This is Mika

24.01.2017 15:12 3min luku 19

Kulmasoutu tangolla hyvä vai huono liike selälle?

Moikka!

Tuossa tuli ihan hyvä kysymys minulle ja ajattelin napata sen ihan tänne blogiini ja avata filosofiaani aiheesta.

Kysymys oli siis tämä:

Et siis ilmeisesti pidä kulmasoudusta liikkeenä selälle? Kerro jotain lisää tästä. Monethan pitävät sitä yhtenä parhaana massaliikkeenä selälle.

jarrko

Olin maininnut aiheesta muistaakseni pakkiksella, jossa totesin, että pidän liikettä melko turhana. Syy siihen on simppeli, en juurikaan saa kulmasoutua tangolla menemään selälle, kuten sen haluaisin menevän. Liike on keskivartaloa rasittava ja vaatii vahvan alaselän. Itselläni on hyvin voimaa selässä ja olen huomannut, että kevyellä painolla, kun pystyn oman massani kanssa hallitsemaan painoa, saan liikkeen kutakuinkin osumaan latseille. Kun voimaa sitten on, joudun painoja lisäämään ja tällöin koko liike hajoaa minulla, koska oma massani on sen verran vähäinen, etten pysty kontrolloimaan kauhean hyvin keskivartaloani ja koen, että lennän nenälleni, jos pyrin olemaan optimaalisessa kulmassa.

Keskivartaloon kohdistuu tankokulmasoudussa turhan paljon painetta enkä pidä siitä tunteesta. Alaselkä ottaa liian herkästi osumaa ja liike keskeytyy alaselän heikkouden vuoksi liian aikaisin, verrattuna, että muualla selässä olisi vielä virtaa tehdä liikettä.

Liike toki on kokonaisvaltainen ja siinä mielessä näin yleisliikkeenä oivallinen. Itse tykkään kuitenkin tehdä isoissa pääliikkeissäkin mahdollisimman eristävää treeniä, joten en siinäkään mielessä tykkää tankokulmasoudusta, koska se osuu liian moneen muuhun lihakseen selän lisäksi.

Voimakas paine keskivartalossa, epämiellyttävä liike ja liian paljon apulihaksille tulevaa epäsuoraa rasitusta. Olen omat massani selkääni kehittänyt ylätaljoilla, joten en usko menettäneeni kauheasti, vaikken olekaan kulmasoutua veivannut pääasiallisesti.

Kulmasoutua tulee kuitenkin tehtyä mutta harvakseltaan. Sillä on kiva esim lämmitellä pitkiä settejä ja hakea verta lihakseen suhteellisen kevyellä raudalla. Isona massaliikkeenä en itse suosi tankokulmasoutua.

Tälle selälle ollaan tehty niitä liikkeitä, joista itse eniten pidän. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö treenaisi kovaa. En vain treenaa niitä liikkeitä, jotka ovat epämiellyttäviä.

Ihmiset usein väkisin treenaa sellaisia liikkeitä, jotka eivät välttämättä ole edes kauhean edullisia omille välityksille. Meitä on niin moneksi ja olemme hyvin erilaisia liikeratojen, välitysten ja mittasuhteiden kanssa, että usein voisi olla parasta vain unohtaa tietyt liikkeet ja siirtyä sellaisiin, jotka tuntuvat anatomisesti luonnollisilta.

Se ei ole luovuttamista, jos toteat jonkun liikkeen olevan itsellesi epäluonnollinen. Teet esimerkiksi jotain hammerpystäriä olkapäille ja tunnet kipua tai outoa fiilistä jossain aivan muualla. Tällöin voi hyvin olla, että juuri kyseinen liike ei liikeradoiltaan sovi sinun anatomiaan.

Olen hyvin usein julistanut blogissani, että tehkää liikkeitä, jotka tuntuvat anatomisesti luonnollisilta, meillyttäviltä tehdä, älkää väkisin vääntäkö liikkeitä, jotka eivät tunnu hyviltä. Jos useamman viikon tai kuukauden ajan jokin liike ei yksinkertaisesti tunnu hyvältä, työstettävä lihas ei suoranaisesti rasitu, jätä liike pois. Variaatioita on olemassa kymmeniä ja aivan varmasti sieltä löytyy liike, jolla saat kohdelihakseen rasitusta.

Kun sitten löydät itsellesi miellyttävän ja luonnollisen liikkeen, tee tätä riittävän kovaa ja hartaasti. Sellainen liike, joka saa sinut tuntemaan kohdelihaksessa hyvänlaista rasitusta, on aivan oikea liike sinulle.

Että tällaista tällä kertaa. Avattiinpa sitten vähän tuota omaa treenifilosofiaakin teille.

Hei, muistithan, että whey-80 on yhä superloistavassa tarjouksessa!! Klikkaa kuvaa alla! 

Äläkä unohda osallistua Banneriskabaan!

Ohjeet täällä!

Kommentit (19)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.