This is Mika

18.09.2016 14:15 10min luku 9

Mr. Olympia 2016 -kisaraportti!

Tervehdys!

Viime yönä käytiin huikea taistelu Mr. Olympia 2016 kisoissa. Jälleen kilpailtiin maailman lihaksikkaimman miehen tittelistä yleisessä- sekä 212-painoluokassa. Kisa oli juuri niin jännä, mitä epäilinkin minun Olympia -previkkavideossani.

Legendan paluu

kevin2 kevin1

Kuten pelkäsinkin, Kevin Levronen fysiikka ei ollut sitä mitä se oli back in the days. Jalat olivat hoikat, selkä ei ollut niissä massoissa kuin ennen ja yleisestikin mies on huomattavasti pienempi kuin top 10 jätkät. Yläkerta oli upea ja paineinen edestä. Kevinin ojentaja pullottivat edestäpäin komeasti ja hänen puolimousti oli paksu ja kova ja muistutti miehen kulta-ajoista.

Oli miten oli, haukkui sitten kuka tahansa Keviniä, itse pidän tuota suoritusta noin lyhyessä ajassa uskomattomana. Ottaen vielä huomioon miehen 52-vuoden ikä, niin onhan tuo kroppa ihan uskomattoman komea. Upea show, upea esiintyminen ja varmasti jää historiaan hienona asiana. Kevin on kuitenkin jo puhdas legenda alalla, kuten Arnold ja muut moninkertaiset Mr. Olympia -voittajat. Kevin jäi 16. sijalle, mutta sillä ei enää ole mitään merkitystä.

Phil Heath, 6x Mr. Olympia!

unspecified-6_1

Top 10 -sijoitukset

Ennustukseni meni aika nappiin, kun luettelin top 6 tyyppejä. Jokainen niistä oli siellä poislukien tietysti se Wolffi, jonka luulin osallistuvan. Sekä ennustukseni Phil Heathin voitosta osui ja upposi. Silti itse näin sijoituksissa eroja. Käydään Top kybän jäbät läpi henkilö henkilöltä.

10. sija Justin Compton.

justin

Nuori kaveri, iso ja paksua lihaa täynnä. Varmasti yksi isoimmista ja paksuimmista jätkistä. Ehkä hieman pehmeä kunto, varsinkin finaalissa. Vapari oli hätäinen, yksikään pose ei viipynyt yhtään hetkeä paikallaan. Vajaita asentoja ja suoraan sanottuna luokattoman kehnoa esiintymistä vaikka vaparin pitäisi olla se your moment! Mutta mikä potentiaali tällä kaverilla on! Paksuus on todella kovaa luokkaa. Kisakunto vaan aivan liian pehmeä. Fysiikka varmasti tulee paremmin esiin, kun tämä jäbä saa kunnon kohdilleen.

9. sija Josh Lenartowicz

josh

Loistava suoritus Joshilta varsinkin, kun kisa oli hänen ensimmäisensä. Hyvä esiintymään ja poseeraukset napsahtavat hienosti. Kunto oli hyvä ja mies toi itseään hienosti esille. Käsiin lisää kokoa ja toki massaa joka paikkaan lisää, niin tämä kaveri tulee vielä menestymään todella hyvin.

8. sija Dallas McCarver

dallas

Myös nuori kundi ja kehittynyt viime vuosina aivan älyttömästi. Takaosastoon lisää massaa tarvitaan selvästi mutta etuosasto on jo erittäin kova.

7. sija Cedric McMillan

cedric

Itse pidän Cedricin tyylistä, rauhallinen ja tyylikäs. Poseeraa todella klassisen hienosti ja tuo upeasti omia fysiikkansa vahvuuksia esiin vaparissa. Kunto oli hyvä, mutta olisi se voinut olla parempikin.

Cedricillä kuitenkin vaikuttava fysiikka. Pitkät raajat, kädet massiiviset, selkä on hullun leveä ja epäkkäät törkeän isot. En itse ihan ymmärrä miksi sijoitus noin kaukana? Ehkä kireyttä olisi voinut olla enemmän? Tosin sitä yleensä hävitään vain paremmalleen…

6. sija Roelly Winklaar

roelly

roelly2

Roelly on minun suosikki. Miehellä on muutama niin friikki lihasryhmä, ettei Olympialavoilla olla ennen nähty. Kädet on niin jotain käsittämätöntä ja ennen jopa aavistuksen heikko lihasryhmä, selkä, on kasvanut aivan järjettömästi. Winklaar on muutaman vuoden sisään rakentanut poikkeuksellisen paljon uutta lihasmassaa ja se näkyy.

Ja hienoa, että Roelly poseeraa nyt tuon tuplat edestä niin, että ei paina vatsoja kasaan joka leventää keskivartaloa vaan mies avaa pallean ja vetää keuhkoihin happea, rintaa ulos. Näin vyötärö kapenee entisestään.

Jalkojen osalta etureidet ovat aavistuksen kapeanoloiset ja se mikä itseäni harmittaa, on että Roelly ei jostain syystä joko osaa tai ei ymmärrä jännittää etuposeissa etureisiä niin, että ne erottuisivat enemmän. On asentoja joissa hän saa etureiden lihakset todella erottumaan, mutta perus tuplissa ja leveäselkäposessa edestä etureidet ovat melkein aina ihan sileät. Ehkä tämä on yksi syy, että mies jää jokseenkin kauas Heathista.

Minusta Roellyllä on kovin yläkerta näistä äijistä. Olisin nostanut Roellyn sijaa korkeammalle 5. sijalle.

5. sija William Bonac

william

William Bonac. Minulle henkilökohtaisesti tuttu tyyppi. Viime keväänä tutustuin häneen, kun vietettiin yksi päivä yhdessä Kultsan kisojen yhteydessä. Erittäin hauska tyyppi ja down to earth luonteeltaan. Aivan uskomattoman hienon paketin William toi tänä vuonna kisoihin. Hänen toinen Mr. Olympia ja top 5 ryhmässä finaalissa! Huh huh!

Williamilla ei suoranaisesti oli heikkouksia ja hän poseeraa erittäin upeasti. Kireydessä ehdottomasti kirein kaikista. Todella paperinohut iho ja säikeillä. Jos kaivamalla halutaan etsiä heikkouksia niin silloin pitää mennä jo rakenteeseen ja katsoa hartialinjaa, joka ei ole se levein mahdollinen. Mutta samaan hengenvetoon voisi sanoa, ettei se ole Phil Heathilläkään ja hän on jo 6x Mr. Olympia. Kun pakkaa vaan olkapäihin riittävästi lihaa, se kapeakin hartialinja näyttää kovalta.

Olisin Williamin nostanut 3. sijalle.

4. sija ”Big Ramy” Mahmoud Elssbiay 

ramy

Big Ramy näytti törkeän kovalta. Mies oli ensimmäistä kertaa kunnossa. Toki tuosta olisi voinut repiä vieläkin kovemman kunnon, mutta suunta on oikea. Massaa on niin paljon joka puolella, että on vaikea tajuta sitä. Mitään suurempaa heikkoutta miehellä ei ole, kuin tuo superkireyden puute ja sitä kautta kivisen lookin puuttuminen.  Aikaa kuitenkin on ja Ramy tulee vielä varmasti menestymään isosti!

Pidin Ramyn esiintymisestä, mies on selkeästi nähnyt vaivaa poseeramisten harjoittelussa. Varmuutta löytyi ja hymyäkin sekä showmiehen elkeitä. Kunhan mies oppii sujuvasti engalnnin kielen niin siinä voi olla tulevaisuuden Mr. Olympia.

3. Sija Dexter Jackson

dexter

Dexter Jackson, kunnon veteraani 47-vuotiaana ja siltikin pistää kampoihin näille kaikille äijille. Hyvin tuo Dexter osaa piilottaa tuon käsien toispuoleisuuden. Vaikka vasuri onkin monta senttiä pienempi, niin sitä ei suoranaisesti edes huomaa, kun äijä poseeraa. Miehellä on järjettömän kova kunto ja selkä on täynnä yksityiskohtia.

Ehkä hieman väsyneen näköinen tänä vuonna mutta kisa on varmasti ollut raskas kaikille. Se ei vain saisi näkyä lavalla, vaikka kuinka askel painaisikin.

Itse olisin sijoittanut Dexterin toiseksi ja valitettavasti Shawn Rhodenin jättänyt 6. sijalle. Antakaapas kun perustelen sen tuossa alempana. 🙂

2. sija Shawn Rhoden

shawn

Shawn Rhoden on kova. En vain jostain syystä hirveästi tykkää miehen fysiikasta. Ei siinä siis mitään vikaa ole, mutta se jotenkin kaipaisi jotain extraa. Tasainen ja tyylikäs fysiikka kyllä, mutta mikään lihasryhmä ei pomppaa millään lailla esiin, ei tule sitä wow efektiä.

Esiintyminen on ollut bravuuri miehellä, mutta tänä vuonna ei ihan mielestäni loksahtanut homma kohdilleen. Vatsan hallinta esim petti moneen otteeseen. Rhodenilla on poikkeuksellisen kapea vyötärö mutta kun hän päästää vatsan rennoksi se pallo ikään kuin korostuu noin kapean vyötärön kohdalla. Vaikka nyt ei siis puhuta mistään insumahasta, niin siltikin se on epäesteettisen näköistä.

Rhodenilla sanotaan olevan kovimmat etureidet. Itse en näe jälleen esteettisenä, että sivusviipit lähtevät niin ylhäältä, se mielestäni tuo hassusti vain sellaisen pökkelömäisen ilmeen etureisiin. Tykkään esim Ramyn etureisien rakenteesta missä nuo sviipit lähtee alempaa ja luo illuusion paksummista reisistä. Tämä siis varmaankin makuasia?

Ramyn etureidet popsahtavat ulospäin sivusviippien ansiosta.

vertailu2

Kireys oli hyvä Shawnilla, paineet olivat kohdillaan, mutta en itse nähnyt hänessä mitään sellaista mikä olisi pistänyt miehen 6. sijaa korkeammalle. Tämä siis on mielestäni vähän makuasia ja on hirveän vaikeaa arvostella pikselöityvän videostreamin kautta näitä miehiä. Kireys ei tule oikeuksiinsa ja pitäisi olla paikan päällä näkemässä se kaikki. Voin siis olla täysin väärässäkin Shawnin suhteen ja jokainen sija voi olla juuri se minkä kukin sai. En todellakaan ole mikään tuomari ja varmasti arvioin kisaajia subjektiivisesti, oman makuni mukaan.

Esim jos katsotaan vaikka Dexterin, Rhodenin ja Big Ramyn selkäposeja kuvista niin nämä vertailut menisi minun mielestä näin:

 1. Dexter
 2. Ramy
 3. Rhoden

Vasemmalta oikealle: Dexter, Rhoden ja Ramy

selkavertailu2 selkavertailu1

1. sija Phil Heath 

phil

No niin, vihdoin tullaan itse pääjehuun, Phil Heathiin. Mies jatkaa voittokulkuaan.  Jälleen vahva esiintyminen ja usko itseensä. Moni pitää Philliä arroganttina ja yli-itsevarmana, ehkä jopa ylimielisenä kilpailijana. Minä näen tuon vain itsevarmuutena. Saa ja pitää olla itsevarma, kun on voittanut noin monta Mr. O titteliä.  Se ei missään nimessä ole ylimielisyyttä vaan sitä omaa varmuutta omaan tekemiseen ja uskoa itseensä.

Monesti käy kun voittaa suvereenisti noin monta kisaa, että ihmiset alkavat vihaamaan mestaria. Rakastetaan altavastaajia ja hallitseva mestari halutaan nähdä häviävän. Itse tykkään niin monesta eri kisaajasta, että en oikein ymmärrä tätä vihaamista ja että halutaan jonkun häviävän. Tottakai olisi hienoa nähdä oma suosikki voittavan, mutta kun tykkään niin monesta niin päälimmäisenä on vain se ilo, kun näkee toisen iloitsevan voitosta.

Itse tiedän sen tunteen, kun voittaa jotain mitä ei olisi uskonut koskaan voittavan. Se on huikea tunne ja se kannustus ympärillä on häkellyttävää. Uskon että jokainen voitto Heathilla on yhtä hieno ja uskomaton kokemus. Fiilis kovan työn jälkeen on järjetön, kun se palkitaan kultamitalilla.

Phil oli jälleen kova. Kunto oli rapea, miehen paketti on niin täydellinen, että sinne on hankala puskea väliin. Jokaisella muulla, on jotain heikkouksia, joita Heathilla taas ei ole, joten se täydellinen paketti yksinkertaisesti on ylivoimainen. Mitään selkeää heikkoutta sieltä ei vain voi löytää.

Aikasemmin sanoin, että Bonacilla on lähestulkoon täydellinen paketti. Sama juttu on Heathilla ja tämä paketti on vielä niin rakenteellisesti, lihasten kiinnityskohtien kuin kunnon puolesta niin kova, että siinä on syynsä, miksi mies on 6x Mr. O.

Tässä tulokset:

 1. Phil Heath
 2. Shawn Rhoden
 3. Dexter Jackson
 4. ”Big Ramy” Mahmoud Elssbiay
 5. William Bonac
 6. Roelly Winklaar
 7. Cedric McMillan
 8. Dallas McCarver
 9. Josh Lenartowicz
 10. Justin Compton

Tässä Finaali ja palkintojen jako.

Yleisen sarja tuloskortti:

mr-o-16

212-tuloskortti

mr-o-212

212 sarja

Käydään nopeasti vielä 212-sarja läpi vaikka tästä päivityksestä tulikin aika massiivinen.

Flex Lewis voitti jälleen kuten Heath oman sarjansa. Mutta Ahmad Ashkanani tuli noviisina ja ensimmäisissä kisoissaan toiseksi. Tästä kaverista kuullaan varmasti vielä. Mielettömän paksua lihaa pakattu lyhyeen mutta esteettisesti kauniiseen runkoon. Mieletön debyytti Ahmadilta.

Jose Raymond tuli kolmanneksi ja superkireä Eduardo Correa neljänneksi. Harmillisesti oma feivöritti David Henry (41v) joutui tyytymään viidenteen. Henri on pakannut hulluna lisää lihaa runkoon. Kädet aivan sairaan isot ja selkä on yksi kautta-aikojen kovimpia. Olisin itse laittanut Henryn 3. sijalle.

Palkinnot kaulassa 212-finalisteilla

unspecified-3_1

Että tällaista tällä kertaa!

Toivottavasti jaksoit lukea koko arvosteluni. Muistakaa muuten, että tuo meikäläisen tarjoama Monsteridiili on yhä voimassa!! Osta 100€ ja saat 30€ alennusta.

Klikkaa banneria alla ja kassalle mentäessä kirjoita alekoodilaatikkoon koodi: NYYSSISSEP16

img_3803

Kommentit (9)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.