This is Mika

05.06.2013 12:15 2min luku 13

Bench day! (videomateriaalia)

Hey yo yo yo! Whaazzuuup?

Miken kanssa treenit. Rintaa oli vuorossa ja Maikkeli halusi ehdottomasti testata miten isommat malmit irtoaa liikkeelle. Meikä oli tehnyt rinnan perjantaina, jolloin tuli kiskaistua se 41 toistoa 100 kilolla sekä ykköskokeiluja. Ajattelin, että noh, mikäs tässä, lähdetään nostelemaan vaan. Putoan sitten pelistä pois jos tuntuu, ettei rinta kestä reeniä.

Lämmiteltiin melko hyvin siinä kevyillä painoilla pidempiä settejä eli 50kg tehtiin kolme, neljä pidempää lämppärisarjaa ja sitten lähdettiin nousemaan isompiin rautoihin melko isoilla korotuksilla mun makuuni. Mike alkoi läiskimään 80kg lämppärisarjojen jälkeen malmia 30kg korotuksin. 80kg–>110kg–>140kg. Sitten noustiin 10kg koroilla 150, 160 ja 170kg. Näissä kaikissa ykkösillä.

penkkaamassa

Termis jurkele väkisin änki sit mukaan joukkoon iloiseen siinä 150 kilon kohdalla. Mies teki jotain hauiskääntöä, mutta omat treenit vissiin tuntu niin tylsiltä, että tuli siihen sitten solttutyylillä nappaamaan ykkösen 150 kilolla. En suosittele siis tällaista elvistelyä kenellekään, koska jos kylmiltään lähdet nostelemaan tuollaisia malmeja on loukkaantumisriski melkoinen. Termis on kuitenkin yli-ihminen, ja tunnetusti pikkaisen sekopää, joten tollaista voi aina siltä odottaakin. 😉 Herra nappasi 160kg vielä solttutyyliin ykkösen (huom alla vain se 150×1) ja 170kg helpon vitosen.

Mike ja minä otettiin suunnitellusti molemmat 170 ykköset. Viime perjantain nostoihin nähden tuo 170 nousi huomattavasti nätimmin. On ollut todella mahtavaa huomata, että kun olen nähnyt sen vaivan ja joka treeneissä nauttinut aminohappoja sekä palkkarit tullu juotua kuten pitää, on siitä selkeästi ollut hyötyäkin. Olen yleensä ollut hiton laiska käyttämään mitään lisäravinteita, mutta nyt olen kunnostautunut noissa toden teolla. Otan aamuisin omegat, päivällä juon protskudrinkkiä, otan BCAA:t ennen reeniä, juon reenien aikana octanet ja reenien jälkeen EAA:t (Amino-Pro Essentials). Illalla otan myös ZMA:t ja caseiinit. On hienoa huomata itsessään, että tämä on kannattavaa ja hyöty on ilmeinen.

Meikäläisen 160 ja 170 nosto:

Miken pena:

Termiksen solttu 160 ja 5x170kg pena:

Pakkiksella jälleen joku ihmetteli, että miksi se perse nousee penkistä?

Vaikka tästä on penkkipunnerrus.fi-sivustollakin Termiksen toimesta analysoitu pitkät kirjoitukset annan tässä vielä omat ajatukseni aiheesta:

Cheattaustyyli versus ääripuhdas ”kisapenkki”:

Termiksen video ylempänä kuvastaa hyvin tuon ns. cheattaustyylin funktiota, kun hyödynnetään kehon energiaa oikealla tavalla. Jos punnerretaan ääripuhtaasti, eli kuten Termis tuossa 160kg solttuna, saadaan tietty paino ylös ja tietty määrä venytystä rinnalle. Kun jalat lasketaan maahan, nouseekin heti 10kg enemmän rautaa vs ääripuhtaasti, hyöty: isommalla vastuksella venytystä rinnalle.

Sitten otetaan toistomäärät mukaan. Kun osataan oikealla tavalla hyödyntää tuo ”perseennosto” saadaan toistoja enemmän tällä isommalla raudalla eli enemmän venytystä rinnalle. Perseennostossa on kuitenkin tärkeää, ettei nostomatka lyhene vaan nimenomaan otetaan hyöty irti rinnalta lähdössä. Ne jotka nostavat persettä niin, että saadaan nostomatkaa lyhennettyä 5-15cm, samalla tuhoavat rinnalta venytyksen. Termiksellä ei tuossa videossa rintakehä noussut lainkaan ylöspäin, vaikka perse vikassa toistossa nousi, hyöty: Saatiin yksi äärimmäisen tärkeä venytys lisää sekä onnistunut konsentrinen lihastyö. Tämä ei olisi ollut mahdollista jos oltaisiin suoritettu liike ääripuhtaasti ja lopetettu huomattavasti matalampaan painoon ja vähäisempään toistomäärään.

Kun mennään yli omien voimatasojen hyödyntäen cheattaustekniikkaa eli yli sen maksimaalisen ääripuhtaan toiston, pystytään käyttämään isompia sarjapainoja ja suurempia toistomääriä. Cheatpenkkimaksimi korreloi myös puhtaan tekniikan penkkimaksimia.

Kommentit (13)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.