This is Mika

07.04.2015 14:49 7min luku 35

Madeira here we are!

Terppa täältä Madeiralta!
Läppäri auki, Coral -olut hikoilee jo pöydällä ja paketti ilmakuivattua possua kyytipojaksi, eli se on blogipäivityksen aika.
IMG_6958
Lähdettiin hetkeksi aikaa pakoon arkea tänne Funchaliin. Kentällä napattiin heti aamutuimaan vähän juotavaa, niin ei tuo lento tuntunut pelottavan liikaa.
IMG_6940
IMG_6939
Tosin koneessa tuli sitten heti hätä, kun maha ei ollutkaan tottunut muuhun, kuin dieetisafkaan…
IMG_6916
4,5h ja perillä oltiin. Puolen tunnin dösämatka kentältä Funchaliin oli nopsaa kyytiä ja maisemat huikeita. Varsinkin korkeuserot ovat ihan älyttömiä täällä.
amst eff funchal
IMG_6955
Hotellihuone aivan mahtava. Partsilta suora näkymä atlantille. Majoitutaan kahdeksannessa kerroksessa. Vaimo tuulettaa parvekkeella!! We’re here!
IMG_6941
Huone on siisti ja riittävän kokoinen meille.
huonehotellilla
Parvekkeelta aukeaa kivannäköiset altaat vaikka nyt on kelit vähän sellaiset, että ei ihan tarkene uimaan.
IMG_6952
Checkattiin sisään hotelliin ja päästiin huoneeseen heti. Oikein mukavaa ja asiansa osaavaa henkilökuntaa täällä. Vähän hassu tapa aurinkomatkoilla on kuljettaa matkalaukut eri kuljetuksella hotellille. Oli vähän orpo olo, kun oltiin huoneessa eikä voinut edes vaatteita vaihtaa, kun matkalaukut olivat vielä ties missä.
Jonkin aikaa siinä istuskeltiin ja kun laukkuja ei kuulunut ja nälkäkin alkoi olla jo kova, päätettiin pistäytyä paikallisessa pubissa, hole in onessa.
Tässä Hole in onen sisäpiha joka oli suorastaan kaunis.
hole in one
Tilattiin juusto-omeletit ja vetästiin siinä puoli pulloa portugalilaista Caiado -punaviiniä. Oikein herkullista ja nälkäkin lähti hetkeksi. Sitten paikallisen ruokakaupan kautta takas hotlalle. Mukaan lähti juustoja, ilmakuivattua lihaa, olutta, viiniä ja pähkinöitä.
Matkalaukutkin olivat tulleet siinä välissä, luojan kiitos ja pääsi suihkuun.
Illalliselle mentiin buffettiin.
Tässä hotellissa on aika erikoiset tavat. Olin ottanut puolihoidon johon siis sisältyi aamiainen ja illallinen. Respassa kuitenkin tuli ilmi, että illallisella puolihoidossa ei kuulu hintaan juomat vaan se pitää ostaa erikseen. Tarjosivat sitten diiliä, että 4,5€ jos maksaa per päivä lisää, niin saa juomat mukaan. Kivaa rahastusta, mutta otettiin se kuitenkin. Ja se kyllä kannatti, sillä mentiin syömään siinä 18:30 ja tietty en tajunnut heti tyrkyttää sitä drinks included -lappua niin tarjoilija lätkäsi juomahinnaston käteen ennen kuin ehdin edes ”kakkavaippaa” sanoa.
Hyvät hinnat oli juomissa ja meinasin jo vesilinjalle siirtyä kunnes muistin sen lapun. Tarjoilija vetäsi samoin tein hinnaston pois kädestäni kaivaessani drinks included -lapun esiin ja tokaisi: First day here?
Olin vähän yllättynyt kyllä tavasta, kun tollaista lappuakin voisi esim heti kysäistä, jos se nyt on käytäntö täällä. Ei tartte vittuilla perkele osaamattomalle suomalaisjuntille! 😉 Talvisota saatna!! 😀 Muahahahaa! Saatiin sitten juomaa aina kun lasi tyhjeni ja jorge juoksi sieltä uuden huurteisen kanssa, kun vaan isomahainen bodari oli edellisen kipannut kurkkuunsa.
Voi helvetti miten hyvää ruokaa siellä oli tarjolla. Oli joku Sea and land -päivä tai jotain ja kaikenmoista kalaa oli tarjolla. Oli siellä lihaakin ja vetäsin varmaan 3 lautasellista pääosin kalaa ja lihaa kupuuni.
Seuraavana aamuna jälleen nälkäisenä samaan mestaan ja nyt muistin ottaa kameran messiin niin näette minkälaista tarjontaa pelkästään aamiaisella tuolla hotellilla on:
IMG_6944 IMG_6945 IMG_6946 IMG_6947 IMG_6948 IMG_6949 IMG_6950
Aamulla kuuden maissa oli hiljaista kun menin sikarille parvekkeelle kahvikupposen kanssa. Täysi kuu paistoi taivaalta ja pilvet hurisi ohi. Vain meren rauhoittava kohina kuului edestäni. Kun kurkkasin vasemmalle parvekkeen reunan yli, näkyi kaupungin valot ja horisontin takaa kajastava aurinko piiri aamuista punaa pilviin. Pakko oli ottaa kuva tuosta kauneudesta!!
midway eff partsi
Jep, säät täällä vähän kusee. Eilen satoi ilta sitten vettä. Tänään tullut kuuroja ja ilma on aika viileä. Treenit vedettiin aamulla. Selkäjumpat kiskottiin aika hiljaisella ”salilla”.
Hotellin Gymi ei ole kyllä ihan sitä luokkaa kun mainostavat. Mutta voisi se olla huonompikin. Nyt vaan joutuu keksimään ja varioimaan, kun mestassa on vain muutamia Matrixin laitteita. Yksi ristikkäistalja, ei penkkiä, Smith-laite on mutta se on rikki, pari vinopenkkiä, yksi levytanko, yksi mutkatanko, käsipainoja 40 kiloon asti, mutta on siellä sitten tuhat ziljoonaa juoksumattoa ja spinning -pyörää! Jee!!
Salille mentäessä meinas kyl pinna kärähtää, meillä oli nimittäin juomapullot, pyyhkeet, rannetuet, vetoremmit ja muut salikamat pienen pienessä pussukassa. Niin salin respan tyttö sanoi, että leave bag here. You cant take bag in to the gym! Mä olin vähän, että miksi? It’s the rules. Okei, säännöt, mutta miksi ihmeessä me ei nyt voitu viedä kassia jossa on meidän salitarvikkeet, sinne salille, vaan ne olis pitänyt kantaa käsissä (joka olis ollut hulvattoman tyhmän näköistä kantaa sylissä kaikkea sitä tavaraa).
Purin sen kassin sisällön siihen pöydälle ja kysyin, että miten sä aattelit kantaa tän kaiken tonne salille? Tyttö vaivautuneen näköisesti sanoi, okei, you can take the bag. On näillä kyl välillä niin idioottimaisia sääntöjä, kysyin vielä että miksi tällainen sääntö oikein on? Ei osannut sanoa muuta ku ”it’s the rules”. Ok. 😀
Että tämmösii, nyt on Coralit juotu ja lihat syöty, myö lähdetään tästä jonnekin tallustelemaan. Hotelli on niin saakelin iso, että tänne ihan eksyy. Täytynee ensin kiertää tää mesta läpi ja kattoo mitä kaikkee kivaa täältä löytyy. Jos sais vaikka vaimon pelaa tennistä tai kössiä tai vaikka puttailemaan minigolfia? 😀
 

Kommentit (35)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.