This is Mika

29.05.2012 18:36 2min luku 89

Hyvinkään tragedia puhuttaa

Mietin pitkään, että enpä kommentoi tätä Hyvinkään ampumatapausta, mutta sohaistaan nyt sittenkin, vaikka paskaahan tästä aina niskaan sataa asehulluilta suomalaisilta. Kuten monet minun pitkäaikaiset lukijat tietävätkin mikä minun kantani on aseista. Olen siis täysin vastaan aseita. Mielestäni aseille ei pitäisi myöntää kantolupaa kuin viranomaisille ja riistanvalvojille. Metsästysseuran jäsenet kävisivät tarkan seulan, ketkä saisivat luvan pyssylleen ja aseet tulisi säilyttää vain ja ainoastaan järeissä aseholveissa.

Tässä esim kirjoitus parin vuoden takaa:

https://mikanyyssola.fi/?p=2471

Tiedän, tiedän, mahdoton ajatus. Mahdotonta toteuttaa. Ei se mitään estäisi. Kuka tahansa voi hankkia itselleen laittoman aseen blaa blaa blaa!

Lukekaa ton edellisen parin vuoden takaisen kirjoituksen kommentit niin ei tarvitse enää samoja asioita kirjoittaa. Tottakai aseseurat puolustelevat aseiden käyttöä. Tottakai ihminen tappaa, ei ase. Ase itsessään ei ole vaarallinen vaan ihminen joka sitä käyttää… tui tui… Aina sama laulu, ja silti laillisillakin aseilla, kuten tässäkin Hyvinkään tapauksessa, tapetaan ihan mukava määrä ihmisiä.

Eniten tässä Hyvinkään tapauksessa ketuttaa se, että tuollainen pulkannaru teki niin munattomasti, että tappoi katolta ampuen ihmisiä ja vielä äänenvaimentimella. Siinä ei jäänyt kenellekään mahdollisuutta puolustautua. Missä on se rehti ja reilu tapa todistaa olevansa jotain? Olisi mennyt reilusti sinne ravintolan eteen ja haastanut riitaa, mutta eihän tuollainen olisi sellaisessa tilanteessa pärjännyt. Haettiin isän asekaapista pyssyt ja mentiin tappamaan ihmisiä.

Nyt kun meikäläinen taas kerran itkee, että aseita ei pitäisi olla ku viranomaisilla jne jne, koska se korreloisi suoraan laittomiinkin aseisiin, joku viisas kuittaa, että kyllä sen laittoman aseen saa jos haluaa. Haluaisin nähdä miten tuollainen 18 vee jannu olisi sen laittoman aseen perjantai-iltana käynyt hommaamassa? Kertokaa mulle miten se olisi sen saanut? Ei mitenkään! Kiukku purkautui nyt tappamisena siksi, koska isillä oli laillisia aseita asekaapissa, minne pojalla oli nähtävästi vapaapääsy? Jos isillä ei olisi ollut pyssyjä ei varmasti olisi tällaista tragediaa tapahtunut mitä nyt tapahtui!

Mä olen aseita vastaan. Ja vaikka se mahdoton ajatus onkin, mä tulen aina olemaan aseita vastaan. Ainoat aseet eli ”gunssit” voi jokainen käydä salilla rakentamassa.

Tässä mun tykki eikä sille tarvita kantolupaa :

 

Kommentit (89)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.