This is Mika

22.11.2011 11:50 2min luku 24

Diettaamista ilman aeropuuppaa?

Terppa!

Vastaillaan kysymyksiin ihan tässä blogipäivyksen muodossa. Tuossa kysyttiin mielipidettäni diettaamisesta ilman aerobista? Diettaamisessa näin kehonrakennusmielessä on kyse siitä, että saadaan poltettua rasvaa kehosta mahdollisimman vähäisellä lihasten palamisella. Tämä on tietysti aika mahdoton yhtälö, sillä aina kun kulutus on kovempaa kuin ravinnonsaanti, palaa rasvan mukana myös lihastakin. Se että minimoidaan tuo lihasten palaminen vaatiikin tarkkaa suunnittelua niin aerobisten kuin ruokavalion osalta.

Kyse on yksinkertaisesti siitä, että kun kulutus ylittää ravinnonsaannin (ollaan miinuskaloreilla) käyttää elimistö kehon rasvavarastoja energiaksi. Siihen kuitenkin kelpaavat myös lihakset. Kun minulta kysytään, voidaanko dietata ilman aerobista? Vastaan: Voidaan! Mutta heitän vastakysymyksen: Oliko Auschwitzissa lihavia ihmisiä? Entä oliko siellä lihaksikkaita ihmisiä? Elikkä voit kyllä dietata ilman aerobista, mutta tällöin joudut pudottamaan kalorisi ehkä liian alas, jolloin elimistö käyttää myös lihaksia energiaksi. Kovaa treenaaminen matalilla kaloreilla ei onnistu eikä proteiinisynteesi käynnisty tehokkaasti, saatikka että pystyisit matalilla kaloreilla kehittämään (tai ylläpitämään) lihasmassaa.

Tässä kuvassa on molemmilla henkilöillä kehon rasvaprosentti alhainen, kumpi on paremman näköistä?

Tämä Auschwitz-vertaus vain siis kuvastaa sitä, että kun ravintoa ei ole, elimistö käyttää kaiken, niin rasvan kuin lihakset, energiaksi. Olet rasvaton mutta myös lihakseton. Jos haluat säilyttää lihasmassaa ja polttaa rasvaa samalla, on pystyttävä syömään tarpeeksi paljon, että treenisi kulkee ja voit käyttää energiasi lihasten rasittamiseen. Samalla kulutuksen on oltava niin suuri, että mennään miinuskaloreille. Tämä vaatii usein aerobisen tekemistä, valitettavasti.

Kommentit (24)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.