This is Mika

12.09.2010 12:32 2min luku 3

Chilin viljelyä

Töks!

Olen ihan höyrähtänyt chileihin. Niihin jää koukkuun ja yksinkertaisesti ruoka maistuu paremmalta, kun siinä on chiliä mukana. Tällä hetkellä kasvatan ihan omiakin chilejä, nimittäin kokeilussa on punainen Habanero (jonka varmaankin tulen tappamaan?)

Kaunis punainen Habanero

Habanero-Red

ja Lemon Drop (jonka sanotaan olevan helppo kasvattaa(tulen senkin varmaan tappamaan)?)

Lemon Drop

LEMON DROP PEPPER

Idätin molempia pari viikkoa kostean talouspaperin välissä ja tökkäsin idut multaan. Nyt molemmat laadut kasvavat pikku hiljaa omissa purkeissaan. Lemon Drop kasvaa hurjaa vauhtia, kun taas Habanero on pysähtynyt kokonaan (kuolee varmaan pian?).

Tässä kuvat molemmista:

Lemon Drop

lemon drop

Habanero

habanero

Habaneron siemenet otin suoraan ostamastani habanerosta, josta iti vain kaksi siementä. Saattaa olla, että habanerosta en pääse koskaan nauttimaan, mutta lemon dropista voi joskus tullakin jotain. Aika näyttää. Lemon Dropin siemenet taasen sain veljeni kaverilta, Pyryltä, joka on todellinen asiantuntija chileissä. Veljeni ja Pyry ovat muutenkin aikamoisia chilimiehiä, sillä he pystyvät sietämään käsittämättömiä määriä kapsaisiinipitoisuuksia (kapsaisiini aiheuttaa hermostoon polttavaa tunnetta).

Tässä video veljeni ja Pyryn maistiaisillasta, jossa molemmat nauttivat maailman tulisinta ainetta, Da Bombia, the final answeria. Da bombissa on 1,5 miljoonaa scovillen yksikköä kapsaisiinia, vertailun vuoksi supertulisessa habanerossa on ”vain” noin 200,000-300,000 scovillen yksikköä, joten tulista on!

🙂

Kommentit (3)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.