä pumppia on vaikea olla. 😀

Tässä eniweis tuo pieni kooste tuolta reissusta. Aivan fantasinen paikka.

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.