This is Mika

10.09.2018 11:38 2min luku 2

Kisat lähestyy - Mika kertoo mitä bodarit tekevät viimeisellä viikolla

Jabadaba duu!

Se olis maanantai ja kisoihin enää tämä viikko eli 5 päivää aikaa. Nythän se tietää sitä, että jokainen kisailija aloittaa tyhjennykset, jonka jälkeen loppuviikosta tankkaillaan. Mitä se tyhjennys ja tankkaus käytännössä tarkoittaa? Tyhjentelyllä pyritään tyhjentämään lihassoluista glykogeenit ihan nolliin. Tämä tapahtuu syömällä runsaasti proteiinipitoista ruokaa, rajoittamalla hiilihydraatteja ja juomalla paljon vettä. Noin 2-3 päivää yleensä ajetaan elimistöä tyhjäksi. Kun sitten tankkaus hiilihydraateilla aloitetaan ehkä keskiviikkona tai torstaina, lihassolu imee moninkertaisen määrän glykogeenia solun sisälle ja on huomattavasti paineisempi kuin normaalisti.

Normaalitilanteessa on lihaksessa 2-3 g glykogeenia per 100 g lihasmassaa. Tyhjennyksen jälkeen tankatessa hiilihydraattia, lihas voi varastoida jopa 4-5 g glykogeenia 100 g kohden, mikä on huomattavasti suurempi määrä. Glykogeeni sitoo itseensä suuren määrän vettä ja saa näin lihakset näyttämäään täydemmiltä, sekä vetää samalla runsaasti ihonalaista vettä lihaksistoon.

Natriumin nauttiminen on tärkeää. Mitä enemmän nautitaan natriumia dieetillä sitä korkeammat kaliumpitoisuudet on elimistössä. Näin ollen, kun natriumin määrää pudotetaan tankkausvaiheessa, saadaan elimistöön elektrolyyttinen epätasapaino ja kaliumin korkeamman määrän (verraten natriumiin) ansioista veden tilapäinen imeytyminen lihassoluihin on tehokkaampaa.

Natriumia ei saa missään nimessä lyödä poikki kokonaan viimeistelyjen aikana. Veden juontia ei myöskään saa lopettaa kokonaan, vaan sitä vain vähennetään viikon aikana kilpailuja kohti mennessä. Näin elimistö toimii hyvin ja poistaa turhia nesteitä luonnollisella tavalla. Paras kunto on sellainen, että pintaiho on kuiva mutta lihaksissa on painetta ja lihassoluissa on nestettä antamassa kovan pumpin.


Nyt on muuten törkeen hyvät tarjoukset käynnissä tukulla!

Star Nutritionin tuotteet kaikki vähintään -25% alennuksessa!

  • Esimerkiksi Octane on -29% alennuksessa tällä hetkellä! Älä unohda mun suunnitelemaa makua testata, se on superherkullinen!
  • Ultimalte Recovery Complex on edukkaassa tarjouksessa -25%
  • Creatine -25%
  • L-glutamiini -30%
  • L-arginiini -25%
  • Best Bar -30%

Olisi tosi kiva jos käyttäisitte näitä meikäläisen bannereita tilatessanne tukulta, niin samalla tuette blogin toimintaa. Nöyrä kiitos! 🙂

Älkääkä unohtako, että BANNERISKABA on voimassa. Eli jos tilaatte bannerin kautta tavaraa niin voitte samalla osallistua kilpailuun jossa mahtavat palkinnot!

Ohjeet klikkaamalla kuvaa alla:

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.