This is Mika

02.01.2008 15:38 2min luku 2

Deadwoodia

20060608.jpg

Howdy!

Yksi parhaimpia lännensarjoja on HBO:n Deadwood. Etsin netistä tietoutta oikeasta Deadwoodin kaupungista ja mikä on siinä sarjassa totta ja mikä ei. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen että ketkä henkilöt siellä oikeasti eli ja ketkä fiktiivisiä, keksittyjä hahmoja. Sarjassa esiintyy tottakai paljonkin keksittyjä hahmoja kuten Alma Garrett, Joanie Stubbs, Silas Adams ja monia muita. Esimerkiksi William Bullockia (Seth Bullockin veljenpoika) ei ollut olemassa, sillä Martha Bullock ei koskaan ollut naimisissa Sethin veljen kanssa.

Myös oikeiden, olemassa olleiden henkilöiden taustoja on väritetty, esim Al Swearengen ei todellisuudessa ollut syntyperäisin Englannista eikä häntä ollut kasvatettu orpokodissa. Hän oli kotoisin Iowasta ja kasvoi aivan normaalisti vanhempiensa ja seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Pastori Henry Weston Smith ei kuollut aivokasvaimeen vaan hänet murhattiin matkalla toiseen kaivoskaupunkiin.

Alma Garrettia, kuten aikaisemmin jo mainitsin (isossa kuvassa Seth Bullockin kanssa), eikä hänen miestään ollut olemassa Deadwoodin kaupungissa. He olivat vain sarjaan lisätty tyypillinen hienostopari isommasta kaupungista, jotka olivat päättäneet rikastua kullalla, kuten niin monet muutkin siihen aikaan.

Deadwood on myös kuuluisa törkeästä kielenkäytöstään. Viljeltiinkö siihen aikaan todellakin niin paljon kirosanoja? Asia on osittain totta ja osittain fiktiota. Alkuaikoina, kun Deadwood oli perustettu, kielenkäyttö oli raavailla kaivostyöläisillä erittäin rumaa ja sitä viljeltiin niinkin paljon, että ongelmasta organisoitiin jopa ”työryhmä” tukahduttamaan ruma kielenkäyttö. Siihen aikaan kuitenkin sanat, kuten crap, shit, damn ja bitch olivat äärimmäisen rumia sanoja silloin, ei enää tänään, joten sarjassa käytetään tänä päivänä oikeasti rajuja kirosanoja jotta asia menisi perille.

Sarjassa on kuitenkin paljon hahmoja jotka todella olivat olemassa. Tässä muutama:
Wild Bill HickokBillHickok-2-500.jpg Seth Bullockhlp_sethblck.jpg Calamity Janecalamity_jane_320x240.jpg
Teinkin näistä hahmoista pienen tribuuttivideon Youtubeen, joten käy tsekkaamassa.

*VIDEO*

Hieno saitti löytyy täältä, jossa on siis paljon lisää juttua Deadwoodista ja hahmoista jotka oikeasti olivat olemassa silloin.

Eipä tässä muuta, palataan ensi kerralla taas treeneihin.

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.