This is Mika

15.06.2013 09:58 2min luku 52

Gymlog 43 - Penkki vahvemmaksi (feat. Pertti ja Pirkko)

Moi

Tuutista jälleen ulos uusi Gymloggeri. Ollaan päästy jo 43. jaksoon. Hurja määrä noita on tullut jo tehtyä. Jos keskimääräisesti 20 minuuttia on jakson pituus niin 43x20min=860min gymlogia on ulkona. Se tekee hei yli 14 tuntia tiukkaa infoa. Gymlog-sarja on melkeinpä eräänlainen ”legacy” mitä me Miken kanssa jätetään jälkeemme, kun poistutaan tästä maailmasta seuraaville treenisaleille. Tosin täytyy toivoa, että se poistuminen ei tapahdu vielä pitkään aikaan.

Tässä jaksossa perehdytään syvemmin penkkaamisen ongelma-alueisiin. Otetaan kaksi esimerkkihenkilöä, joilla on molemmilla penkin eri vaiheissa omat ongelmansa. Toisella rinnaltalähdössä vaikeuksia ja toisella loppuojennus tuottaa vaikeuksia. Annetaan muutama hyvä työkalu työstämään näitä ongelmia, jotta penkin saa vahvemmaksi.

gymlog 43

Yleisin ongelma penkissä on juuri tuo loppuojennus, mutta on tapauksia, joissa nimenomaan rinnalta lähtö tuottaa vaikeuksia. Rinnalta lähtöön auttaa kontrollin harjoitteleminen eli juuri sillä ongelma-alueella tangon liikuttelu. Ojentajille onkin huomattavasti enemmän harjoitteita ja loppuojennusta pystytään lukuisilla eri variaatioilla harjoittelemaan. Ojentajiin saa ruutia lisää monellakin tapaa. Muutama loistava esimerkki neuvotaan tässä jaksossa  kummallekin tapaukselle.

Painojen nostelu saattaa asiaan perehtymättömälle näyttää yksinkertaiselta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Aina kun mennään jonkin asian äärirajoille, kuten esimerkiksi maksiminostoihin, homma meneekin monimutkaisemmaksi. Laji kuin laji, huipulle pääseminen ja huipulla pysyminen vaatii jopa tieteellistä lähestymistapaa. Oli kyseessä sitten keihäänheitto, hiihto, lätkä, tennis tai golf, on tekniikan, lajikohtaisen voiman ja pelisilmän yhteensulattaminen tärkeää. Kaikki osa-alueet täytyy saada toimimaan täydellisesti. Yksikin heikkous jollain alueella aiheuttaa sen, että ketju on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki.

(¯`•.¸¸.•´¯`•._ .•´¯`•.¸¸.•´¯)

Itse olen aina rakastanut raudan nostelemista. Rauta ei koskaan valehtele tai puhu paskaa. Se kunnioittaa sua juuri niin paljon kuin sinä kunnioitat sitä. Kylmän raudan nosteleminen on tapa elää. Se on tapa kanavoida ylimääräinen energia ulos kehosta. Toinen nostelee rautaa saadakseen ulos kaiken paskan mitä salin ulkopuolella joutuu sietämään. Minä taas puran sen energian ulos ja tilalle saan kehooni hyvän olon.

Kovan treenin jälkeen tuntee olevansa elossa. Kipu kertoo myös, että täällä vielä ollaan. Mitä enemmän sitä rääkkää kehoaan sitä enemmän se tuottaa kipua ja hyvää oloa. Raja on häilyvä. Kovan sarjan jälkeen sattuu seitsemän sekuntia. Sen seitsemän sekunnin jälkeen tuntee hyvää oloa loppupäivän. Se kannattaa. Hakattu olo vaihtuu aina jossain välissä hyvään fiilikseen onnistumisesta salilla. Rauta rankaisee ja keho tottelee. Kuri ja rutiini pistää kehon toimimaan juuri sillä tavalla kuin haluat sen toimivan. Joku pitää tätä touhua hulluna ja sitä se onkin. Siksi me siitä tykätäänkin.

 

Kommentit (52)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.