This is Mika

04.05.2020 22:03 4min luku 0

Käsitreenejä ja motivoivaa palautetta!

Oikein hyvää päivää!

Vappu tais tulla ja mennä? Itse olen ollut tässä viikon lomautettuna omista duuneistani ja tuntuu, että päivissä menee ihan sekaisin. Viime torstaina vietettiin työväen juhlaa eli Vappuaattoa, mutta eipä se siltä tuntunut. Normi treenit tehtiin ja kaupan kautta kotiin. Noh, laiteltiin siinä vähän juhlallisempaa ruokaa parina päivänä, mutta muuten arkirutiinit olivat läsnä.

***

***

Näin korona-aikana tuskin kukaan muukaan sen ihmeemmin juhli Vappua. Tällaista se on tänä päivänä. Pitänee vaan suhtautua näihin aikoihin mahdollisimman neutraalisti ja mennä päivä kerrallaan.

Sunnuntaina piipahdettiin Hämeenlinnan Sporttimekassa ja pumputeltiin kädet tukkoon Karin kanssa!

Käsijumppaa Sporttimekassa

Eilen siis Hämeenlinnassa vierailulla ja samalla luonnollisesti Sporttimekassakin piti käydä moikkailemassa tuttuja. Tästä visiitistä kuvasin pienen videoklipsun, kun tehtiin alkulämppäreitä triplasetin avulla. Keep it simple. 🙂

Ruokaa ja reenejä

Tosiaan, kuten tuossa jo mainitsin, salilla käytiin ahkerasti torstai-sunnuntai -akselilla. Tänään pidin välipäivän ja huomenna sitten takaisin jumppien pariin. Vaikka vappendaaleja ei millään tapaa juhlittu, niin ruokaa nyt ainakin laiteltiin ja otettiin rennosti.

Klassinen poronkäristys maistui pitkästä aikaa todella herkulliselta perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera. Vaikka moni tykkää tästä klassikosta tehdä kaiken maailman muunnoksia, itse menen aina hyvin simppelisti maustaen vain suolalla ja pippurilla poronlihan.

Poro on hyvää, ellei jopa parasta!?

Lihaa olen tietoisesti vähentänyt omassa ruokavaliossani, sillä punainen liha tuntuu viipyvän suolistossa pitkään ja tuntuu hieman kuormittavan suolen toimintaa, varsinkin, jos syön nautaa yhtäjaksoisesti pidemmän aikaa. Suosin kanaa enemmän, koska koen sen olevan neutraalimpi suolistolle.

Silti kunnon pihvi maistuu aina hurjan hyvälle, ettei punaisesta lihasta ihan täysin voi luopua. Perjantaina paistelinkin parit todella herkulliset sisäfileet. Yksi kokkausbisukka meni siinä ohessa ja pihvin kanssa lasi erittäin herkullista chileläistä punaviiniä korosti erinomaisesti lihan makua. Pakko sanoa, että hetkellisesti unohtui jopa koronat, lomautukset ja muut probleemat, sen verran hyvä hetki siinä tuli vietettyä. 🙂

Naudan murea sisäfile, medium miinuksena, on puhdasta kulinaristista autuutta!

Toissaviikon kuvapoiminta: Kulmasoutua selälle…

Kulmasoutua tehtiin reilu viikko takaperin valmennettavani kanssa pääliikkeenä. Sen lisäksi työstettiin ylätaljaa ja vipuvarsikonetta sivuttain selälle hyvin simppelisti suoria sarjoja käyttäen. Noin kaksi treeniä kolmesta tulee tehtyä korkealla intensiteetillä korostaen hypertrofiaa ja yksi perus voimapainotteinen treeni pusketaan sinne väliin. Tällainen täysin päivänvastainen lähestyminen rikkoo lihasadaptaatiota ja pakottaa sen reagoimaan herkemmin ulkopuolelta tulevaan stressiin.

Niin jalkoja kuin selkääkin

Jalkojen osalta olen hakenut samoja lähestymistapoja, mitä olen selän lihaksistolle toteuttanut. Lihas kasvaa aluksi lähes millä tahansa tyylillä, mutta jossain kohtaa tuo kasvaminen kuitenkin hidastuu ja saattaa tyssätä melkein kokonaan. Jotta progressiota saadaan aikaiseksi, tulee treenitapoja vaihdella riittävän usein. Eikä pidä unohtaa, että yksi olennainen asia kehityksen kannalta on saada kohdelihakset ajettua kussakin treenissä loppuun asti.

Jalkalihasten kasvaminen vaati omalla kohdallani treenimetodien uusimisen kokonaan, mutta se kannatti. Kehitystä lopulta tuli. Näitä metodeja käytän ahkerasti valmennuksissani sekä treeniohjelmissani. Jalkoja priorisoiva 5-jakoinen treeniohjelma on haastava mutta samalla tehokas!

Motivoivaa palautetta

Mainitsin tästä jokunen aika takaperin Instassa ja Facessa. Elikkä sain todella motivoivaa palautetta ravinto- ja treeniohjelmistani yhdeltä asiakkaaltani, joka on tehnyt kovaa työtä dieetillä ja saanut hurjan hyviä tuloksia aikaan!

Jos tällainen ei motivoi, niin sitten ei mikään

Jos itse kaipaat tuloksia ja kehitystä, niin itsestä ja omasta halusta se on kaikki kiinni. Varmuus tekemiseen tulee suunnitelmallisuudesta ja suunnitelmien toteutuksesta. Ellet ole täysin varma miten lähteä liikkeelle, niin ota ihmeessä yhteyttä ja laitetaan ravintopuoli sekä treenit kuntoon.

Laita sähköpostia minulle ja kerro tavoitteistasi! nyyssola.m@gmail.com

T. Mika

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.