This is Mika

16.09.2014 09:09 4min luku 20

Kipua ja uhrautumista - Onko se aina tarpeellista?

Moi!
Rankkaa jumppaa jo pitkän aikaa, kipua ja särkyä viimeisen viikon ajan. Talla pohjassa menty niin sanotusti jo kesästä lähtien. Kroppa reagoi voimakkaasti vähiin yöuniin ja koviin jumppiin. Lauantain jalkatreenit olivat kova pala etureisillä eivätkä nuo tahtoneet edes palautua niistä. Sunnuntaina piti mennä reenaamaan, mutta kotiin päästyäni simahdin sängylle ja herätessäni, oli niin myöhä, ettei salille enää työrytmien vuoksi ennättänyt.
Eilen päikkärit olivat 2 tuntiset ja tällä kertaa revin itseni väkisin Myyriin tekemään rintaa. Reidet olivat yhä aivan järkyttävän kipeet ja tuo kipu tuntui säteilevän koko kroppaan. Ajattelin kuitenkin, että tämä on sitä uhrautumista, tämä on sitä, kun kivusta huolimatta mennään ja tehdään, eikä itketä kuin pikku lapsi jokaista pientä kolotusta.
Rintatreenit muutenkin ovat niin kaukana jaloista, joten päättelin, että saan jumpat vedettyä kunnialla läpi ilman suurempia kommervenkkejä. Olin väärässä. Jaloista lähtee niin moni liike ja ilman jalkoja tai niissä oleva särky voi vaikuttaa aivan toisaalla kropassa tehtävään lihakseen ja liikkeisiin.
Penkki ei tuntunut kulkevan lainkaan enkä tuntunut saavan mitään lihastuntumaa rintalihaksiin. Koko ajan etureidet kolotti, perse, alaselkä ja pohkeet kramppailivat ja huomio oli lähinnä jaloissa. Sain ihme kyllä nostettua 140 kilolla 12 toistoa ja 150 kilolla 8 toistoa. Mutta suoraan sanottuna kivut vain pahenivat kropassa. Tein vielä vinopenkkiä siihen päälle joitakin sarjoja sataan kiloon asti.
Olen lisännyt yhden ylimääräisen jalkajumpan molemmille reiden osille (etu ja taka), joita jo treenaan kerran viikossa. Kutsun tätä ”psykologiseksi palautteluksi”. Näin ollen teen jaloille 4 erillistä rasitetta viikossa. Nyt oli vuorossa etureidet vielä rintatreenin päälle, mutta eihän noihin etureisiin voinut edes sormella koskea. Ei muuta kuin uhrautumaan, näinhän se asenne on. Reiden ojennuslaitteeseen kampesin itseni ja käsillä asettelin jalat pehmusteiden alle, kun jalat eivät totelleet käskyä. 10 kilolla lähdettiin liikkeelle ja yritettiin ajaa verta tulehtuneisiin lihaksiin.
8 sarjaa tais olla kaikenkaikkiaan ja vikat setit meni 35kilolla ja kipu melkoinen. 15-20 toistoa oli jokaisessa sarjassa ja ne tehtiin joko suorina sarjoina tai rest-pausella.
Treenit saatiin päätökseen ja olo ei ollut mairitteleva. Kotiin päästyäni löin saunan päälle kun tuntui, että kämpässä olisi ollut jotenkin pirun kylmä. Otin muutaman särkylääkkeen, mutta ruokaa en saanut millään alas. Olo vain paheni. Ainoastaan vettä sain kurkusta alas. Olisi voinut luulla, että nälkä olisi ollut valtava, sillä olin syönyt edellisen kerran iltapäivällä kahden maissa ja nyt kello oli jo yhdeksän illalla.
Saunassa makoilin sellaset 20 minuuttia ja siellä olikin mukavan lämmintä. Väsymys lisääntyi ja päätin sitten saunan jälkeen painella suoraan pehkuihin. Vaimo ihmetteli kun olin kuulemma melkoisen lämpöinen ja mittasi kuumeen joka näytti 38,6 astetta. Pikkasen tais kroppa käydä kovilla? Ei muuta ku pää tyynyyn ja vedinkin unta palloon tonne kasiin asti, eli 10 tuntia.
Päätelmä
Nyt on olo aivan mahtava. Sain nukuttua, jalkoja ei särje läheskään niin paljoa kuin parina päivänä aikasemmin ja muutenkin kropassa on yleisesti ottaen hyvä ja freshi fiilinki.
Metkaa huomata, että kyllä ne reidet tuntuvat palautuvan kun niitä parin päivän sisään varovaisesti käsittelee ja tekee jotain sellaista mikä saa verenkierron elpymään. Sehän voi siis olla mitä tahansa, lymfahierontaa, kylmä-kuumahoitoa, uintia, reipasta kävelyä jne.
Se mikä taasen oli varoittavana esimerkkinä tuossa jutussa, eli jos on olo valmiiksi jo huono, älä mene salille, vaan lepää. Lihas vaatii lepoa, kuten nyt olen huomannut treenatessani pitkiä treeniputkia vähillä yöunilla. Ihminen tarvitsee sitä REM unta palautuakseen niin fyysisesti kuin henkisestikin!
Se uhrautuminen ja kivun sieto, mitä aina painotetaan huippu-urheilussa ei aina aja urheilijan etua tai kehitystä eteenpäin. Kuuntele kroppaasi ja pidä se välipäivä salilta. Itse otin aivan turhan riskin ja menin salille vielä kun kroppa oli totaalisen keskeneräinen edellisistä treeneistä ja raskaasta työputkesta.
Sitten iloisempiin asioihin!
Vähemmän vakavampiin aiheisiin, eli Forever Hungry -projektiin. Proggis etenee koko ajan. Viikonloppuna tosin oltiin sen verran työkiireissä, ettei projektin parissa ennätetty touhuta juuri lainkaan. Ensi viikonloppukin tulee olemaan valitettavan kiireinen, joten projekti ei harmillisesti saa itselleen aikaa kuin arki-iltojen muodossa, työpäivän ja muiden kotiaskareiden jälkeen. Mutta se mikä parasta, tätä ei suhaista kokoon kauheella kiireellä. Aikaa ja näkemystä on vuodatettava tähän projektiin, jotta se saadaan näyttämään juuri siltä kuin halutaan. Visuaalisuuteen panostetaan ja siihen kokonaisfiilikseen!
Forever_hungry-teaser5smll
Moni on jo kysellyt multa, että mikä tää juttu on? Onko tää dokumentti? Haastattelu? Treenivideo? Mikä tästä tulee? Vastaan yleensä että: niinpä, saas nyt nähdä!
Tällä hetkellä me yritetään tehdä jotain sellaista mitä ei olla tehty aikasemmin. Mitä ja miten me sellainen tehdään on tietty meillekin iso kysymysmerkki. Meillä on oma visio ja tietyt vaikuttimet tähän, mutta koskaan ei etukäteen voida suoranaisesti tietää mikä lopputulos on, kun ollaan avovesillä tuntemattomassa ympäristössä omien ideoiden ja hullujen visioiden kanssa. Me yritetään kuitenkin tehdä sellaista materiaalia, josta me itse tykätään ja jota me itse halutaan nähdä. Se ainoa tietoinen pyrkimys tässä on, että me halutaan itse nauttia ja fiilistellä tästä kädenjäljestä. Tän on oltava meidän itsemme näköinen. Me halutaan ylpeinä seistä tän jutun takana. Me ei selitellä eikä yritetään vääntää rautalangasta mitään katsojalle. Forever Hungry on sitä itseään, what you see is what you get.
Octane-tarjous!
Toka vika päivä menossa Octane -tarjouksella! Nyt jos ikinä kannattaa reagoida tähän tarjoukseen!! 17.9 asti voimassa tämä huikea tarjous, älä ole siis apea vaan ole nopea!!!
Nyyssis tarjous
Ohjeet vielä kerran:
Klikkaa banneria ja sinut ohjataan fitnesstukun sivuille. Rullaa hiirellä sivua alaspäin, kunnes näet sivun vasemmassa alalaidassa tarjouskoodilaatikon. Kirjoita siihen laatikoon NYYSSIS -koodi. Nyt sivusto ohjaa sinut Octane-tarjoukseen. Älä siis klikkaile normihintaista octanea ostoskoriin ja yritä kassalla aktivoida tarjouskoodia, se ei onnistu niin päin. Vain tuo yllämainittu tapa päästää sinut octane-tarjoukseen käsiksi. Tilaa siis useampi purkki tuota laadukasta intraa, sillä tämä tarjous on ainutlaatuinen eikä tule enää toistumaan.
Äläkä unohda bannerikisaa!! Kisa voimassa tämän kuun loppuun asti. 😀 Booyaka BOOOM!!

Kommentit (20)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.