This is Mika

02.11.2011 23:05 2min luku 52

Logiikkaa lisää!

No niin!

Suunnattoman suosion saanut päivän pähkinä sai kuin saikin oikean vastauksen. Nimimerkillä Mason löysi ongelmaan ratkaisun.

Ongelmassa annetut ehdot ovat loogisesti ristiriitaiset. Ei voi olla olemassa sekä vastustamatonta kanuunankuulaa että järkähtämätöntä estettä. Jos vastustamaton kanuunankuula olisi olemassa, niin se määritelmän mukaan kumoaisi jokaisen esteen tieltään, joten järkähtämätöntä estettä ei voisi olla olemassa. Jos taas järkähtämätön este olisi olemassa, niin määritelmän mukaan vastustamaton kanuunankuula olisi mahdottomuus. Vastustamattoman kanuunankuulan olemassaolo ei sinänsä ole loogisesti ristiriitainen, mutta oletus, että molemmat ovat olemassa johtaa ristiriitaan.

Joo, nyt tietysti tulee fiilis, että How Stupid!!!

Damn, miksei tota nyt tajunnut heti! Noh, ei se mitään. Tässähän oppii koko ajan loogisesti funtsaamaan outside the box, kuten jo aikaisemmin kommenteissa kehoitin ajattelemaan.

Otetaas näin illan kunniaksi uusi pähkinä, joka olkoon sitten jo huomisenkin pähkinäarvoitus ja jota saa sitten arvuutella ääneen ja heitellä vastauksia!

Päivän pähkinä!

😀 😀 😀

Hissiarvoitus

Mies asui kolmekymmentäkerroksisen kerrostalon kahdennessakymmenennessäviidennessä kerroksessa. Joka aamu (paitsi lauantaisin ja sunnuntaisin) hän meni hissiin, ajoi alas ja meni töihin. Illalla hän tuli kotiin, meni hissiin, ajoi kahdenteenkymmenenteenneljänteen kerrokseen, tuli ulos hissistä ja käveli yhden kerroksen ylös.

Miksi hän poistui hissistä kahdennessakymmenennessäneljännessä eikä kahdennessakymmenennessäviidennessä kerroksessa?

Ja vastauksia sitten kommenttiruutuun!

Hauskaa illanjatkoa iltavirkuille ja hyvää huomenta aamuvirkuille! 🙂

 

Kommentit (52)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.