This is Mika

24.01.2015 19:07 3min luku 44

Lihaksikkaat ihmiset ovat vapaata riistaa kommentoinnille

Moi!
Habareeniä salilla. Pumputeltiin istualteen ja välillä seisottiinkin. Jee jee! 😀 Hyvä homma. Paino siellä 93,2kg ja maha senku kasvaa. Taitaa se pääkin kasvaa, mutta ei anneta sen haitata. Kisoissa sitten toivottavasti pääkin on normaali ja tynnyrin paikalla komeilee six-pack.
Hauberii!

Another day at the gym:
haba
Mä oon tässä pohtinut, että on se jännä, kun ihmiset niin monet kokevat, että lihaksikkaat ihmiset ovat ns. vapaata riistaa ulkonäön kommentoimiseen? Mullekin kommentoidaan ihan ilman sen ajattelematta, että: ”oot vissiin salilla käynyt aika paljon?”.
Eipä siinä mitään, yleensä joko vastaan jotain tai olen hiljaa. Koska mitäpä siihen mitään vastaamaan. Itsestään selviä asioitahan ne. Lihaksikas käy salilla. Mutta oletko koskaan kuullut kenenkään sanovan lihavalle, että: ”oot vissiin syöny aika paljon?”. Et tietenkään, koska se on loukkaava kommentti toisen ulkonäöstä.
Toisaalta molemmat olotilat, (ei sairauteen liittyvä) lihavuus ja lihaksikkuus ovat jokseenkin samankaltaisia olotiloja. Molemmat ovat omalla toiminnalla aiheutetut, lihavuus syömällä ja liikkumattomuudella sekä lihaksikkuus syömällä ja treenaamalla. Kuitenkin lihaksikas ihminen on jostain kumman syystä vapaa kommentoinnille, oli se sitten postiivista tai negatiivista.
Olen kuullut naisten suusta jopa lauseita: ”Hyi hemmetti, miten ällöttävän lihaksikas”. ”En koskis tollaseen, kato nyt ton verisuoniakin!”
Muistan erään kerran, kun olin syömässä taukotilassa ja kuuntelin, kun erään toisen firman naiset selasivat jotain cosmopolitanin mieskalenteria läpi ja arvostelivat miehiä melkoisen värikkäästi. Mitä lihaksikkaampi malli oli kalenterissa sitä ennemän se sai ällötyshuutoja ja hirvityksiä. Pitää huomioida vielä, että nämä arvostelevat naiset eivät itse olleet ulkonäöltään siis lähelläkään mallia Miss Venezuela saatikka edes tasoa Miss Peräseinäjoki. Eikä meikäläisen läsnäolo huoneessa näyttänyt häiritsevän heitä lainkaan. 😀
Kuten sanoin, lihaksikkuutta saa kommentoida jostain kumman syystä. Mutta miksi? Miksi sitä pitäisi sen kummemmin saada kommentoida, kun ei normaalin kohteliaisuus protokollan mukaan saa muihinkaan ulkonäköseikkoihin kommentoida? Jos mä näen jalattoman ihmisen niin en ensimmäisenä mene toteamaan: ”hei sulla ei muuten ole jalkoja”. En koe moista kauhean asiallisena ja miksi sellaista pitäisikään mennä kommentoimaan. Kyllä se ihminen varmasti itse tietää jo siinä vaiheessa, että sillä ei ole jalkoja, kun pyörätuolia rullaten tulee sua vastaan.
Ja kun olet kehonrakentaja niin moinen ikäänkuin avaa vielä rajumman kommentoinnin. Juteltiin Heinosen Tommin kanssa, miten hänkin on kohdannut mitä käsittämättömämpiä kommentteja dieetillään kanssatreenaajien suusta. On tullut tyyliin kommenttia, että ”ootko sä muka menossa kevään kisoihin tuolla kunnolla?” tai ”nyt on pojalla pulleet posket”.
Itsekin olen saanut hulvattoman tiukkaa kritiikkiä jopa viime kisakunnostani. Olin eräänkin henkilön mukaan ”läskissä kunnossa”. 😀
Eivätkä kaikki ihmiset tietenkään ilkeyttään kommentoi lihaksikkuutta. Se on vaan metkaa, kun lihaksikkuus silti mielletään asiaksi, jota voi julkisesti hämmästellä, ällötellä ja ihmetellä.
Tehtiin muuten miken kanssa jälleen uusi podcasti ja se on oikein hauska sekä asiapitoinen pläjäys:

Muistakaa vielä tää ja huominen päivä on aikaa tilata näitä. Pistähän banneri laulamaan!:
oktaaani
goodlife

Kommentit (44)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.